Από ανίατη ασθένεια πάσχει ο Ian Anderson

Ο ηγέτης των Jethro Tull μιλάει ανοικτά για την κατάσταση της υγείας του

12/05/2020 @ 21:40

Ο Ian Anderson πάσχει από χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, μιλώντας στην εκπομπή του Dan Rather με τίτλο "The Big Interview".

Το σχετικό επεισόδιο θα προβληθεί το βράδυ της Τετάρτης, 13 Μαΐου, στο AXS TV και σε απόσπασμα που έχει δοθεί ήδη στην δημοσιότητα, ο ηγέτης των Jethro Tull περιγράφει την κατάσταση της υγείας του.

«Θα σας πω κάτι που δεν έχω ξαναπεί σε κανέναν δημοσίως. Υποφέρω από μια ανίατη νόσο των πνευμόνων με την οποία διαγνώστηκα πριν από μερικά χρόνια. Ταλαιπωρούμαι. Έχω αυτό που ονομάζεται παροξύνσεις: είναι περίοδοι όπου μια λοίμωξη μετατρέπεται σε σοβαρή βρογχίτιδα και για δύο ή τρεις εβδομάδες είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να βγω στη σκηνή και να παίξω.

Να μην το γρουσουζεύω, έχουν περάσει 18 μήνες τώρα χωρίς επιδείνωση και είμαι σε φαρμακευτική αγωγή. Εάν βρίσκομαι σε ένα περιβάλλον χωρίς ρύπανση όσον αφορά την ποιότητα του αέρα, είμαι εντάξει. Αλλά οι μέρες μου είναι μετρημένες. Δεν έχει φτάσει ακόμη στο σημείο που επηρεάζεται η καθημερινότητά μου, μπορώ ακόμα να τρέξω για να προβάνω το λεωφορείο.»

Ο Anderson αναφέρει επίσης ότι πρέπει να καταβάλλεται συνεχώς προσπάθεια ώστε να διατηρηθεί η λειτουργία των πνευμόνων και να μην εξασθενίσει, ενώ πιστεύει πως η χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια που τον ταλαιπωρεί, γνωστή ευρέως με τα αρχικά ΧΑΠ, οφείλεται εν πολλοίς στο stage show:

«Πέρασα 50 χρόνια της ζωής μου στη σκηνή ανάμεσα σε αυτά τα άθλια πράγματα που αποκαλώ μηχανήματα καπνού. Σήμερα, αναφέρονται ευγενικά hazers, σαν να είναι αθώα και να μην βλάπτουν τους πνεύμονές σας. Πραγματικά πιστεύω ότι αποτελούν ένα πολύ σημαντικό μέρος του προβλήματος που έχω.»

  • SHARE
  • TWEET