Τα τραγούδια της εβδομάδας (5/3/21)

Φρέσκες προτάσεις επιλεγμένες από τους συντάκτες μας κάθε Παρασκευή

Όπως κάθε Παρασκευή, οι συντάκτες του site αναζήτησαν τα καινούργια τραγούδια που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα τα οποία αξίζουν τον χρόνο και την προσοχή σας και σας τα παρουσιάζουν.

Πρόκειται για την εβδομαδιαία ανάρτηση που έχει γίνει το «στέκι» όσων από εσάς αναζητάτε συνεχώς καινούργιες και αξιόλογες προτάσεις.

Όπως πάντα, σε αυτήν τη λίστα δεν θα βρείτε βαρετά πράγματα, ούτε πληρωμένες επιλογές, παρά μόνο ό,τι ταίριαξε στο αισθητήριο μας.

Επίσης, μπορείτε να αναδεικνύετε το δικό σας αγαπημένο από τη λίστα στη σχετική ψηφοφορία παρακάτω.

Για την προηγούμενη εβδομάδα νικητές ανακηρύξατε τους Hold Steady, Naked Gypsy Queens και Σπύρο Γραμμένο σε τριπλή ισοβαθμία!

Ακούστε την playlist με τις επιλογές μας όσο διαβάζετε το άρθρο!

Εναλλακτικά κάνετε κλικ στον τίτλο του τραγουδιού που σας ενδιαφέρει.


Arabrot - Kinks Of The Heart

Arabrot

Να ποντάρουμε ότι αυτοί οι εγκληματικά παραγνωρισμένοι Νορβηγοί θα κυκλοφορήσουν έναν από τους καλύτερους obscure rock της χρονιάς; Οι Sabbath, ο Cave, οι Swans κι οι Woven Hand σ' ένα υπέροχο καζάνι και το "Norwegian Gothic" πλησιάζει, μαζί με τις απαντήσεις.

Αντώνης Καλαμούτσος


Autarkh - Alignment

Autarkh

Ακροβασίες και σταθερή άνοδος. Εσωστρέφεια και ξεσπάσματα. Περιπλοκότητα και αμεσότητα. Χάος και διαύγεια. Τα είπαμε αναλυτικά και κυρίως μας τα εξήγησαν και οι ίδιοι. Η ευθυγράμμιση όλων των επιμέρους σε ένα πυκνό, αστρικό, φιλοσοφικό και κυρίως ψυχολογικό ταξίδι, είναι απλώς μια ένδειξη της ποιότητας του συνολικού αποτελέσματος.

Αποστόλης Ζαμπάρας


Dinosaur Jr - I Ran Away

Dinosaur Jr

Ελάχιστες είναι οι μπάντες με το staying power των Dinosaur Jr. Προετοιμάζοντας τον δρόμο για τον διάδοχο του "Give A Glimpse Of What Yer Not" του 2016, το "I Ran Away" είναι ένα εθιστικό και πιάσαρικο alt-rock κομμάτι με μία countrική διάθεση θα πω. Το έχω στο ρηπήτ εδώ και μέρες. Πολύ πιθανό ο δίσκος να μη μου πει τίποτα, αλλά τουλάχιστον πιάσαμε το χιτάκι.

Ιάσονας Τσιμπλάκος


Empyrium - A Lucid Tower Beckons On The Hills Afar

Empyrium

Η παχιά ατμόσφαιρα καταπίνει τα πάντα στο διάβα της, σε ένα από τα κομμάτια της χρονιάς. Οι Empyrium υφαίνουν με υλικά των '90s την εικόνα ενός μακρινού λόφου, ο οποίος φοράει αρχαίο διάδημα από σύννεφα καθώς αναπαύεται στον ομιχλώδη θρόνο του. Η μεσαιωνική μελωδία των πλήκτρων, όταν βρίσκεται σε αντιδιαστολή με τα άγρια φωνητικά, ταξιδεύει το νου σε φαντασιακούς κόσμους. Μετά από κάθε ακρόαση, απομακρύνεις την πάχνη για να δεις τον έναστρο ουρανό.

