Οι Motley Crue πούλησαν τα δικαιώματα της δισκογραφίας τους για εννιαψήφιο ποσό

Ο πλήρης κατάλογος του ιστορικού glam metal σχήματος πέρασε στην ιδιοκτησία της BMG

02/12/2021 @ 14:09

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Mötley Crüe πούλησαν τα δικαιώματα της δισκογραφίας τους στην BMG έναντι ενός ποσού που αγγίζει τα 150 εκατομμύρια δολλάρια.

Σημειώνεται πως αν και υφίστανται πηγές που υποστηρίζουν πως το αντίτιμο αποκλίνει σημαντικά από το εν λόγω μέγεθος, η κίνηση του σπουδαίου glam metal συγκροτήματος δεν παύει να είναι άλλη μια εντυπωσιακή μεταβίβαση των δικαιωμάτων του πλήρους καταλόγου από πλευράς ιστορικού καλλιτέχνη, γεγονός όλο και πιο σύνηθες τα τελευταία χρόνια.

Σχολιάζοντας το γεγονός, οι Mötley Crüe ανέφεραν μεταξύ άλλων:

«Είναι φανταστική η νέα μας συνεργασία με τους συνεταίρους μας στη BMG. Η εκτενής ιστορία της επιτυχίας τους στη rock μουσική τους κάνει το τέλειο σπίτι ώστε να συνεχίσουμε να διατηρούμε αλλά και να επεκτείνουμε την μουσική μας κληρονομιά, διασφαλίζοντας διαρκώς τη θέση μας στην κορυφή».

Ο CEO της BMG, Hartwig Masuch, συμπλήρωσε:

«Αυτή είναι κάτι παραπάνω από μια σημαντική συναλλαγή. Είναι ένα νέο κεφάλαιο σε έναν σπουδαίο κατάλογο. Ελάχιστες μπάντες αντιλαμβάνονται τον μύθο και τη μαγεία του rock όπως οι Mötley Crüe».

Υπενθυμίζεται πως σε παρόμοιες κινήσεις έχουν προχωρήσει στο πρόσφατο παρελθόν δημιουργοί όπως ο Neil Young, o Bob Dylan, o Lindsey Buckingham, κ.ά.

  • SHARE
  • TWEET