Neil Young: Πούλησε το 50% του μουσικού του καταλόγου σε βρετανική επενδυτική

Το Hipgnosis Songs Fund απέκτησε και τα δικαιώματα για την δισκογραφία του Lindsey Buckingham

07/01/2021 @ 11:59

O Neil Young, όπως μετέδωσε το Associated Press, πούλησε το 50% του μουσικού του καταλόγου στο Hipgnosis Song Fund, εταιρεία που ιδρύθηκε από τον πρώην manager Merk Mercuriadis.

Η πώληση, συμπεριλαμβάνει πνευματικά δικαίωματα καθώς και μέρος από τα έσοδα για περίπου 1.180 τραγούδια από την δισκογραφία του Young, έναντι ενός ποσού της τάξης των 150 εκατομμυρίων δολλαρίων, με τις λεπτομέρειες της συναλλαγής να μην έχουν δημοσιευθεί.

Ο Neil Young είναι ο πιο πρόσφατος καλλιτέχνης που έρχεται σε συμφωνία με την βρετανική επενδυτική εταιρεία. Πριν λίγο χρονικό διάστημα, η Hipgnosis απέκτησε τα δικαιώματα για την δισκογραφία του Lindsey Buckingham (Fleetwood Mac).

Ο Mercuriadis, σχολιάζοντας αυτήν την κίνηση, ανέφερε πως:

«Αυτή είναι μια συμφωνία που αλλάζει την εταιρεία για πάντα.

Αγόρασα τον πρώτο μου δίσκο του Neil Young όταν ήμουν επτά ετών. Το "Harvest" ήταν ο σύντροφός μου για χρόνια, το ξέρω όλο απ' έξω. Ο Neil Young, ή τουλάχιστον η μουσική του, με συντρόφευαν σε όλη μου τη ζωή».

Υπενθυμίζουμε πως μες το 2020 ο Young έδωσε στη δημοσιότητα το περίφημο άλμπουμ "Homegrown", αποκάλυψε την άφιξη των "Archives Volume 2: 1972 - 1976", ενώ τον Σεπτέμβριο κυκλοφόρησε το "The Times" EP, με ακουστικές εκτελέσεις έξι δικών του protest τραγουδιών.

Πρόσφατα, ο Bob Dylan πούλησε τα συνθετικά του δικαιώματα στον όμιλο UMPG, σε μια συμφωνία που επετεύχθη έπειτα από την άρνηση του να τα μεταβιβάσει στην Hipgnosis έναντι περίπου 400 εκατομμυρίων δολλαρίων.

  • SHARE
  • TWEET