Νέα κυκλοφορία: ο Socos μελοποιεί Ντίνο Χριστιανόπουλο

Ο Socos επιστρέφει στην μελοποιημένη ποίηση μετά το εμβληματικό "Η Ύδρα Των Πουλιών"

12/05/2014 @ 12:14
Την Τετάρτη 14 Μαΐου κυκλοφορεί το νέο CD "Το Πρώτο Απ'το Δεύτερο Και Το Δεύτερο Απ'το Τρίτο". Ο Socos μελοποιεί ποιήματα του Ντίνου Χριστιανόπουλου. Τραγουδά ο Μαρίνος Τζιάρος.

Μια πρώτη γεύση από το άλμπουμ μπορείτε να πάρετε από εδώ.

Ο Socos επιστρέφει στην μελοποιημένη ποίηση, τέσσερα χρόνια μετά το εμβληματικό "Η Ύδρα Των Πουλιών" (ποίηση Νίκος Εγγονόπουλος - τραγούδι Δημήτρης Πουλικάκος).

Ολόκληρο το άλμπουμ "Το Πρώτο Απ'το Δεύτερο Και Το Δεύτερο Απ'το Τρίτο..." περιέχει ακουστικά τραγούδια σε ποίηση Ντίνου Χριστιανόπουλου.

Η ατμόσφαιρα είναι εσκεμμένα λιτή, και «αφτιασίδωτη». Ο Socos στην κιθάρα και τα δεύτερα φωνητικά και ο Μαρίνος Τζιάρος (των Socos & The Live Project Band) στο τραγούδι.

Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο για τη δημιουργία ενός -απροσδιόριστης εποχής- περιβάλλοντος χώρου, άλλοτε ατμοσφαιρικού και άλλοτε εκρηκτικού, που περιβάλλει τον στίχο και του αφήνει χώρο να «ακουστεί» και να αναδειχτεί.

Το ότι η συλλογή αυτή μελοποιημένων ποιημάτων προσθέτει ένα τελείως νέο χρώμα στην παλέτα των ηχογραφήσεων του Socos, δεν θα έπρεπε να αποτελεί πλέον έκπληξη καθώς η (από άλμπουμ σε άλμπουμ) μεταμόρφωση είναι πλέον καταγεγραμμένο χαρακτηριστικό του δημιουργού.

Στην ερμηνεία των τραγουδιών ο Μαρίνος Τζιάρος που δοκιμάζεται για πρώτη φορά εκτός των πλαισίων των Socos & The Live Project Band στους οποίους ήταν μέλος.

Το άλμπουμ "Το Πρώτο Απ'το Δεύτερο Και Το Δεύτερο Απ'το Τρίτο..." δεν είναι μόνο ένα studio project. Ετοιμάζονται ήδη οι ζωντανές παρουσιάσεις του για τις οποίες θα ενημερωθείτε σύντομα.Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET