Στο... συνεργείο το Ed Force One

Μεγάλες ζημιές για το αεροπλάνο των Iron Maiden μετά από ατύχημα στο αεροδρόμιο στο Santiago της Χιλής

13/03/2016 @ 07:05

Το ολοκαίνουργιο ιδιωτικό αεροπλάνο των Iron Maiden, το διάσημο πλέον Ed Force One, υπέστη σοβαρές ζημιές, ενώ βρισκόταν χθες το πρωί στο Διεθνές Αεροδρόμιο Comodoro Arturo Merino Benítez στο Santiago της Χιλής.

Συγκεκριμένα το αεροσκάφος πήγαινε για ανεφοδιασμό καυσίμων και την ώρα που γινόταν η μετακίνηση, έπεσε ένας πείρος του συστήματος κατεύθυνσης, του μηχανισμού δηλαδή που συνδέει το ρυμουλκό εδάφους με το αεροσκάφος.

Αυτό είχε ως συνέπεια το αεροσκάφος να συγκρουστεί με το ρυμουλκό (δεν μπορούσε πλέον να οδηγηθεί) και να επιφέρει μεγάλη ζημιά στο σύστημα προσγείωσης αλλά και σε δύο από τις μηχανές. Δύο χειριστές τραυματίστηκαν, ευτυχώς ελαφρά, και οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο.

Η αρχική αναφορά είναι ότι απαιτείται μεγάλη περίοδος συντήρησης και πιθανώς δύο καινούργιες μηχανές.

«Παρότι αυτό είναι τραγικό για το όμορφο αεροπλάνο μας, δεν περιμένουμε να μας επηρεάσει στον προγραμματισμό των συναυλιών μας, καθώς δεν υπήρχε τίποτα από τον εξοπλισμό μας μέσα, κι ελπίζουμε να βρούμε ένα καινούργιο Ed Force One για να συνεχίσουμε την περιπέτειά μας στο μέλλον» ανακοίνωσε η μπάντα.

Οι Iron Maiden πρόσθεσαν και μια ευχάριστη νότα, ευχαριστώντας τους 58.000 οπαδούς που γέμισαν το στάδιο Nacional το προηγούμενο βράδι, δημιουργώντας μια εκρηκτική βραδιά.

  • SHARE
  • TWEET