Dragon Skull

Dragon Skull (EP)

Independent (2022)
Από τον Πάνο Ζαρκαδούλα, 10/10/2022
Εγχώριο επικό heavy metal, οιωνός για ακόμα πιο σπουδαίες δημιουργίες
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Τα θεμέλια του επικού heavy metal έχουν μπει εδώ και αρκετά χρόνια, με κάποιες μπάντες να αναγνωρίζονται ως οι σημαίνουσες και οι κυριαρχικές, και με άλλες να θεωρούνται οι άξιοι συνεχιστές αυτών. Καθεμία με το δικό της λιθαράκι ή ογκόλιθο ως προσφορά, ώστε το συγκεκριμένο ιδίωμα να παραμένει ακμαίο και να συγκινεί.

Ένα από τα πλέον θεμελιώδη χαρακτηριστικά του, η συναισθηματική φόρτιση που συνοδεύεται από ψυχική ανάταση και ενθουσιασμό, αποτελεί και κριτήριο εάν μία σύνθεση θεωρείται άξια προσοχής. Με άλλα λόγια, αν ακούγοντάς την σου σηκώνονται οι τρίχες και τη σπονδυλική σου στήλη διαπερνά μια γλυκιά ανατριχίλα, η οποία καταλήγει στον εγκέφαλο. Πέντε συνθέσεις στο ΕΡ των Αθηναίων, ισάριθμες ανατριχίλες.

Η προτροπή τους, απλή και ξεκάθαρη: «Ξεθηκαρώστε τα σπαθιά», κίνηση που λαμβάνει χώρα από το πρώτο τραγούδι, με τον βάρβαρο χαρακτήρα του. Μεγάλη υπόθεση να κερδίζουν από τα αποδυτήρια. Η συνθετική ευστροφία της μπάντας κάνει τη διαφορά: Πιστοί στις αρχές του ιδιώματος, προσθέτουν παράλληλα το κάτι παραπάνω ώστε να ενισχύσουν το ενδιαφέρον μας. Οι power πινελιές, το ακουστικό "Sons Of The Brave", η διακριτική «παρουσία» των Hansi & Grand Magus, μα πάνω απ’ όλα η ηχητική τους προσέγγιση και ένας τύπος πίσω από το μικρόφωνο, ικανός να σε εμπνεύσει τη μέρα που τα δόρατα θα σείονται και οι ασπίδες θα θρυμματίζονται πριν ο ήλιος ανατείλει. (Copyright Théoden King Of Rohan).

Η πολεμική διάθεση πανταχού παρούσα, το ίδιο και οι τοποθεσίες όπου μεταφερόμαστε καθ’ όλη τη διάρκεια της ακρόασης. Επιλέγουν ένα τραχύ πρόσωπο για να παρουσιάσουν τις ιστορίες τους και τους ταιριάζει ιδιαίτερα, καθώς ενισχύει το πολεμοχαρές κλίμα του ΕΡ. Η αρχή που έγινε φέτος παρέχει κάθε εχέγγυο για μια εξίσου συναρπαστική συνέχεια, γεμάτη αίμα, σκόνη και ιδρώτα.

Bandcamp

  • SHARE
  • TWEET