Get Well Soon, LogOut @ Passport, 27/04/12

Από τον Μάνο Πατεράκη, 30/04/2012 @ 15:22
Ήταν η πρώτη μου επίσκεψη στο Passport στον Πειραιά και δεν ήξερα τι να περιμένω. Εμφανισιακά συμπαθέστατος χώρος, με τα stands του να δίνουν άλλη νότα και τη σκηνή αρκετά πιο χαμηλά απ’ ό,τι θα έπρεπε. Αργότερα έμαθα ότι πρόκειται για πρώην κινηματογράφο... Όπως και να 'χει, αυτό που όντως περίμενα ήταν η χαμηλή προσέλευση κόσμου - και επιβεβαιώθηκα. Κάτι το όχι και τόσο γνωστό όνομα των Get Well Soon στη χώρα μας (είχαν βέβαια εμφανιστεί και στο Synch Festival το 2010), κάτι οι οικονομικές συγκυρίες, οδήγησαν στο να μαζευτούν μόλις καμιά 200άρα άτομα για να δουν το φιλόδοξο ανερχόμενο συγκρότημα του Konstantin Gropper.

Το event άνοιξε ο LogOut. Πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος με όχημα την κιθάρα και τα πετάλια του μας θύμισε αρκετά Matt Elliott, με έναν λιγότερο καταθλιπτικό αέρα και αρκετές δόσεις από Radiohead. Η φωνή του είναι εξαιρετική και οι συνθέσεις του συμπαθητικότατες. Απέδωσε στην εντέλεια το υλικό του, παρόλο που η ενοχλητικότατη βοή που δημιουργούσαν οι διαρκείς ομιλίες των μουσικόφιλων (;) κάτω σίγουρα δεν τον βοήθησε προς αυτήν την κατεύθυνση. Είμαι σίγουρος ότι αν τυχόν αποφασίσει να σχηματίσει κανονικό συγκρότημα στο μέλλον θα πετύχει αρκετά πράγματα στην καριέρα του.

Get Well Soon

Όταν έφτασε η ώρα των Get Well Soon και του Konstantin Gropper, τραγουδιστή, κιθαρίστα και συνθέτη της μπάντας, ο κόσμος ανασκουμπώθηκε και αποφάσισε να συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεται σε συναυλία. Σε ένα set βασισμένο στις δύο δουλειές της μπάντας, το "Rest Now, Weary Head! You Will Get Well Soon" του 2008, το οποίο αποτέλεσε και τον κύριο λόγο που αποφάσισα να κατηφορίσω προς την Πλατεία Κοραή, και το "Vexations" του 2010, κατάφεραν να δώσουν στο κοινό τους μια τίμια από κάθε άποψη εμφάνιση, η οποία μπορεί να μην έφτασε σε μεγάλα ύψη καθότι η μουσική τους βιώνεται καλύτερα ως εμπειρία στο σπίτι, ταυτόχρονα με το διάβασμα των εξαιρετικών στίχων τους, ωστόσο δεν άφησαν κανέναν απογοητευμένο. Ο Gropper, με τη γερμανική τίγκα στο μπριγιαντίνι χωρίστρα του να έρχεται σε αντίθεση με τη βρετανική αύρα της μουσικής του, ήταν συμπαθητικότατος, αυθεντικός στις δηλώσεις του και με πολύ καλή επικοινωνία με το κοινό.

Get Well Soon

Η συναυλία, ενώ έμοιαζε να πάει να κάνει κοιλιά μετά τα δύο πρώτα κομμάτια, αμέσως μετά τα δύο τραγούδια από τον επερχόμενο δίσκο της μπάντας που θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο όπως μας πληροφόρησαν, πήρε τα πάνω της. "We Are Ghosts", "Tick Tack Goes My Automatic Heart" και "I Sold My Hands For Food So Please Feed Me" που έκλεισαν το κανονικό set αποτέλεσαν εξαιρετικές στιγμές. Κάποιος Δημήτρης τους πληροφόρησε ότι το κομμάτι τους που είναι πιο δημοφιλές στην Ελλάδα είναι το "If This Hat Is Missing I Have Gone Hunting" και αποφάσισαν να το συμπεριλάβουν ειδικά για αυτήν τη συναυλία στο encore τους. Εγώ από τη μεριά μου να πω ένα ευχαριστώ σε αυτόν τον Δημήτρη γιατί κατά την ταπεινή μου άποψη είναι το καλύτερο κομμάτι που έχει γράψει η μπάντα και ήταν χαρά μου να το βλέπω live, έστω και αν έχασε κάποια λόγια ο Gropper. Είπαμε, είναι συμπαθητικότατος, δε γίνεται να του κρατήσουμε κακία.

Get Well Soon

Με το "Listen! Those Lost At Sea Sing A Song On Christmas Day" έλαβε τέλος ένα όμορφο βράδυ Παρασκευής... Οι Get Well Soon είναι μια καινούρια μπάντα με τεράστιες προοπτικές. Με την εύνοια της τύχης, των συγκυριών και με την έμπνευση να συνεχίζει να τους συντροφεύει μπορούν να επιτύχουν μεγάλα πράγματα. Ως τότε, είμαι κάτι παραπάνω από ικανοποιημένος που κατάφερα να τους παρακολουθήσω ζωντανά.

Get Well SoonSetlist:

Seneca's Silence
You / Aurora / You / Seaside
People Magazine Front Cover
We Are Free
5 Steps / 7 Swords
A Voice In The Louvre
Courage, Tiger! (νέο τραγούδι)
Roland I Feel You (νέο τραγούδι)
We Are Ghosts
A Burial At Sea
Tick Tack Goes My Automatic Heart
Angry Young Man
I Sold My Hands For Food So Please Feed Me
--------------
Red Nose Day
If This Hat Is Missing I Have Gone Hunting
Listen! Those Lost At Sea Sing A Song On Christmas Day

Φωτογραφίες: Χρήστος Κισατζεκιάν

  • SHARE
  • TWEET