Jeromes Dream

The Gray Ιn Between

Iodine Recordings (2023)
Από τον Θεοδόση Γενιτσαρίδη, 02/06/2023
Εκπληκτική, σπαρακτική και θυμωμένη κραυγή
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Είχαν κυκλοφορήσει ένα εκπληκτικά βίαιο και συναισθηματικό δίσκο το 2000. Το όνομα αυτού "Seeing Means More Than Safety". Από εκεί και πέρα, για εμένα αυτό το συγκρότημα ήταν κάτι ξεχασμένο. Βέβαια ήταν ανενεργοί από το 2001 έως και το 2019. Παραδέχομαι ότι δεν είχα καν μυριστεί τον τρίτο τους δίσκο το 2019. Ήταν η κυκλοφορία της επανένωσης τους. Αλλά χαμπάρι… Ευτυχώς όμως έπεσα πάνω στην φετινή κυκλοφορία τους. Και όχι μόνο έπεσα. Έσκασα με τα μούτρα. Και τελικά έκατσα εκεί.

Jeff Smith, μπάσο και φωνητικά, Erik Ratensperger, τύμπανα και Sean Leary, κιθάρα.

Τι συμβαίνει φέτος με τα screamo και τα συναφή μουσικά είδη; Γιατί έχουν πλακώσει όλες οι δισκάρες μαζί; Για καλό το λέω. Για πολύ καλό! Για πάρα πολύ καλό!!

Αυτό το άλμπουμ είναι μια αληθινή ηχητική επίθεση, αλλά υπάρχουν αρκετά post-rock ιντερμέδια για να πάρουν τα αυτάκια μας ένα διάλειμμα. Η ουσία του ήχου τους έχει μια noise-rock σταθερά. Είναι πιο μοντέρνο και εναλλακτικό από τα κλασικά του είδους. Από την άλλη στιχουργικά και φυσικά τραγουδιστικά ξεκινάει από το screamo και φτάνει στο emoviolence. Αν τα αυτιά σας δεν αντέχουν καλύτερα να απομακρυνθείτε. Είναι φορές που κιθάρες τσιρίζουν υπερβολικά. Νιώθεις πραγματικά ότι σε τρυπούν.

Τα εικοσιτέσσερα μόλις λεπτά αυτού του οχετού δεν είναι πολλά, αλλά είναι αρκετά για το είδος και για το ύφος των τραγουδιών. Είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι. Η μουσική ακούγεται τόσο μοχθηρή και μανιακή που είναι απλά μη ρεαλιστικό να αντισταθείς στη συναισθηματική της επίθεση.

Δυνατά, παραμορφωμένο riffs που σπάνε περιστασιακά από ατονικούς θορύβους της κιθάρας. Ουρλιαχτά. Επιστροφή στο μοτίβο της επίθεσης χορδών και τον τοίχο πυκνού θορύβου. Ξαφνικά, μετάβαση σε ένα πιο μελαγχολικό τμήμα όπου ο τραγουδιστής έρχεται από πίσω και οι κιθάρες σταματούν την παράφωνη επίθεσή τους. Μελωδίες. Στιγμές που απογυμνώνουν τον υπερβολικό θόρυβο και την μανιακή παραμόρφωση. Τέλος, ξανά ρυθμικές δομές αναλαμβάνουν να κατευθύνουν το hardcore με μέτριες και φυσικά πιο γρήγορες ταχύτητες.

Είναι ξεκάθαρα ένας καταπληκτικός για το είδος (και όχι μόνο) δίσκος. Οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά. Υπάρχει σκοπός στις κραυγές. Υπάρχει λόγος στην μανία. Υπάρχει θυμός και πόνος στην ψυχή. Μια μουσική που απευθύνεται σε νέους και σε πολύ νέους στην ψυχή. Ανακαλύψτε αυτή την παλιά μπάντα με αυτόν τον τόσο φρέσκο ήχο.

Bandcamp

  • SHARE
  • TWEET