Rocking Raccoon - Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες

Αποψάρα 76

Από τον Ιάσονα Τσιμπλάκο, 11/03/2013 @ 12:10
Sup. Άμα ρωτήσω «ποιός είναι ο πιο εκκεντρικός μουσικός που ξέρεις;» σίγουρα θα λάβω πολλές διαφορετικές απαντήσεις (ή καμία). Θα καλύπτουν μεγάλο εύρος ταλαντούχων αλλά στην ουσία παράξενων μουσικών, εκτείνοντας από τον Μάνσον στον Μότσαρτ. Γιατί τέτοιο βάθος έχουμε και υπερηφανευόμαστε για την ποιότητά μας.

Εμένα η default απάντηση είναι ο Prince. Δεν έχω ασχοληθεί εκτενώς με την καριέρα και το έργο του, αλλά η σελίδα του στη Wikipedia είναι από μόνη της μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Έχει αλλάξει το stage name του περίπου εφτά με οχτώ φορές, πηγαίνοντας πέρα-δώθε καμιά φορά, και  μάλιστα ένα από αυτά τα ονόματα ήταν απλά ένα σύμβολο που κανείς δεν ήξερε πως να το προφέρει. Μετά έγινε γνωστό ως love symbol επειδή γιατί όχι;  Κείμενο με τις μεγαλύτερες παραξενιές του Prince ίσως ακολουθήσει κάποια βαρετή βδομάδα του καλοκαιριού που θα’χω παραπάνω χρόνο για έρευνα οπότε τουρτουρίστε στην αγωνία σας μέχρι τότε.


Τον Prince λοιπόν τον θυμηθήκαμε γιατί την προηγούμενη εβδομάδα έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα, το οποίο δεν είναι άλλο απ’το να είναι ο μαδερφάκιν Prince, πράγμα που πολλές φορές ισοδυναμείται με το να είσαι ένα αρκετά μεγάλο παπάρι, έτσι, φουσκωτό. Κυκλοφορεί λοιπόν κάποιο νέο single ο Prince και ετοιμάζεται να μπαρκάρει για κάποιο tour, οπότε κάπως πρέπει να τα διαφημίσει. Έτσι, είπε να κάνει μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές του εμφανίσεις στην εκπομπή του Jimmy Fallon που τόσο αγαπάμε.

Αφού λοιπόν έπαιξε το νέο του κομμάτι, "Screwdriver", πέρασε στο κλασικό "Bambi". Ο Prince τραγουδάει όπως μόνο ο Prince τραγουδάει, ο Prince σολάρει όπως μονο ο Prince σολάρει, και καθώς ο Prince τελειώνει το κομμάτι όπως μόνο ο Prince τελειώνει, πετάει την κιθάρα ψηλά και την αφήνει να πέσει κάτω στα πατώματα, όπως θα έκανε ο Prince. Προφανώς ο καθένας που θα έβλεπε την εκπομπή εκείνη την ώρα θα εντυπωσιαζόταν. Δεν θέλουμε και πολύ. Έλα όμως που υπήρχε και back story.



Δεν χρειάζεται να αναφέρω πόσο σημαντική επιρροή έχει η μουσική του Prince σε οποιαδήποτε RnBοειδές/Soul ή και γενικώς Rock μπάντα, πόσο μάλλον σε μία μπάντα όπως οι Roots -house band του Fallon- που αποτελείται αποκλειστικά από αφροαμερικάνους μουσικούς. Στις πρόβες λοιπόν για το show, o Prince στάμπαρε την κλασική Epiphone του '61 του κιθαρίστα των Roots, 'Captain' Kirk Douglas, και τον ρώτησε αν μπορεί να παίξει με αυτή κατά τη διάρκεια της περφόρμανς του στην εκπομπή. Για όποιον λοιπόν δεν ξέρει, το πρώτο πράγμα που μαθαίνεις στη σχολή φανμποησμού είναι πως στη σπάνια περίπτωση που το ίνδαλμά σου σου ζήτησει να κάνεις κάτι, το κάνεις. Είναι τόσο απλό. Άσε λοιπόν που κανείς δεν έχει αρνηθεί ποτέ τίποτα στον Prince, γιατί ο Prince παίρνει αυτό που ο Prince θέλει.



Οπότε, με μία κλασική κίνηση φινέτσας και απαράμιλλου στυλ, o Prince πέταξε στο πάτωμα την κιθάρα άλλου, επβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά πως είναι και μέγιστο παπάρι. Ο Douglas, μη μπορώντας να κάνει κάτι παραπάνω γιατί ο Prince είναι ο Prince και άμα ο Prince σε θέλει νεκρό, θα βρεθείς νεκρός, το μόνο που ζήτησε ήταν να του την υπογράψει, να’χει τουλάχιστον ένα souvenir πάρα μία στραπατσαρισμένη vintage κιθάρα. Θα πίστευε κανείς πως ο κάθε άνθρωποςμ ε μυαλό και αισθήματα θα αναγνώριζε το λάθος του και τουλάχιστον θα έκανε αυτό που θα του ζητούσαν, τι είναι άλλωστε μία τζίφρα;

Όπως λοιπόν φαντάστηκες, ο Prince αρνήθηκε να υπογράψει γιατί θυμήθηκε που ο πατέρας του είχε πει πως την υπογραφή και το πουλί προσέχουμε που τα βάζουμε, και αφού είμαστε σίγουροι πως την έχει πατήσει ουκ ολιγες φορές με το δεύτερο, έβαλε μυαλό για το πρώτο. Παπάρας ολκής λοιπόν. Σκέφτεσαι όμως, γιατί στην ουσία κανείς δεν του 'κανε τίποτα και η ζωή του Prince συνεχίζεται κανονικά, αλλά σκέφτεσαι, ποια η αναλογία διασημότητας/πράγματα-που-μπορώ-να-κάνω-χωρίς-να-μου-την-πουν; Και εν τέλει, το να είσαι διάσημος ή διάσημα παράξενος σου δίνει και αυτομάτως το δικαίωμα να είσαι ένα γιγάντιο παπάρι;

Γιατί, για όποιον λοιπόν δεν ξέρει, το πρώτο πράγμα που μαθαίνεις στη σχολή μουσικών είναι να σέβεσαι το όργανο. Δεν παύει να είναι δικό σου ή αλλουνού (κυρίως αλλουνού), το σέβεσαι. Αυτό που έκανε ήταν πράγματι αισχρό και μου φαίνεται αδιανόητο πως κανείς δεν έκανε τίποτα γι' αυτό επειδή είναι απλά «o Prince». Στα γαμίδια να πάει.


Disclaimer: Το Rocking.gr και οι υπόλοιποι συντελεστές του δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα παραπάνω γραφόμενα και γονατίζουν ταπεινά μπροστά στον άρχοντα των πάντων, την μωβ θύελλα της φανκ, τον Prince τον Παντοτινό.


Σε άλλα νέα, Max Cavalera. H σχέση μου με τον βραζιλιάνο είναι πραγματικά μηδενική. Η πρώτη μου επαφή με τη δουλειά του ήταν πάνω στην κακοβαμμένη Eastpak κάποιου συμμαθητή που είχε κολλήσει το l με το t και διάβαζε «Seputtura», όπως λοιπόν αναφερόμουν στη μπάντα για πολύ καιρό, καθώς ευτυχώς δεν είχα κανέναν στη ζωή μου να με διορθώσει. Την ίδια μηδενική σχέση είχα και με τους Soulfly. Και παρόλο που δεν με αγκίζουν ούτε στο ελάχιστο μουσικά, πάντα κάπως μάθαινα τα νέα και γενικά τις ιστορίες πίσω από τις μπάντες. Τέλοσπάντων, το νέο βήμα στην καριέρα (;) του Max Cavalera είναι αυτό ενός soundtrack. Ναι, θα κάνει το score για μία αυτοχρηματοδοτούμενη παραγωγή με θέμα τη ζωή της Vanessa Del Rio, τσοντοστάρ που πολύ πιθανό να έχει κάποιες γνωριμίες με τον μπαμπά σου. Ένας κλασάτος μουσικός για μια κλασάτη κυρία.


Σκηνοθέτης του εγχειρήματος θα 'ναι ο Thomas Mignone, υπεύθυνος για κάποιες δουλειές των Slipknot, System Of A Down και προφανώς των Sepultura/Soulfly. Προς το παρόν ζητάνε ακόμα λεφτά μέσω του Indiegogo campaign τους, αλλά μπορείς να δεις την ίδια τη Βανέσα να προσπαθεί να σε πείσει να της δώσεις τα λεφτά σου, με τον τρόπο που δεν ξέρει καλύτερα.

Σε προειδοποιώ πως άμα μπεις στον πειρασμό να γκουγκλάρεις την εν λόγω κυρία, να είσαι εξοπλισμένος με τη λογική μιας προηγούμενης εποχής, και όλα θα πάνε καλύτερα. Σε γενικές γραμμές πάντως θα το απέφευγα Η ζωή είναι ωραία και δεν έχεις καθόλου ανάγκη. Άσε που μόνο τη βρωμόραστα του Καβαλέρα θα σκέφτεσαι. Και αν όχι, τώρα σίγουρα ναι. =)

Αυτά. Δεν έχω ΜΑΝ.

Αν με θες, θα με βρεις στο φέησημπουκ.

Until next time,
-godspeed

I.T. The Rocking Raccoon

ps,

  • SHARE
  • TWEET