Nightstalker

Dead Rock Commandos

Small Stone (2012)
Από τον Γιάννη Βόλκα, 13/06/2012
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Οι Nightstalker κυκλοφορούν νέο άλμπουμ. Αυτό και μόνο είναι αρκετό ώστε να προκαλέσει κινητικότητα ανάμεσα στους πολυάριθμους οπαδούς του συγκροτήματος οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν την τάση να αυξάνονται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου. Η Ελλάδα επιτέλους εκτιμά τον πλούτο της και οι Αθηναίοι rockers, χωρίς καθυστερήσεις ανάλογες με το παρελθόν τους, επιστρέφουν εξίσου δυναμικά. Τρία χρόνια μετά το "Superfreak", μέσα σε ένα σύντομο, για τα δικά τους δεδομένα, χρονικό διάστημα αλλά χωρίς βεβιασμένες κινήσεις, οι Nightstalker έχουν έτοιμο το επόμενό τους βήμα.

Και εγένετο ..."Dead Rock Commandos"! Ξεπερνώντας τον μεγαλεπήβολο και πομπώδη τίτλο, ανάλογο με αυτόν του "Superfreak", τα πράγματα εδώ είναι πολύ απλά. Οι γερόλυκοι έχουν βρει την συνταγή της επιτυχίας. Μετά τα αλλεπάλληλα live η μπάντα είναι πιο δεμένη από ποτέ, το μυαλό του Τόλη ξεχυλίζει για άλλη μια φορά από ξεσηκωτικά και πιασάρικα riff, το rhythm section του Ανδρέα και του Ντίνου καταφέρνει όχι μόνο να κρατά την απαραίτητη σταθερότητα, αλλά και να δίνει όγκο και ρυθμό και γενικα να χρωματίζει τον ήχο του συγκροτήματος. Στην κορυφή του βουνού, ο Αργύρης εξαπολύει τους στίχους του αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι πρόκειται για έναν από τους καλύτερους τραγουδιστές και frontmen όχι μόνο της χώρας, αλλά και της heavy rock σκηνής γενικότερα.

Στο "Dead Rock Commandos", οι 'Stalker παρουσιάζονται πιο rock αλλά και πιο ψυχεδελικοί από ότι στο προηγούμενο "Superfreak", ενώ ταυτόχρονα καταφέρνουν να συνδυάσουν τον σύγχρονο ήχο του με riff βαριά που θα θυμίζουν αρκετά ακόμα και την εποχή του "Use". Πιασάρικοι αλλά καθόλου εμπορικοί, συμπεριέλαβαν δέκα συνθέσεις ταιριαστές μεταξύ τους ώστε ο δίσκος να ακούγεται από την αρχή ως το τέλος χωρίς διακοπή, ενώ η διάρκεια των κομματιών οδηγεί τον ακροατή στη μοναδική λύση. Να επαναλάβει ξανά και ξανά μέχρι να νιώσει με σιγουριά ότι έχει εμπεδώσει το μεγαλείο του δίσκου.

Το "Go Get Some", απλό αλλά και ωμό, ανοίγει με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο τον δίσκο, το ομώνυμο "Dead Rock Commandos" είναι το αντίστοιχο "Baby, God Is Dead", δηλαδή αυτό που θα ξεσηκώσει εξ' ολοκλήρου το κοινό στις μελλοντικές ζωντανές εμφανίσεις τους, το "One Million Broken Promises" δεν είναι τίποτα λιγότερο από έναν straight-rock δυναμίτη, ενώ το "Children Of The Sun" αποτελεί την πιο ψυχεδελική στιγμή του άλμπουμ αρχίζοντας αργά με τα «πειραγμένα» φωνητικά του Argy για να καταλήξει σε μια αργή αλλά groovy πανδαισία. Αυτές όμως είναι μόνο μερικές από τις στιγμές ενός δίσκου όπου ο καθένας μας θα ανακαλύψει μετά από αρκετές ακροάσεις ποια θα καταλήξει να είναι η αγαπημένη του σύνθεση.

Θεωρείται ήδη δεδομένο ότι οι Έλληνες φίλοι των Nightstalker θα λατρέψουν και θα στηρίξουν το "Dead Rock Commandos". Έχει φτάσει όμως ο καιρός οι Αθηναίοι rock πατέρες να κατακτήσουν τον υπόλοιπο πλανήτη, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το μόνο που χρειάζονται είναι η ευκαιρία να παρουσιάσουν υπό αξιοπρεπείς συνθήκες το υλικό τους σε δισκογραφικό επίπεδο, αλλά κυρίως από πλευράς ζωντανών εμφανίσεων. Εμείς απλά ευχόμαστε ότι η αμερικανική Small Stone Records θα αποτελέσει την αφετηρία για την παγκόσμια καταξίωση που οι ίδιοι οι Nightstalker ποτέ δεν διεκδίκησαν, αλλά ανέκαθεν άξιζαν.

  • SHARE
  • TWEET