Βιογραφία του Peter Green θα περιλαμβάνει μουσικές συμμετοχές από τους David Gilmour και Kirk Hammet

Το βιβλίο θα συνοδεύεται από νέες εκδοχές κλασικών τραγουδιών των Fleetwood Mac

28/04/2021 @ 13:27

Ανακοινώθηκε η κυκλοφορία ενός νέου βιβλίου αφιερωμένου στη ζωή και τα καλλιτεχνικά έργα του Peter Green, συνοδευόμενο από δύο νέες εκδοχές κλασικών τραγουδιών των Fleetwood Mac.

Η βιογραφία, θα ονομάζεται "Peter Green - The Albatross Man" και θα κυκλοφορήσει τον προσεχή Οκτώβριο με τις προπαραγγελίες να ξεκινούν από τις 28 Απριλίου.

Η πρώτη από τις δύο διαφοροποιημένες συνθέσεις, θα είναι μια νέα εκτέλεση του "Need Your Love So Bad", που θα περιλαμβάνει φωνητικά του Green, από μια ηχογράφηση που ήρθε πρόσφαταστο φως της δημοσιότητας, ενώ σε αυτή θα συμμετέχει επίσης ο θρυλικός κιθαρίστας των Pink Floyd, David Gilmour.

Στο δεύτερο τραγούδι θα συμμετέχει ο Kirk Hammett, το οποίο θα είναι μια προσαρμογή του "Man Of The World". O κιθαρίστας των Metallica ηχογράφησε τα μέρη του τον Ιανουάριο του 2020 στα Abbey Road Studios, χρησιμοποιώντας την περίφημη "Greeny" Les Paul του '59 του Green που έχει στην κατοχή του. Επιπρόσθετα, τύμπανα στην εν λόγω εκτέλεση θα παίζει ο Mick Fleetwood, όπως είχε πράξει και στην αυθεντική της μορφή το 1971.

Υπενθυμίζεται πως ο Green έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2020 σε ηλικία 73 ετών, ενώ τόσο ο Gilmour όσο και ο Hammet είχαν παραστεί στη συναυλία του Mick Fleetwood με εκλεκτούς καλεσμένους, προς τιμήν του, που έγινε στο Λονδίνο τον Μάρτιο του ίδιου έτους.

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ την ανταπόκριση του Κώστα Σακκαλή από την ιστορική συναυλία που αναμένεται να κυκλοφορήσει και σε δίσκο τους επόμενους μήνες, ενώ εδώ μπορείτε να ανατρέξετε στον οδηγό δισκογραφίας του Rocking για τους Fleetwood Mac

Δείτε επίσης:

«10»: Μεγάλες στιγμές του Peter Green

«10+1»: Σπουδαίες -«άγνωστες» και μη- guest συμμετοχές του Peter Green

Πλήθος καλλιτεχνών τιμά την μνήμη του θρυλικού Peter Green των Fleetwood Mac

Fleetwood Mac: Αποκαθίστανται οι σχέσεις μεταξύ Mick Fleetwood και Lindsey Buckingham

  • SHARE
  • TWEET