Οι νέες κυκλοφορίες της 12ης Ιουνίου 2020

Μερική επιστροφή στην κανονικότητα

12/06/2020 @ 08:05

Μετά το μάλλον μεταβατικό ξεκίνημα του Ιουνίου, τα μεγαλύτερα εμπορικά ονόματα επανέρχονται σταδιακά στις κυκλοφορίες νέων άλμπουμ. Σε συνδυασμό με τις πάντοτε ενδιαφέρουσες προτάσεις λιγότερο γνωστών στα μεγάλα ακροατήρια καλλιτεχνών, προκύπτει ένα σύνολο που μπορεί να ικανοποιήσει σχεδόν κάθε ενδιαφερόμενο.

Blue Öyster Cult - "iHeart Radio Theater N.Y.C. 2012"
Ενώ ολοκληρώνουν τον νέο τους δίσκο μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες, οι θρύλοι του hard rock κυκλοφορούν ένα ακόμη live album και DVD/Blu-ray από την εμφάνισή τους στο iHeart Radio Theater της Νέας Υόρκης στις 12 Δεκεμβρίου του 2012, όταν και γιόρτασαν τα 40 τους χρόνια. Ταυτόχρονα, επανακυκλοφορεί ο τελευταίος τους δίσκος "Curse Of The Hidden Mirror". Θυμίζουμε ότι κατά την νέα χιλιετία έχουμε δει ζωντανά τους Αμερικανούς στην χώρα μας το 2008, το 2009 και το 2014.

Arabs In Aspic - "Madness And Magic"
Εκ του Trondheim ορμώμενοι, οι Νορβηγοί απευθύνονται με το έκτο τους στούντιο άλμπουμ στους πλέον απαιτητικούς ρετρομανείς, έχοντας ως σημεία αναφοράς την ατμοσφαιρική πλευρά του '70s progressive rock και τα βαριά riffs που τους συνδέουν απευθείας με proto-hard rock σχήματα.

Τα Παιδιά Της Παλαιότητας - "Ενθύμιον Νεανικών Συντροφιών"
Έξι χρόνια μετά τη διάλυση των Κόρε. Ύδρο., ο Π.Ε. Δημητριάδης κυκλοφόρησε την περασμένη Τρίτη με τα Παιδιά της Παλαιότητας τον διάδοχο του "Consortium In Amato". Το "Ενθύμιον Νεανικών Συντροφιών" βαδίζει στα χνάρια του προκατόχου του και αποτελεί μεταξύ άλλων κατά τον δημιουργό του, τον δίσκο της Κέρκυρας στην για γέλια και για κλάματα (δι)αχρονία της.

Liam Gallagher - "MTV Unplugged (Live at Hull City Hall)"
Λίγους μήνες μετά το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ "Why Me? Why Not.", ο «μικρός» Gallagher των Oasis προσθέτει και με την δισκογραφική βούλα το όνομά του στην περίφημη σειρά των MTV Unplugged.

Norah Jones - "Pick Me Up Off The Floor"
Νέο στούντιο άλμπουμ για την σπουδαία ερμηνεύτρια, τραγουδοποιό, πιανίστρια και κόρη του Ravi Shankar. Πρώτο single του "Pick Me Up Off The Floor" ήταν το "I'm Alive", μια συνεργασία με τον Jeff Tweedy των Wilco.

Power Trip - "Live In Seattle 05.28.2018"
Οι Τεξανοί thrashers κυκλοφορούν από εχθές μόνο σε ψηφιακή μορφή ένα ζωντανά ηχογραφημένο άλμπουμ, ικανοποιώντας πρόσκαιρα την δίψα όσων περιμένουν εναγωνίως τον διάδοχο του "Nightmare Logic", το οποίο συμπεριλήφθηκε από την συντακτική μας ομάδα στις 30 κορυφαίες κυκλοφορίες του 2017, αλλά και στα 100 καλύτερα metal album της περασμένης δεκαετίας.

Living Gate - "Deathlust"
Αποτελούμενοί από τους Aaron Rieseberg (YOB), Lennart Bossu (Oathbreaker, Amenra), Wim Coppers (Oathbreaker, Wiegedood) και Levy Seynaeve (Amenra, Wiegedood), οι Living Gate πραγματοποιούν το δισκογραφικό τους ντεμπούτο στην Relapse Records με ένα EP πέντε κομματιών που υπηρετεί μουσικά το κλασικό death metal.

Sven Gali - "3"
Οι ιδιαίτερα ενδιαφέροντες Καναδοί hard rockers επιστρέφουν στην κανονική δισκογραφία μετά από 25 ολόκληρα χρόνια, κυκλοφορώντας επίσης ένα EP που περιλαμβάνει τα κομμάτια "Kill Τhe Lies", "You Won't Break Me", "Now" και "Hurt".

Kryptograf - "Kryptograf"
Οι φίλοι των Black Sabbath, Pentagram, Witchcraft, Uncle Acid And The Deadbeats, Dead Μeadow και Motorpsycho, καλό θα ήταν να τσεκάρουν τους Νορβηγούς από το Bergen.

Built to Spill - "Built To Spill Plays The Songs Of Daniel Johnston"
Οι indie rockers από το Idaho των Ηνωμένων Πολιτειών αποτίουν τον δικό τους φόρο τιμής στον cult συνθέτη Daniel Johnston που έφυγε από την ζωή τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Νέα άλμπουμ κυκλοφορούν ακόμη:
• ο απίθανος βιρτουόζος κιθαρίστας Michael Angelo Batio ("More Machine Than Man")
• οι Αμερικανοί hard rockers House Of Lords ("New World - New Eyes")
• οι «μικρές αδελφές των Allman Brothers», Larkin Poe ("Self Made Man")
• η τραγουδίστρια των Savages, Jehnny Beth ("To Love Is To Live" - ντεμπούτο)
• το Γιαπωνέζικο protest punk σχήμα των Life ("Ossification Of Coral"- στις 13 Ιουνίου)

Στο underground παραδοσιακό metal, οι CJSS του βιρτουόζου David Chastain κυκλοφορούν σε CD (Deluxe Edition) τα "World Gone Mad" και "Praise Τhe Loud" (αμφότερα πρώτες κυκλοφορίες το 1986), ενώ η μερακλίδικη High Roller Records επανεκδίδει σε βινύλιο τα "Pokoli Színjáték" (1987) και "Metál Αz Ész" (1990) των Μαγυάρων heavy metal ηρώων Pokolgép.

  • SHARE
  • TWEET