Μάνος Πατεράκης


Fuzz Skyler - Recall

Fuzz Skyler

Φρέσκια άλλα όχι άγουρη, alternative αλλά με classic style κιθάρες, αυτή η επίκληση στο κοινό για προσοχή στο καινούργιο και όχι στο ανακυκλωμένο μας βρίσκει έτοιμους να επενδύσουμε.

Μπόμπα.

Αντώνης Μουστάκας


Grawdeth - Caecus Morbus

Grawdeth

Μελωδικό black γραμμένο στην πανδημία από έναν Σουηδό εν ονόματι Lord Abyssus ο οποίος ισχυρίζεται οτι έχει πολλές αρρώστειες αλλά σίγουρα αυτό δεν τον σταματά ή μάλλον τον βοηθά να αντικρίσει τη μαυρίλα και το χάος και να αναδείξει μελωδίες που ακούγονται οικείες, σκοτεινές και πανέμορφες

Δημήτρης Μωυσίδης


Heavy Sentence - Age Of Fire

Heavy Sentence

Στα 10'' σε έχει κερδίσει, γκολ από τα αποδυτήρια. Κολλητικό riff, υμνικά μέρη, denim and leather, whiskey and beer, metal και punk attitude. Ιδανικό για έναρξη metal party.

Πάνος Ζαρκαδούλας


Holy Monitor - Southern Lights

Holy Monitor

Εθιστικό εισαγωγικό riff και μια μίνι συνέχειά του μέχρι να μπουν τα φωνητικά. Όμορφα. Ο νέος δίσκος των psych rockers μας, έχει την απόλυτη εισαγωγή να μπεις στο κλίμα του. Τι κι αν δεν είναι το πρώτο τραγούδι. Τα Φώτα του Νοτιά κλείνουν εντυπωσιακά με πλήκτρα και άκρως μελωδικό solo. Πανέμορφα

Γιώργος Ζαρκαδούλας


Impure Wilhelmina - Gravel

Impure Wilhelmina

Μέσα από τον επερχόμενο δίσκο τους, οι Impure Wilhelmina, μας προσφέρουν το "Gravel". Ένα απολαυστικό dark metal κομμάτι με έντονες αναφορές στη μεσαία περίοδο των Katatonia, τόσο λόγω των φωνητικών όσο και των lead μελωδιών.

Άλκης Κοροβέσης


Liquid Tension Experiment - Beating The Odds

Liquid Tension Experiment

Στη συνέχεια μιας δυστοπικής πραγματικότητας, οι LTE αποφασίζουν να δώσουν λίγη αισιοδοξία. Δεν λείπουν φυσικά τα περίεργα riff, τα δεξιοτεχνικά σόλο, αλλά όπως λέει και η ίδια η μπάντα, αυτό ειναι το "feel good" τραγούδι της πανδημίας.

Νίκος Καταπίδης


NOÊTA - Dawn Falls

NOÊTA

Προσωπικές στιγμές και εμπειρίες στο χάρτη της ζωής τους χαράζουν οι NOÊTA. Τα αιθέρια φωνητικά τής Êlea, μας τραγουδούν ποιήματα σκοτεινά και μελαγχολικά. Την ίδια στιγμή όμως μπορούν και είναι τόσο λαμπερά, όμορφα, μαγευτικά. Τιμώντας την κλασική ελληνική φιλοσοφία μπορεί να καθίσει άνετα στο θρόνο τής σκοτεινής μουσικής.

Ελένη Λιβεράκου Eriksson


Scarred - Petrichor

Scarred

Πατούν πάνω στους Gojira, αλλά με μπόλικη προσωπικότητα, με το ακραίο metal τους να συναντά το πιο μοντέρνο. Οι Scarred βάζουν το Λουξεμβούργο στον χάρτη.

Άλκης Κοροβέσης


The Armed - Average Death

The Armed

Η ανώνυμη κι εκκεντρική κολεκτίβα των The Armed εξακολουθεί να φαντάζει ως ένα από τα πιο προχωρημένα "hardcore" σχήματα στον πλανήτη. Το επερχόμενο άλμπουμ τους μυρίζει breakthrough, τα δείγματα είναι πιο πολύχρωμα από ποτέ και, όπως πάντα, οι συντηρητικοί κάθε είδους ας μείνουν μακριά. Η μουσική αυτή είναι παράξενη, μα βαριά οπλισμένη.

