Nine Altars

The Eternal Penance

Good Mourning Records / Journey's End Records (2023)
Από τον Πάνο Ζαρκαδούλα, 06/03/2023
​Παραδοσιακό doom metal ντεμπούτο με επικές τζούρες
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Durham, Ηνωμένο Βασίλειο: εκεί κατοικοεδρεύουν οι πρωτοεμφανιζόμενοι doomsters και αποτελεί το αρχηγείο της Kat Gillham (Thronehammer, Uncoffined, Winds Of Genocide), με τον καθεδρικό ναό της περιοχής και τις εννέα Τράπεζές του να βαφτίζει την μπάντα. Όχι μόνο αυτό, αφού και το εξώφυλλο είναι εμπνευσμένο από τον συγκεκριμένο ναό. Το συγκρότημα δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Δημιουργήθηκε για να κηρύξει τον λόγο του παραδοσιακού doom metal, με επικά στοιχεία.

Τολμηροί εν τη γενέσει τους, επιδιώκουν να το καταφέρουν με τρεις μόλις συνθέσεις. Και τριάντα πέντε λεπτά ξεροκέφαλου και αγνού old school doom. Μην κάνετε λόγο για EP, οι ίδιοι τον θεωρούν κανονικότατο δίσκο και ντεμπούτο, οπότε όσοι δυσκολεύονται με μακροσκελείς συνθέσεις, εδώ θα δυσκολευτούν ακόμα περισσότερο. Οι υπόλοιποι θα ανταμειφθούν για την υπομονή τους. Αν το καλοσκεφτείτε, μάλλον λίγα είναι τα τριάντα πέντε.

Τα χαρακτηριστικά βαριά και ασήκωτα ριφ των δασκάλων του είδους, εντοπίζονται από την έναρξη και κρατάνε έως και τη λήξη τού δίσκου. Επαναλαμβανόμενα μοτίβα και μελωδίες κυριαρχούν και στις τρεις συνθέσεις, οι οποίες κατορθώνουν να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα του doom. Από το σχεδόν πρωτόλειο doom της αρχής, στο πιο επικό στη συνέχεια, καταλήγοντας στο πιο groovy του επιλόγου. Κοινός παράγοντας, τα καθαρά, άνευ growls, και άκρως συναισθηματικά φωνητικά της Kat Gillham, που δίνουν τον (επικό) τόνο για κάθε μία από αυτές τις doom «παραλλαγές».

Η τετράδα επιτυγχάνει τον σκοπό της, σχεδόν άπαντα ακούγονται «καταραμένα», στενάχωρα που όμως για κάποιον λόγο εκπέμπουν μια θαλπωρή. Ιδιαίτερης αναφοράς χρήζει το "The Fragility of Existence", στο οποίο η απώλεια οικείου προσώπου γίνεται έμπνευση με μεγαλειώδη τρόπο και αποτύπωμα, όπως και το ασυνείδητα ανασυρμένο ριφ από το υποσυνείδητο του δημιουργού, στο "Salvation Lost": Black Sabbath - "Country Girl" και ας αρχίσουν οι doom χοροί. Κάπως έτσι τα λεπτά κυλήσαν γρήγορα και καθόλου βασανιστικά, οι φίλοι του παραδοσιακού doom αναζητούν επί ματαίω στο διαδίκτυο να ακούσουν κάτι από την μπάντα, προς το παρόν υπάρχει μόνο αυτό.

  • SHARE
  • TWEET