Diviner

Avaton

Rock Of Angels (2023)
Από τον Σπύρο Κούκα, 07/11/2023
Heavy metal, το είδος που ακούγεται με υψωμένες γροθιές και βιώνεται με πάθος
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Συνεπείς στο τετραετές ραντεβού τους στη δισκογραφία, οι δικοί μας Diviner επιστρέφουν με τον τρίτο τους δίσκο. Οι έμπειροι heavy/power metallers αποτελούν μια σταθερά που δεν μπορεί να λαθέψει δημιουργικά, καθώς αποτελούνται από ταλαντούχους μουσικούς που έχουν γράψει χιλιόμετρα στα δύσβατα μονοπάτια του χώρου. Έτσι, στο νέο τους πόνημα, καταφέρνουν μάλλον άκοπα να μας απασχολήσουν για όλους τους σωστούς λόγους, προσφέροντας μας την κορυφαία τους κυκλοφορία μέχρι στιγμής.

Πραγματικά, το "Avaton" στέκεται ως ένα εγχώριο κόσμημα για την heavy/power σκηνή, αφού παρουσιάζει την ήδη ενδιαφέρουσα μουσική πρόταση της μπάντας τελειοποιημένη, αλλά και με επιπλέον στοιχεία epicness όσο ποτέ άλλοτε. Σε σύνολο σχεδόν μίας ώρας, το υλικό του δίσκου απαρτίζεται από μονάχα εύληπτες κομματάρες γεμάτες ψυχή και συναίσθημα, ευεργετημένες με εξαιρετικό ήχο και τις άψογες ερμηνείες του Γιάννη Παπανικολάου σε πρώτο πλάνο.

"Mountains High", "Dancing In The Fire", "Waste No Time", "Hall Of The Brave", ειλικρινά θα μπορούσα να αναφέρω τις περισσότερες εκ των συνθέσεων που απαρτίζουν το δίσκο και ξεχωρίζουν για το ποιόν τους, αφού οι Diviner κατάφεραν να σμιλεύσουν ένα άλμπουμ που ακούγεται στο σύνολο του με την ίδια θέρμη.

Επίτευγμα, αν μη τι άλλο, αφού σε έναν κορεσμένο χώρο που πολλές φορές η απλή, άμεση τραγουδοποιία μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, το γεγονός πως οι έμπειροι metallers το καταφέρνουν σε τέτοιο βαθμό είναι αξιοπρόσεκτο. Προσέξτε, μιλάμε για heavy metal, για το είδος που ακούγεται με υψωμένες γροθιές και βιώνεται με πάθος, οπότε η προσφορά των Diviner μια χούφτα ύμνων που προκαλούν ακριβώς αυτά τα συναισθήματα είναι ανεκτίμητη.

Ίσως κάποιος αναρωτηθεί πως γίνεται ένα άλμπουμ που χρησιμοποιεί τις μανιέρες τους είδους του κατά το δοκούν να ακούγεται τόσο εμπνευσμένο. Μεράκι και ταλέντο είναι η απάντηση, αφού μπορεί οι πρώτες ύλες των Black Sabbath, Dio, Judas Priest να είναι κοινές για τόσες και τόσες μπάντες, αλλά εκείνες που πραγματικά καταφέρνουν να μετουσιώσουν αυτήν την επιρροή/πρώτη ύλη σε κάτι ουσιαστικό και δικό τους, είναι συγκριτικά ελάχιστες - με τους Diviner να ανήκουν σε αυτήν την τελευταία κατηγορία.

Καταφέρνοντας αυτή τη φορά να αποφύγουν την επανάληψη των αστοχιών που στοίχισαν στις προηγούμενες τους κυκλοφορίες, οι Έλληνες metallers κυκλοφορούν ένα σπουδαίο άλμπουμ που κάθε φίλος του heavy/power θα απολαύσει. Ανυπομονούμε, δε, για την ζωντανή παρουσίαση του υλικού του, σε μερικές μέρες από τώρα.

  • SHARE
  • TWEET