Running Wild

Resilient

SPV (2013)
Από τον Θοδωρή Μηνιάτη, 11/12/2013
Το "Resilient" αποτελεί το ιδανικό comeback ενός σχήματος που ήταν σε χειμερία νάρκη για πολλά χρόνια
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;
Είναι πολλές οι φορές που σκέφτομαι αν οι μουσικοί λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους την εκάστοτε κριτική που γίνεται στις δουλειές τους. Κανονικά θα έπρεπε αν μη τι άλλο να επηρεάζονται από την γνώμη του κόσμου, αφού ο οπαδός «τρέφει» την κάθε μπάντα. Εκτός βεβαίως αν λέγεσαι Black Sabbath, Metallica, Iron Maiden κλπ οπότε κάνεις ό,τι θέλεις γιατί η όποια εμπορική επιτυχία είθισται να είναι σίγουρη. Ο κος Rock 'n' Rolf, ιθύνων νους των Running Wild, ενός συγκροτήματος που έχει γράψει την δική του ιστορία στο heavy metal αφού αποτελεί πρωτοποριακό group στο είδος του, ίσως και να έλαβε σοβαρά τις όποιες άσχημες κριτικές έλαβε με την περσινή του δουλειά. Βλέπετε, το "Shadowmaker" που κυκλοφόρησε έναν χρόνο πριν βεβήλωνε την ιστορία του σχήματος. Έτσι, στην είδηση ότι φέτος θα ξαναέμπαινε στο studio για να νέο υλικό ήμουν κάπως προκατειλημμένος ότι και το νέο άλμπουμ θα ήταν πάνω κάτω το ίδιο. Η περιέργειά μου για το τελικό αποτέλεσμα μεγάλωσε πιο πολύ διαβάζοντας τις διθυραμβικές κριτικές συναδέλφων που ακούσαν το άλμπουμ. Εγώ όμως «κράταγα μικρό καλάθι». Μέχρι την ακρόαση.

Κάπου εκεί τα όποια σύννεφα υπήρχαν εδώ και έναν χρόνο διαλύθηκαν άμεσα. Από τα πρώτα δευτερόλεπτα του εναρκτήριου τραγουδιού "Soldiers Of Fortune", το χαμόγελο δεν μπορεί να σου φύγει από τα χείλη. Από ότι φάνηκε, το "Shadowmaker" ήταν μόνο η πιο κακή παρένθεση στην καριέρα του Rock 'n' Rolf. Μάλλον ήθελε κράξιμο για να καταλάβει ότι ο κόσμος διψάει για ένα πολύ καλό άλμπουμ από τους Running Wild. Και του το έδωσε. Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια το πειρατικό είναι και πάλι εδώ έτοιμο να σαλπάρει προς νέα λιμάνια. Παρ' όλο που το συγκρότημα εκτός του Rock 'n' Rolf έχει μόνο άλλο ένα μέλος, τον Peter Jordan, στενό συνεργάτη του στους Toxic Taste και Giant X, τα δυο σχήματα με τα οποία είχε καταπιαστεί δισκογραφικά πριν την επιστροφή που δεν ήταν η αναμενόμενη, δεν δίνει άσχημο αποτέλεσμα στον ακροατή.

Το άλμπουμ ακροβατεί ηχητικά περίπου στην διετία 2000-2002, εποχή που είδαν το φως της δημοσιότητας τα "Victory" και "Brotherhood" αντίστοιχα χρονικά, άλμπουμ που για τον γράφοντα είναι οι τελευταίες δυο αξιόλογες δουλειές που δικαιολογούν την φήμη και το όνομα των πειρατών. Σε αυτά λοιπόν προσθέστε τώρα πια και το "Resilient". Αν και ο τίτλος για μένα είναι λίγο χαζός, εντούτοις το περιεχόμενο είναι παραπάνω καλό από το αναμενόμενο. Καταρχήν στο εξώφυλλο του δεσπόζει και πάλι ο Adrian, μασκότ του σχήματος. Παρόλο που είναι ένα αρκετά απλοϊκό σχέδιο, τουλάχιστον είναι εκεί, όπως κάποτε. Ούτε παρουσιαζόμενος σαν video game, ούτε αλλοιωμένος με άλλο τρόπο. Ένας Adrian από τα παλιά. Πατώντας το play ό,τι ακούς είναι 100% Running Wild. Τα στακάτα mid tempo κιθαριστικά riff που μας είχε συνηθίσει είναι και πάλι παρόντα προς τέρψη του οπαδού. Μαζί και οι ιδιαίτερες μελωδίες στις κιθάρες που κάνουν τις συνθέσεις πλήρως ξεσηκωτικές. Αυτός ο χαρακτηριστικός υπέροχος ήχος που είχαν όλα τα χρόνια τα τραγούδια που τον έχουν καθιερώσει είναι και πάλι εδώ.

Εκτός των "Resilient" και "Down To The Wire" που αποτελούν τα δυο πιο μέτρια τραγούδια στο άλμπουμ, όλα τα υπόλοιπα σφύζουν από αέρα φρεσκάδας που τον νιώθεις παντού. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Rock 'n' Rolf είναι και πάλι ορεξάτος για ωραία ποιοτικά τραγούδια που έχουν το feeling των Running Wild που τόσο αγαπήσαμε, και σαφώς γεμάτα ποιότητα που έχουν «κάτι να πουν» στον ακροατή όπως κάποτε. Και μόνο που στο τέλος του άλμπουμ, όπως το συνήθιζαν σε πολλές δουλειές, υπάρχει ένα τραγούδι διαρκείας σχεδόν δέκα λεπτών, φέρνοντας σου στο μυαλό τους αντίστοιχους ύμνους του παρελθόντος, λέει πολλά. Είναι δείγμα ότι ο Rolf πήρε το μήνυμα και θέλει να ξαναφέρει τους Running Wild εκεί που τους αξίζει. Αν είστε και συλλέκτης του σχήματος πρέπει να αποκτήσετε την limited edition του άλμπουμ, μιας και έχει bonus δύο ακυκλοφόρητα τραγούδια, τα "Payola & Shenanigans" και "Premonition", και αυτά τιμώντας όλο το υπόλοιπο κλίμα του δίσκου. Κάτι που αξίζει να αγοράσετε, μιας και πρέπει να έχετε στην συλλογή σας ό,τι φέρει το όνομα του συγκροτήματος.

Το "Resilient" είναι σίγουρο ότι θα αρέσει και στον πιο δύσπιστο οπαδό. Επιτέλους ένας τόσο ταλαντούχος μουσικός μάς χαρίζει και πάλι τραγούδια που το κλασικίζων heavy metal τα έχει ανάγκη. Μακάρι η εν λόγω δουλειά να του δώσει την ώθηση / φώτιση για ακόμα καλύτερα άλμπουμ που θα έρθουν τα επόμενα χρόνια και θα ακούγονται τόσο ευχάριστα όσο και το παρελθοντικό υλικό. Άντε Κε Rock 'n' Rolf, στο χέρι σας είναι να μας πείσετε...
  • SHARE
  • TWEET