Simone Simons: «Υπάρχει περισσότερη πίεση στις γυναίκες να δείχνουν όμορφες»

Η τραγουδίστρια των Epica μίλησε για την θέση των γυναικών στην metal σκηνή

11/03/2021 @ 11:33

Η frontwoman των Epica, Simone Simons, έδωσε πρόσφατα μια συνέντευξη σε ραδιοφωνική εκπομπή, όπου μίλησε για την αποδοχή των γυναικών στο metal.

«Νομίζω ότι οι γυναίκες στην σκηνή είναι πιο εμφανείς και, θεωρώ, πιο σεβαστές ή αποδεκτές για το γεγονός ότι έχουμε ταλέντο και μπορούμε να δουλέψουμε σκληρά και να πετύχουμε. Φαντάζομαι ότι οι γυναίκες είναι ακόμα η μειοψηφία σε ολόκληρη την metal σκηνή, αλλά εξελίσσεται προς την σωστή κατεύθυνση, θα έλεγα. Παλιά είχαμε τον όρο female-fronted metal και αυτό απέχει από την περιγραφή του ήχου της μπάντας παρά μόνο στο ότι υπάρχει μια γυναίκα τραγουδίστρια. Εγώ είμαι τυχερή για να μην έχω ζήσει κάποια αρνητική εμπειρία για να μιλήσω. Και είμαι ένα από τα παιδιά. Έτσι νιώθω - με την εξαίρεση ορισμένων γυναικείων θεμάτων. Και αισθάνομαι καλά να περιβάλλομαι από άντρες. Ποτέ δεν ένιωσα παρεξηγημένη ή να μην με σέβονται» είπε η Simons.

Σχετικά με το αν υπάρχει πίεση στις γυναίκες για συγκεκριμένη εμφάνιση για να τα καταφέρουν στην μουσική, η Simone δήλωσε: «Κατά κάποιον τρόπο, η εμφάνιση είναι σημαντική, όχι μόνο για τις γυναίκες, αλλά και για τους άντρες. Εννοώ, όλοι μας δεν θέλουμε να φαινόμαστε στα καλύτερα μας; Δεν κουραζόμαστε να κάνουμε ελκυστικό το live show; Αλλά υπάρχει, φυσικά, περισσότερη πίεση στις γυναίκες να δείχνουν όμορφες και να είναι στην καλύτερη φόρμα. Και ο κόσμος δημιουργεί αυτή την εικόνα για σένα, ότι είσαι τέλεια, και δεν ισχύει, και είναι κάποιες φορές κουραστικό να διατηρείς αυτή την εμφάνιση. Για τους άντρες, είναι πιο εύκολο. Μπορούν να σηκωθούν από το κρεβάτι και να είναι χάλια, αλλά κανείς να μην δίνει σημασία. Και (αν είσαι γυναίκα) αν έχεις κακή μέρα όλοι σε δείχνουν. Αλλά πάντα έτσι ήταν. Είναι κάτι που πρέπει να πολεμήσεις. Και ξέρω πολλές συναδέλφους - τις οποίες σέβομαι ιδιαίτερα - που αναρτούν φωτογραφίες χωρίς make up, και νομίζω πως είναι πολύ καλό, για να δείξουν σε όλους ότι είμαστε φυσιολογικές επίσης. Εγώ αναρτώ video για makeup, και με βλέπει ο κόσμος και χωρίς. Και δεν με νοιάζει τόσο όσο παλιά. Έρχεται με την ωρίμανση, νομίζω, να νιώθεις πιο άνετα. Όταν είσαι νεότερη, όταν το δέρμα σου και τα πάντα είναι ωραία και σφιχτά, είσαι πραγματικά πιο ανασφαλής. Δεν εκτιμάς ή αναγνωρίζεις ότι είσαι νέα και αυτό έχει πολλά πλεονεκτήματα και είναι υπέρχο να είσαι νέος. Αλλά αυτή η ανασφάλεια τρυπώνει σε όλους μας».

Η ολλανδική symphonic metal μπάντα, Epica, κυκλοφόρησε φέτος τον Φεβρουάριο τον όγδοο δίσκο της, "Omega", για τον οποίο διαβάζετε εδώ. Στα πλαίσια της προώθησης του νέου της άλμπουμ ο Mark Jansen έδωσε στο Rocking μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη, την οποία μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.

  • SHARE
  • TWEET