Δε Luckies

A Glimpse (Digital EP)

Self Released (2017)
Από την Κέρη Καραλή, 26/06/2017
Μήπως οι Δε Luckies επαναπροσδιορίζουν τον ήχο τους;
Πώς βαθμολογείτε το τραγούδι;

Λίγους μήνες μετά τη διαδικτυακή κυκλοφορία του πρώτου τους τραγουδιού, "Before You Go", οι Γιαννιώτες Δε Luckies, αποτυπώνουν στο νέο τους two-track EP "A Glimpse", τη συμπυκνωμένη τους ματιά για την κοινωνία που κατασκευάζει και αναπαράγει βία.

Την εσωστρεφή περίοδο του "Before You Go" ακολουθεί το άνοιγμα προς το ανθρώπινο σύνολο. Το "Nothing Wrong" δημιουργεί το έδαφος της εκρηκτικής ατμόσφαιρας που βιώνει ο ακροατής κατά την ακρόαση. Οι Δε Luckies επιστρέφουν σε πιο κλασικές ροκ ενορχηστρωτικές φόρμες. Πιο σκληρός, αυτήν τη φορά, ο ήχος τους συμπυκνώνει ψήγματα punk και alt-rock σ' ένα διαρκές up-tempo reaction. Θα μπορούσα να πω, πως το -εν λόγω- track βαδίζει δίπλα στο "I Believe In Miracles" των Ramones.

Το "Freedom", δεύτερο τραγούδι του EP, πυροδοτεί την έκρηξη. Οι Δε Luckies εισχωρούν σε punk-metal μονοπάτια, αποτυπώνοντας τον μελωδικό θόρυβο με τα μεταλλικά soli της κιθάρας, τα οποία -ίσως- δημιουργούν κάποια μουσική φλυαρία, άκρως κλασικίζουσα. Ό,τι ακούμε πάντως, ηχεί σαν φωνή διαμαρτυρίας των δημιουργών απέναντι στη βιαιότητα της εποχής, στην ανικανότητα του ανθρώπου να παραμείνει άνθρωπος, αλλά και στην ανάγκη του για ελευθερία.

«Ζούμε σε μια εποχή έντονων αναταραχών. Πόλεμοι, μετανάστευση, έξαρση του ακραίου, τρομοκρατία και τρομολαγνεία, λοβοτομή των απόψεων και των συνειδήσεων», γράφουν στο δελτίο τύπου. Δεν ξέρω εάν αυτό το flirt με τις πιο κλασικές rock φόρμες τους ταιριάζει περισσότερο, πιθανώς όμως να στράφηκαν στην πεπατημένη οδό, συναισθανόμενοι πως αυτό το γνώριμο περιβάλλον θα τους εξασφαλίσει ελευθερία του λόγου. Υπ' αυτήν την έννοια τα κατάφεραν! Έχω την αίσθηση, ότι το "A Glimpse" αποτελεί μιαν άσκηση επαναπροσδιορισμού του ήχου και της στιχουργικής θεματικής τους. Ή μήπως όχι;

Listen

  • SHARE
  • TWEET