Οι Dream Theater κυκλοφορούν το trailer του "The Astonishing"

Απολαύστε τον Jordan Rudess να αποτίνει φόρο τιμής στον David Bowie

12/01/2016 @ 23:32

Το δέκατο τρίτο album των Dream Theater, ονόματι "The Astonishing", θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 29 Ιανουαρίου από την Roadrunner Records.

Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία, οι γίγαντες του prog μας έδωσαν μία πρώτη γεύση από τον κόσμο του "The Astonishing". Δείτε εδώ το επίσημο τρέιλερ που διέθεσε η μπάντα στη δημοσιότητα, το οποίο περιέχει μικρά αποσπάσματα από καινούργια μουσική.

Το "The Astonishing" πρόκειται για ένα διπλό concept album, το οποίο θα αποτελείται από δύο πράξεις και 34 κομμάτια με επίκεντρο διάφορους χαρακτήρες που αποκαλύπτονται σταδιακά. Διαδραματίζεται σε ένα ρετρο-φουτουριστικό και δυστοπικό σύμπαν.

«Για πολλές γενιές, οι μεγάλες αυτοκρατορίες βόρεια της Αμερικής δεν αμφισβητήθηκαν...» ανοίγει το τρέιλερ. Αναφέροντας τα μέλη μιας ελίτ αριστοκρατίας, οι χαρακτήρες Faythe, η αυτοκράτειρα Arabelle και ο αυτοκράτορας Nafaryus φαίνεται και λέγεται ότι είχαν την εποπτεία μιας «ψευδαίσθηση της άνεσης», η οποία έχει οδηγήσει στην εξέγερση των χαμηλότερων κοινωνικών τάξεων, καθώς η κοινωνία αρχίζει να καταρρέει.

«Από το μακρινό χωριό Ravenskill, μια εκπληκτική δύναμη απειλεί την ψεύτικη ηρεμία που έχουν επιβάλει οι άγρυπνοι NOMACs», δίνοντας ελπίδα και αφήνοντας μια δέσμη φωτός σε έναν όλο και πιο σκοτεινό κόσμο. Ο καταλύτης για την αλλαγή έρχεται όταν «μια φωνή αναστατώνει τους ανθρώπους στους ουρανούς και απειλεί τον βαθύτερο λήθαργο με την αφυπνιστική δύναμη της καλλιτεχνικής έκφρασης». Αναφερόμενο στο κλασικό θέμα της μάχης του καλού και του κακού, το τρέιλερ συνεχίζει για να αποκαλύψει ότι υπάρχει μία υπόνοια πιθανής κατάρας εντός της εν λόγω ελπίδας: «Υπάρχει ένα φλογερό πάθος που θα μπορούσε να φωτίσει το δρόμο προς ένα ζωντανό μέλλον αν δεν τυλίξει τον κόσμο στις φλόγες.»

Σε άλλα νέα ο Jordan Rudess αποτίνει φόρο τιμής στον αποθανόντα David Bowie. Οι δύο τους είχαν δουλέψει μαζί το 2002, όταν ο πρώτος έκανε μια guest εμφάνιση στο άλμπουμ "Heathen" του Bowie. Μόλις έμαθε τα νέα για το θάνατο του μεγάλου μουσικού, έκατσε στο πιάνο του και ηχογράφησε τον εαυτό του να παίζει το Space Oddity. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • SHARE
  • TWEET