The Ghost Inside

Dear Youth

Epitaph (2014)
Από τον Αντώνη Τζιράκη, 26/11/2014
Πιστοί οπαδοί του μελωδικού hardcore και λοιπά σκεπτόμενα αλλά φασαριόζικα στοιχεία, ενωθείτε
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;
Δεν μας χαλάει καθόλου, λίγο προτού κλείσει η χρονιά να ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιες κυκλοφορίες. Οι Αμερικανοί αποφάσισαν να γράψουν μόνο αλήθειες που μας αφορούν, με την συνοδεία μελωδικών riff, σωστών drums, εμπνευσμένου μπάσου και screaming vocals. Επιστρέφοντας δύο χρόνια μετά το πολύ καλό "Get What You Give", με τις ίδιες άγριες διαθέσεις, μας αναγκάζουν για 40 λεπτά, να καταπονήσουμε  την σωματική και την ψυχική μας υγεία, όπως και την ακεραιότητα των επίπλων και των διάφορων άλλων αντικειμένων που μας περιβάλλουν.

Πώς γίνεται να συμβαίνει αυτό; Είναι πολύ απλό και οφείλεται στο ότι ο δίσκος ξεκινάει εξαπολύοντας μία χιονοστιβάδα κατά πάνω μας, οπότε σαν φυσιολογική αντίδραση και εμείς καταπονούμε τους επτά σπόνδυλους που ουσιαστικά στηρίζουν το κρανίο μας. Συνεχίζει πωρώνοντάς μας με την ένταση και το refrain του "Move Me", ενώ μας βγάζει εκτός κάθε λογικής λειτουργίας με τον ρυθμό και τα breakdown του "Out Of Control". Για να έρθει αμέσως μετά το συγκλονιστικό "With The Wolves", που μας κάνει να θέλουμε να τρέξουμε και εμείς αποκομμένοι από όλους, με μόνη μας παρέα ένα κοπάδι λύκων. Δεν δείχνει κανένα έλεος απέναντί μας, φωνάζοντας αλήθειες, όπως ότι δεν θα είμαστε ποτέ οι εαυτοί μας, προσπαθώντας να ευχαριστούμε όλους τους άλλους, αλλά αμέσως μετά μας ηρεμεί με την ομορφιά και την εξαιρετική μελωδία του "Phoenix Flame". Για να συνεχίσει πάλι να τα χώνει προς εκείνους που μας έκλεψαν τα όνειρα της αθωότητάς μας, παρακινώντας μας όμως να μην σταματήσουμε να παλεύουμε για αυτά, με την βοήθεια του Jason Butler των LetLive. Ώστε αμέσως μετά να ανεβάσουν την ένταση στα ύψη με το εξαιρετικό "My Endnote", προσφέροντάς μας ένα απίστευτο breakdown. Για να συνοψίσουν πριν το τέλος με τα εξαιρετικά "The Other Half" και "Blank Pages".

Προφανώς και έχουμε να κάνουμε με έναν δίσκο διαμάντι για το είδος, που από την πρώτη κιόλας στιγμή καταφέρνει να μας κερδίζει. Αλλά σίγουρα μετά από κάποιες πιο προσεκτικές ακροάσεις και σε συνδυασμό με μία επιπλέον έμφαση στους στίχους, τότε πλέον μπορούμε να αντιληφθούμε πλήρως το μεγαλείο της κυκλοφορίας των Καλιφορνέζων. Οι οποίοι δείχνουν να έχουν ωριμάσει αρκετά, καθώς πατάνε πάνω σε απλές αλλά πολύ σωστά δομημένες συνθετικές φόρμες στα κομμάτια τους, χωρίς να αναλώνονται σε άσκοπα και επιτηδευμένα τρικ. Ενώ στιχουργικά καταπιάνονται με τα κοινωνικά και προσωπικά προβλήματα, που σίγουρα αφορούν κάθε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο. Επίσης, στα θετικά του δίσκου προστίθεται και η πολύ καλή του παραγωγή, που ανέλαβαν ο Jeremy McKinnon (τραγουδιστής των A Day To Remember) και ο παραγωγός Andrew Wade, που έχει συμβάλει σε αρκετούς δίσκους που έχουν κάνει μεγάλη επιτυχία στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Συνοψίζοντας, λοιπόν, θα λέγαμε πως οι The Ghost Inside κατάφεραν και δημιούργησαν έναν εξαιρετικό στο σύνολό του δίσκο, που άνετα ακούγεται ολόκληρος ξανά και ξανά. Ενώ, σίγουρα αξίζει την προσοχή των φίλα προσκείμενων στο μελωδικό hardcore ιδίωμα και όχι μόνο.
  • SHARE
  • TWEET