Ο Michael Schenker ισχυρίζεται πως ο K.K. Downing αντέγραψε το στυλ του

Την πρώτη φορά που είδε ζωντανά τους Judas Priest θυμήθηκε ο Γερμανός κιθαρίστας

12/04/2022 @ 20:33

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο The Metal Voice, ο Michael Schenker αναφέρθηκε στην επιρροή που είχε στον χώρο του heavy metal την δεκαετία του '80.

Όταν ο οικοδεσπότης Jimmy Kay επεσήμανε το γεγονός ότι διαφορετικά μέλη των Iron Maiden έχουν αναγνωρίσει την έμπνευση που άντλησαν από τα κλασικά άλμπουμ των UFO, o Schenker έφερε στην κουβέντα τον K.K. Downing των Judas Priest:

«Ναι, όλα αυτά είναι αλήθεια. Ο Steve Harris είναι τεράστιος οπαδός του Pete Way. Ντύνεται σαν εκείνον. Όπως και ο K.K. Downing των Judas Priest που ντύνεται σαν εμένα. Είχα πάει στο Whisky A Go Go όταν ήμουν 18 χρονών, στην πρώτη μου αμερικάνικη περιοδεία, και έπαιζαν εκεί οι Judas Priest. Εγώ και η φίλη μου θέλαμε να τους δούμε, επειδή είχαμε ακούσει για εκείνους. Και εκεί ήταν ο K.K. Downing, ο κιθαρίστας των Judas Priest με το κούρεμά μου και την Flying V, σε ένα σχεδόν πανομοιότυπο σύνολο. Κοίταξα τη φίλη μου και με κοίταξε κι εκείνη. Ήταν σαν déjà vu. Είπα τί είναι αυτό; Ήμουν πάλι εγώ. Δεν μπορούσα να το πιστέψω, ήταν απίστευτο.»

Στην επισήμανση του Kay πως ήταν απίστευτο ότι όλοι αντέγραφαν το στυλ του Schenker και το παίξιμό του, ο κιθαρίστας απάντησε:

«Ναι, τουλάχιστον έτσι ήταν στην δεκαετία του '80. Αυτό συνέβαινε. Αντέγραφαν ή εμένα ή τον Eddie Van Halen, ή αντέγραφαν ο ένας τον άλλον στην σκηνή της δεκαετίας του '80, απλά για να αποτελούν μέρος μιας τάσης.»

Ο εμβληματικός κιθαρίστας πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Μάιο νέο δίσκο υπό την αιγίδα των MSG, δεκαέξι μόλις μήνες μετά την επιστροφή του σπουδαίου σχήματος με το "Immortal".

  • SHARE
  • TWEET