Planet Of Zeus, Seahorse, Low Treble @ Principal, 14/12/19

Μπήκαν για ακόμα μια φορά στην μάχη και βγήκαν και πάλι νικητές!

Από τον Γιάννη Βόλκα, 18/12/2019 @ 14:59

Επιστροφή των Planet Of Zeus στη Θεσσαλονίκη λίγους μήνες μετά την εμφάνισή τους με τους Clutch και τους Black Rebel Motorcycle Club. Με καινούργιο δίσκο στις αποσκευές, είχαμε την καταλληλότερη αφορμή να παρακολουθήσουμε τους Αθηναίους για ακόμα μια φορά. Αν και το κοινό άργησε λίγο να φτάσει στον χώρο, τελικά κατάφερε να γεμίσει το μεγαλύτερο μέρος τους Principal χωρίς όμως να φτάσει σε ασφυκτικά επίπεδα.

Τη βραδιά, η οποία περιείχε μια πολύ αξιόλογη τριπλέτα, άνοιξαν οι Low Treble. Οι θεσσαλονικείς εμφανίστηκαν με περίσσια όρεξη και άλλη τόση τρέλα η οποία βρήκε έκφραση στο πρόσωπο του frontman Κωνσταντίνου Άδη Γεωργιάδη. Καθόλη τη διάρκεια του σετ τους, δεν σταμάτησε να αλωνίζει τη σκηνή προσπαθώντας έντονα να ξεσηκώσει το κοινό. Παράλληλα οι συνοδοιπόροι του απέδιδαν άψογα την ποικιλόμορφη μουσική τους με κυριάρχο στοιχείο τη funk μπασογραμμή αλλά και μια γενικότερη punk αισθητική η οποία φαίνεται περισσότερο στην ενέργεια της μπάντας και όχι τόσο στη μουσική τους.

Low Treble

Συνέχεια με τους Seahorse, το supergroup της ελληνικής σκηνής το οποίο περιέχει τον Ασκληπιό Ζαμπέτα (Τρύπες, Mushrooms) στην κιθάρα, τον Αλέξη Αποστολάκη (Blues Wire, Θανάση Παπακωνσταντίνου) στα τύμπανα, τον Nomik (Sleepin' Pillow, Universal Trilogy) στα φωνητικά και τον Bill Vassilo (Johnny Carbonaras, Γκουλαγκ) στο μπάσο. H μπάντα κυκλοφόρησε πρόσφατα το ντεμπούτο της "Heaven Is Underground" το οποίο ακούσαμε σχεδόν ολόκληρο στη συγκεκριμένη εμφάνιση. Δίσκος με πολλά ετερόκλητα στοιχεία τα οποία όμως δένουν με τον πιο ταιριαστό τρόπο. Λογικό αν σκεφτεί κανείς την ιστορία και την εμπειρία που κουβαλούν τα μέλη της μπάντας στην πλάτη τους. Οι ίδιοι πάντως το αποκαλούν απλά "rock" και από ότι φαίνεται έχουν απόλυτα δίκιο. Μια πολύ ενδιαφέρουσα μπάντα η οποία ευχόμαστε να συνεχίσει να μας απασχολεί στο μέλλον.

Seahorse

Μετά από ένα πολύ αξιόλογο ξεκίνημα, είχε φτάσει η ώρα για τους headliners Planet Of Zeus. O κόσμος συσσωρεύτηκε μπροστά στη σκηνή και υποδέχτηκε με θερμότητα το καινούργιο "Gasoline" Η περιέργεια για το τι θα περιέχει το setlist έφερε μια διαφορετική ανυπομονησία και οι Αθηναίοι συνεχίζουν δυναμικά με το "Μacho Libre" πριν επιστρέψουν στο "Faith In Physics" με το "Man Vs God". Τα μηνύματα του πιο πολιτικοποιημένου δίσκου των Planet γεμίζουν τον χώρο και εμείς ελπίζουμε να βρήκαν τον στόχο τους.

Planet Of Zeus

Η βραδιά συνεχίστηκε με έναν αντίστοιχο τρόπο με τους Αθηναίους να παρουσιάζουν διαδοχικά τις συνθέσεις του νέο τους πονήματος διανθίζοντας το setlist με τις πολλές μεγάλες επιτυχίες των προηγούμενων δίσκων τους. Από το "Faith In Physics" έλειψε μόνο το sabbath-ικό "King Of The Circus" που κλείνει τον δίσκο ενώ από τα υπόλοιπα θα τολμήσω να προφητεύσω ως επόμενο "single" το "Your Song" με τον catchy ρυθμό του και τους στίχους που χτυπούν «κέντρο». Στόχος των Planet όμως δεν δείχνει να είναι η δημιουργία singles. Ατρόμητοι, πρόσφεραν έναν δίσκο τελείως διαφορετικό από αυτό που θα περίμενε κανείς, αν και στο παρελθόν μας έχουν συνηθίσει σε μουσικές διαφοροποιήσεις ανάμεσα στις δουλειές τους. Όσον αφορά το συναυλιακό κομμάτι, οι συνθέσεις αποδόθηκαν με μεγάλη άνεση και ταίριαξαν απόλυτα με αυτές της υπόλοιπης δισκογραφίας τους. Προσωπικά πιστεύω ότι ο δίσκος μέρα με τη μέρα θα αποκτά περισσότερους υποστηρικτές και οι ζωντανές εμφανίσεις τους θα βοηθήσουν σε αυτό.

Planet Of Zeus

Επειδή όμως μας απορρόφησε το "Faith In Physics", θα ήταν λάθος να παραλείψουμε την, κλασική, ξέφρενη ανταπόκριση στα "Leftovers", "Vanity Suit", "Loyal To The Pack" και "Them Nights" χωρίς να επιθυμούμε να αδικήσουμε τα υπόλοιπα εξίσου ξεσηκωτικά κομμάτια. Ο Μπάμπης πάντως δεν άφησε το κοινό σε χλωρό κλαρί αφού δεν σταμάτησε να «πειράζει» τους παρευρισκόμενους και να ζητά ακόμα πιο θερμές αντιδράσεις.

Planet Of Zeus

Η εμφάνιση αυτή των Planet, αποτελεί, στα δικά μου μάτια, ένα στοίχημα. Κάθε δίσκος ανοίγει έναν καινούργιο δρόμο και ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις ποιοι θα σε ακολουθήσουν. Οι ίδιοι όμως έβαλαν για άλλη μια φορά ως προτεραιότητα της καλλιτεχνική ελευθερία και μεγάλη μερίδα του κοινού έδειξε να το εκτιμά αυτό. Μπήκαν για ακόμα μια φορά στη μάχη και βγήκαν και πάλι νικητές!

Φωτογραφίες: Γιάννης Βόλκας

SETLIST

 

Gasoline
Macho Libre
Man Vs God
Your Love Makes Me Wanna Hurt Myself
Something's Wrong
Revolution Cookbook
All These Happy People
The Great Dandolos
The Great Liar
The Beast Within
Loyal To The Pack
Let Them Burn
Them Nights
Vigilante
On Parole
Your Song
Leftovers
Vanity Suit

  • SHARE
  • TWEET