Steve Kudlow (Anvil): «Εμείς εφηύραμε το speed metal»

O frontman της καναδικής metal μπάντας εξηγεί πώς επηρεάστηκαν από αυτούς οι Metallica, οι Slayer και οι Anthrax

01/12/2020 @ 14:06

Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Steve "Lips" Kudlow των Καναδών θρύλων του metal, Anvil, μίλησε για το speed / thrash metal.

Όταν ρωτήθηκε για το πώς κατάφεραν να φτιάξουν αυτόν τον ήχο, τον οποίο ακολούθησαν οι Metallica, οι Anthrax και οι Slayer, απάντησε αστειευόμενος: «Είμαστε μεγαλύτεροι. Τι άλλο να πω; Είμαι δύο με τρία χρόνια πιο μεγάλος από τους άλλους. Τέλος. Πήρα πρώτος σειρά. Κάποιος έπρεπε να το κάνει. Και ας το παραδεχτούμε, είναι διαφορετική κατάσταση».

«Ο ντράμερ μας, Robb Reiner, είναι ένας πολύ θεαματικός, ιδιαίτερος ντράμερ και επινοητικός και καινοτόμος» συνέχισε. «Οπότε όταν έβγαλα speed riff που νόμιζα ότι έμοιαζαν με Deep Purple και αυτός έπαιξε δίκαση πάνω σε αυτά, αυτή ήταν η εφέυρεση του speed metal. Ήταν κάτι που ο κόσμος δεν είχε ακούσει στο παρελθόν».

«Αυτό το υλικό ακούσαν και οι Slayer και έφτιαξαν μια μπάντα γύρω από αυτόν τον ήχο. Οι συγκοπές και οι ιδέες σε κομμάτια όπως τα "Jackhammer" ή ακόμα και το "March Of The Crabs" έγιναν οι Metallica. Είναι αρκετά ενδιαφέρον» σχολίασε για το πώς επηρέασε ο ήχος τους τα δύο κορυφαία συγκροτήματα.

Διαβάστε εδώ την κριτική του φετινού δίσκου των Anvil με τίτλο "Legal At Last".

  • SHARE
  • TWEET