Δείτε τον Julian Casablancas να παίρνει συνέντευξη από τον Noam Chomsky

H συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της σειράς "S.O.S. - Earth is A Mess"

27/04/2021 @ 12:31

Στα πλαίσια της σειράς από συνεντεύξεις που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο, ονόματι "S.O.S. - Earth Is A Mess", ο frontman των Strokes, Julian Casablancas, συναντήθηκε διαδικτυακά με τον Noam Chomsky.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, που αποτελεί μια συνεργασία του μουσικού με το Rolling Stone, η συνέντευξη με τον διάσημο Αμερικανό γλωσσολόγο, φιλόσοφο και συγγραφέα, κάλυψε θεματικές όπως την φύση και λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος στις Η.Π.Α., καθώς και το έργο του Chomsky στον επιστημονικό του τομέα.

Η συνέντευξη, που μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ, κατέληξε με τον Chomsky να απαντά στην ερώτηση του Casablancas, αναφορικά με το τι θα έπραττε αν είχε ένα μαγικό ραβδί:

«Αν είχα ένα μαγικό ραβδί, θα έκανα τους ανθρώπους να καταλάβουν την κρισιμότητα της κατάστασης που έχει περιέλθει το περιβάλλον. Είναι το πιο καίριο ζήτημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Δεν μπορείς να υπερεκτιμήσεις τίποτα. Έχουμε μπροστά μας μια, άντε δύο, δεκαετίες, όπου πρέπει να θέσουμε την κλιματική αλλαγή υπό έλεγχο. Αν δεν το πράξουμε, είμαστε τελειωμένοι.

Δεν έχει να κάνει με το αν θα πεθάνουμε όλοι σε ένα χρόνο, αλλά βρισκόμαστε σε τροχιά μιας μη αντιστρέψιμης κατάστασης».

Σε άλλα σχετικά νέα με τους Strokes προηγούμενο μήνα, έπειτα από την παραλαβή εκ μέρους της μπάντας, του βραβείου Grammy στην κατηγορία του Καλύτερου Rock Album, για τον δίσκο τους "The New Abnormal", ο Casablancas εξέφρασε ανοιχτά την δυσαρέσκειά του για το blues rock.

  • SHARE
  • TWEET