Jason Newsted: «Ο Alex Van Halen ήθελε να περιοδεύσουμε στη μνήμη του Eddie μαζί με τον Satriani»

Ο μπασίστας απάντησε επίσης στο πως θα αντιδρούσε σε πρόταση επιστροφής του στους Metallica

15/04/2022 @ 13:17

Ο Jason Newsted, σε εκτενή του συνέντευξη στο "The Palm Beach Post", προχώρησε σε μια άκρως ενδιαφέρουσα αποκάλυψη.

Συγκεκριμένα, ο διάσημος μπασίστας, ανέφερε πως πριν από έξι μήνες, στον απόηχο του θανάτου του Eddie Van Halen, ο ντράμερ Alex Van Halen τον προσέγγισε με σκοπό να συνεργαστούν σε μια μελλοντική περιοδεία προς τιμήν του θρυλικού κιθαρίστα.

Επιπρόσθετα, ο Newsted ανέφερε πως στο εν λόγω πλάνο, θα συμμετείχε και ο βιρτουόζος Joe Satriani.

Ο Newsted εξήγησε πως στην αρχή αποδέχθηκε την κλήση του Alex για από κοινού τζαμάρισμα με τους μουσικούς στη Καλιφόρνια, αλλά είχε δεύτερες σκέψεις όταν έμαθε για το ενδεχόμενο περιοδείας:

«Πως θα μπορούσα; Δεν υπάρχει κανείς που μπορεί να το φέρει εις πέρας, οπότε με ποιό τρόπο θα μπορέσουμε να δείξουμε τον σεβασμό μας; Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να φανεί ως αρπαχτή για τα χρήματα. Οπότε, κάπως έτσι η ιδέα κατέρρευσε».

Σημειώνεται πως το ενδεχόμενο μιας σχετικής περιοδείας είναι αντικείμενο φημών εδώ και καιρό, με τον Wolfgang Van Halen, υιό του Eddie, να σημειώνει σε συνέντευξή του πως πρέπει οπωσδήποτε να συμβεί.

Όσον αφορά τη συνέντευξη του Νewsted, σε άλλο σημείο ο μουσικός, που αυτή την εποχή περιοδεύει με τους The Chophouse Band, απάντησε στο πώς θα αντιδρούσε σε πρόταση επιστροφής του στους Metallica:

«Φυσικά και θα απαντούσα θετικά σε μια τέτοια κλήση. Είχα αφιερωθεί πλήρως στο παρελθόν στους Metallica. Δεν μπορούσα να είμαι πιο αφοσιωμένος στο συγκρότημα. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση». 

Τέλος, ο Newsted εξήγησε πως αν και ποτέ δεν ήθελε στην πραγματικότητα να αποχωρήσει από το σχήμα, δεν μετανιώνει την απόφασή του, κρίνοντας πώς εκείνη την εποχή είχε ανάγκη για μια μεγάλη αλλαγή.

  • SHARE
  • TWEET