Αντώνης Καλαμούτσος


The Limit - Kitty Gone

The Limit

Η σύσταση με το "Black Sea" ήταν αποστομωτική και η συνέχεια με το "Kitty Gone" επιβεβαιώνει τις προσδοκίες για έναν σπουδαίο rock 'n' roll δίσκο. Η φωνή του τεράστιου Bobby Liebling είναι θαρρείς ανατριχιαστική και καθηλωτική ότι κι αν τραγουδήσει, πόσο μάλλον αν φεύγοντας από τα doom χωράφια που έσπειρε με τους Pentagram κατέβει σε ένα σκοτεινό υπόγειο για να θυμηθεί το heavy rock και punk/garage των πρώτων νιάτων του.

Θοδωρής Ξουρίδας


The Picturebooks - Here's To Magic (feat. Dennis Lyxzén)

The Picturebooks

Αναπάντεχη και σίγουρα ενδιαφέρουσα συνεργασία. Το γερμανικό μηχανοκίνητο δίδυμο και οι garage μελωδίες τους, τα κάνουν πλακάκια με το hardcore punk και υπεύθυνη γι' αυτό είναι η συμμετοχή του Dennis Lyxzén. Ένας φαινομενικά παράταιρος συνδυασμός που όμως αποδίδει εξαιρετικά, με highlights την παρουσία δύο ντράμερ και την υψωμένη γροθιά του Lyxzén να σου μένει ως τελευταία εικόνα

Γιώργος Ζαρκαδούλας


Vektor - Dead By Dawn

Vektor

Επανερχόμενοι στο μοτίβο που πρωτοεξερεύνησαν με το "Collapse", οι Vektor διευρύνουν ακόμη περισσότερο τους Pink Floyd-ικούς τους ορίζοντες, προτού επιταχύνουν στα space thrash πρότυπα που μας έχουν συνηθίσει. Τα καθαρά φωνητικά του DiSanto αποτελούν ευχάριστη έκπληξη, όντας αρκετά πιο δουλεμένα και διαφοροποιημένα από αυτό που θυμόμασταν, τα harsh, από την άλλη, φαντάζουν λιγότερο επικίνδυνα, με το δείγμα από το επερχόμενο split τους με τους Cryptosis να είναι κάτι παραπάνω από θετικό.

Σπύρος Κούκας


Vexed - Hideous

Vexed

Εδώ τα καλά τα breakdowns. Οι Vexed έρχονται από το μεγάλο νησί και φαίνονται έτοιμοι να πάρουν σβάρνα ό,τι βρουν μπροστά τους στον διάδρομο του μοντέρνου core. Τα φωνητικά της Megan Targett πηγαίνουν από γρυλίσματα σε καθαρά σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Τα κουρδίσματα έχουν εκείνο τον γνώριμο drop αέρα. Τα κουπλέ παρακαλάνε για pit. Το ρεφραίν είναι εκεί για τις ανάσες.

Αντώνης Μαρίνης

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Ψηφίστε το δικό σας αγαπημένο Rocking τραγούδι της εβδομάδας
Vektor - Dead By Dawn
17.24%
Empyrium - A Lucid Tower Beckons on the Hills Afar
13.79%
Heavy Sentence - Age Of Fire
13.79%
Arabrot - Kinks Of The Heart
10.34%
The Limit - Kitty Gone
6.9%
Holy Monitor - Southern Lights
6.9%
Liquid Tension Experiment - Beating The Odds
6.9%
Dinosaur Jr - I Ran Away
6.9%
Impure Wilhelmina - Gravel
3.45%
Scarred - Petrichor
3.45%
Autarkh - Alignment
3.45%
Fuzz Skyler - Recall
3.45%
NOÊTA - Dawn Falls
3.45%
Vexed - Hideous
The Picturebooks - Here's To Magic (feat. Dennis Lyxzén)
Grawdeth - Caecus Morbus
The Armed - Average Death
  • SHARE
  • TWEET