Sugar For The Pill

Wanderlust

Shelflife Records/Make Me Happy records (2022)
Το πιο ονειρικό ξύπνημα Κυριακής μέχρι σήμερα
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Δεν θα μπορούσα να αποδώσω με πιο εύστοχο τρόπο το συναίσθημα που μου έβγαλε το ντεμπούτο των Sugar For the Pill από αυτό ακριβώς που διαβάσατε ως υπότιτλο. Αυτή η ραστώνη ενός κυριακάτικου πρωινού και το πώς πασχίζουμε να απελευθερωθούμε από αυτήν αποδίδεται άψογα μέσα από τις αιθέριες μελωδίες της Αθηναϊκής αυτής μπάντας και το μόνο που έχω να κάνω στις επόμενες γραμμές είναι να σας ωθήσω να βυθιστείτε σε αυτήν τη μουσική εκδίκηση κόντρα σε όλα όσα μας κρατάνε πίσω.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.

Οι Sugar For the Pill σχηματίστηκαν τον Μάρτιο του 2020 και με πολύ μεράκι συνδυάζουν shoegaze και dream-pop ήχους με λίγο post-punk να στολίζει το όλο μουσικό τοπίο (αν αυτά δεν σας λένε κάτι ο Θεοδόσης Γενιτσαρίδης σας καθοδηγεί εδώ). Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια από τη δημιουργία τους, συνέθεσαν και ηχογράφησαν το "Wanderlust" με το οποίο και μου συστήθηκαν ως η επόμενη αγαπημένη μου εγχώρια μπάντα. Πιστοί στις μουσικές τους ρίζες, οι Sugar For the Pill, ακολουθούν μονοπάτια που χάραξαν οι Slowdive, My bloody Valentine και Cure. Εκεί όμως που διαπρέπουν είναι στο γεγονός ότι καταφέρνουν να διαφοροποιηθούν με μεγάλη ευκολία από τις επιρροές τους.

Πραγματικά θέλω να τονίσω ότι στο "Wanderlust" οι οπαδοί των παραπάνω συγκροτημάτων και μουσικών ιδιωμάτων θα βρουν ακριβώς αυτό που ψάχνουν χωρίς όμως να νιώθουν ότι η μπάντα παίζει «κλασικά πράγματα». Το μοτίβο του ήχου των Sugar For the Pill είναι γνώριμο αλλά οι συνθέσεις των κομματιών μοιάζουν τόσο φρέσκιες που προσωπικά ένιωσα σαν να επαναπροσδιορίζουν το όλο είδος, και σίγουρα η προσθήκη γυναικείων φωνητικών σε έναν τόσο ειδυλλιακό βαθμό με ενθουσίασε.

Ναι έχω ακούσει πάνω από 30 φορές το "Wanderlust", που το καταλάβατε;

Πέραν των συνθέσεων, να προσθέσω ότι η παραγωγή είναι «εκεί ακριβώς που πρέπει». Κιθάρες που σε ταξιδεύουν με μελωδίες γλυκόπικρες, τύμπανα που δεν υπερβάλλουν και μπασσογραμμές που «ξέρουν τι θέλουν». Ειδικά σε κομμάτια όπως το "Diamonds" και "Falling Back To You" μπορώ να πω με σιγουριά ότι το μπάσο είναι εθιστικό. Να προσθέσω επίσης ότι ο ήχος σε κιθάρες αν και σε πολλά σημεία είναι - και οφείλει να είναι - χαοτικός δεν επισκιάζει τα υπόλοιπα στοιχεία των κομματιών, πράγμα που παρατηρείται συχνά στο είδος λόγω μάλλον κάποιου υπερβάλλοντα ζήλου που υποβόσκει σε κάθε κιθαρίστα (γνωστό και ως «πήρα τέσσερα reverb πρέπει να τα χρησιμοποιήσω»). Ιδιαίτερη αναφορά αξίζουν τα φωνητικά, τα οποία θα τα παρομοίαζα με την τέλεια κορδέλα που ψάχνουμε για να τυλίξουμε ένα δώρο που πήραμε για ένα αγαπημένο μας πρόσωπο, μόνο που σε αυτήν την περίπτωση το δώρο μας το κάνουν οι Sugar For The Pill.

Ως επίλογο, θα σας προτείνω να ακούσετε το "Wanderlust" από την αρχή έως το τέλος. Το αν θα σας κρατήσει το αφήνω πάνω σας. Απ' ό,τι φαίνεται οι Sugar For the Pill έχουν βάλει στόχο να μας απασχολούν για πολλά χρόνια ακόμα, κάτι το οποίο τους εύχομαι μιας και το ντεμπούτο τους, από τη στιγμή που το έλαβα στα χέρια μου κατάλαβα ότι -ευτυχώς- δε θα ξεμπλέξουμε εύκολα από αυτούς.

Νομίζω η μόνη απογοήτευση που μπορεί να μου προσφέρει αυτή η μπάντα είναι να σταματήσει να παίζει μουσική και να προσφέρει στη σκηνή.

Spotify

  • SHARE
  • TWEET