Άντε να κρατήσεις μανιάτικο...

Ο Νίκος Παπαδογιάννης αγοράζει δύο εισιτήρια για τους Μuse ή για τη Lana Del Rey, στην τιμή του ενός

Από τον Νίκο Παπαδογιάννη, 13/07/2016 @ 12:25

Ο κανόνας θα πρέπει πλέον να θεωρείται απαράβατος: όποιος αγοράζει εισιτήριο μεγάλης συναυλίας νωρίς νωρίς είναι από αφελής μέχρι κορόιδο. Εκείνοι που περιμένουν την τελευταία στιγμή θα δουν το αγαπημένο τους συγκρότημα μισοτιμής, άσε που έχουν πιθανότητες να μπουν και τζάμπα.

Για την Ελλάδα μιλάμε, όπου δεν υπάρχει κίνδυνος "sold-out", τουλάχιστον όχι το καλοκαίρι. Αι αρχαί υπολογίζουν ότι σε κάθε τετραγωνικό μέτρο μπορούν να στριμωχτούν 3,5 όρθιοι θεατές, οπότε μία ψωροπλατεία Νερού μπορεί να χωρέσει, ξέρω γω, 25 χιλιάδες κόσμο. Mε τους ίδιους υπολογισμούς, το ευρύχωρο Terra Vibe χωράει άνετα ολόκληρος ο πληθυσμός της Πάτρας, μαζί με τα χωριά του νομού Αχαΐας.

Για τους κλειστούς χώρους, που έχουν άκαμπτα ντουβάρια, δεν βαριέσαι, το πολύ πολύ να έχουμε τίποτε νεκρούς από καμιά φωτιά. Άπλυτοι μαλλιάδες είναι, δεν θα λείψουν σε κανέναν. Να ξεβρωμίσει και ο τόπος.

Συγχύστηκα και ξέφυγα από το θέμα. Για εμάς τους βλάκες ήθελα να γράψω, που αγοράζουμε τα εισιτήρια τις πρώτες ημέρες της προπώλησης, για να ενισχύσουμε το «ίματζ» των συναυλιών και να πολλαπλασιάσουμε τις πιθανότητες αναζωπύρωσης του φαινομένου.

Μόλις πλησιάζουν οι μέρες της συναυλίας ή του φεστιβάλ, σκάνε οι πρώτες στρακαστρούκες. «Δύο εισιτήρια για να απολαύσετε με την παρέα σας τους Last Shadow Puppets, στην τιμή του ενός». «Αγοράστε την Κυριακή το Πρώτο Ψέμα και κερδίστε δωρεάν εισιτήρια για να δείτε τη Lana Del Rey».

Το νεοσύστατο Release έκανε παρόμοια καμπάνια με μέθοδο πιο διακριτική από την αντίστοιχη του Rockwave: «΄Οποιος εμφανιστεί στο ταμείο με ένα αγορασμένο στην τιμή του εισιτήριο έχει το δικαίωμα να πάρει και δεύτερο, με αντίτιμο μόλις 10 ευρώ».

Για δωρεάν πίτσες και μπύρες δεν άκουσα τίποτε, ούτε είδα να χαρίζει κανείς κουπόνια για το σούπερ μάρκετ.

Προς το παρόν, αντιστέκεται στην ξεφτίλα μόνο το Ejekt. Δεν ξέρω, όμως, τι θα συμβεί στην τελική ευθεία για την πολυδάπανη συναυλία των Μuse.

Εάν η προπώληση ξεθωριάσει και ο απολογισμός απογοητεύσει, μπορεί να ξεκινήσει εκστρατεία με σύνθημα: «Αγοράστε πέντε εισιτήρια στην τιμή των δύο και μουτζώστε τους μαλάκες που κάθισαν στην ουρά και έσκασαν 50άρια το Φεβρουάριο. Όποιος φασκελώσει τους περισσότερους, κερδίζει και μία πρόσκληση για το επόμενο καλοκαίρι».

Φταίμε όμως και εμείς, που έχουμε ασθενή μνήμη και δεν μετατρέπουμε τα παθήματα σε μαθήματα. Πριν από πέντε χρόνια, σε ένα άλλο Ejekt, ήταν να παίξουν στην Αθήνα (την ίδια βραδιά) η Amy Winehouse, o Moby, οι Vaccines και μερικοί άλλοι που δεν θυμάμαι. Αλλά λίγες μέρες πριν τη συναυλία, η εμφάνιση της βασανισμένης Αmy ακυρώθηκε, για λόγους που αργότερα έγιναν προφανείς.

Η διοργανώτρια εταιρία προσφέρθηκε να μειώσει εκ των υστέρων την τιμή των αγορασμένων εισιτηρίων, αλλά όχι να αποζημιώσει πλήρως εκείνους που δεν ενδιαφέρονταν να δουν τον Moby και τις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.

Φορέσαμε λοιπόν την ετικέτα «κορόιδο» στο κούτελο και πήγαμε να δούμε τους Verbal Delirium (που είναι και καλύτεροι από τον Μόμπι...) στο «Ίδρυμα Μιχ. Κακογιάννη», σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ξέρω τι λέτε, διαβάζω τα χείλη σας: τους κάναμε τα μούτρα κρέας και τους αφήσαμε και φιλοδώρημα. Ναι, αλλά στην πενταετία που ακολούθησε έφεραν δύο φορές τους Κasabian, ενώ φέτος τίναξαν την μπάνκα με τους Muse.

Και άντε, μετά από αυτό, να κρατήσεις μανιάτικο...

  • SHARE
  • TWEET