Οι Rotting Christ αλλάζουν όνομα για να παίξουν στη Νότια Αφρική

Oι φόβοι επεισοδίων από οργανωμένες ομάδες φανατικών Χριστιανών οδήγησαν στην απόφαση

11/03/2016 @ 09:54

Οι Rotting Christ παίζουν την 1η Ιουλίου στο Johannesburg και την επομένη στο Cape Town της Νότιας Αφρικής.

Ωστόσο, θα χρησιμοποιήσουν διαφορετικό όνομα, έτσι ώστε να αποφύγουν τις αντιδράσεις των φανατικών Χριστιανών. Θα ονομάζονται για αυτές τις 2 μέρες ΧΞΣ, όπως βλέπετε στην παρακάτω αφίσα των συναυλιών.

Ο εκπρόσωπος της διοργανώτριας Witchdoctor Productions, δήλωσε: «Σαν διοργανωτές, οφείλουμε να έχουμε την έγκριση της πολιτείας. Aρα, κάθε κίνηση που κάνουμε θα πρέπει να ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες. Το ίδιο συνέβη πέρσι και με τους Behemoth. Εμείς ζητήσαμε απο το συγκρότημα να χρησιμοποιήσει ένα  άλλο όνομα ώστε να πραγματοποιηθεί η συναυλία. Αν δεν το κάναμε και δεν γινόταν η συναυλία, θα κέρδιζαν αυτοί οι φανατικοί».

Οι Rotting Christ, μέσω Facebook, έγραψαν τα εξής: «Οι θρησκευτικές φωνές που θέλουν να καταστείλουν την ελευθερία του καλλιτεχνικού πνεύματος να πνίξουν κάθε "φωνή" που είναι διαφορετική απο τη δική τους, δε θα κυριαρχήσουν. Δε πρόκειται να βρείτε πρόσφορο έδαφος μπροστά σε μια μπάντα που ζει για αυτό που λέμε "NON SERVIAM". Έτσι, θα κάνουμε τις προγραμματισμένες μας συναυλίες στην Νότια Αφρική αυτό το καλοκαίρι (κάτω από την επωνυμία ΧΞΣ λόγω νομικών ζητημάτων) και υποσχόμαστε ένα κολασμένο show στα metal αδέρφια μας από την Αφρική».

  • SHARE
  • TWEET