Οι Alcest επιστρέφουν στην Ελλάδα για δύο συναυλίες

Οι ηγέτες του blackgaze έρχονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με νέο δίσκο στις αποσκευές τους

23/02/2024 @ 13:19

Με την ανακοίνωση της άφιξης του νέου τους δίσκου, ονόματι "Les Chants De l'Aurore", σειρά έχει η είδηση της επιστροφής των Alcest στη χώρα μας για δύο συναυλίες.

Οι πρωτοπόροι του blackgaze θα εμφανιστούν στις 23 Οκτωβρίου στην Αθήνα και το Gagarin 205 όπως αποκάλυψε η Smoke The Fuzz Gigs, και την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, στον πολυχώρο στη Θεσσαλονίκη σε διοργάνωση της Made of Stone Productions.

Ακολουθούν τα σχετικά Δελτία Τύπου με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες:

Η Smoke the Fuzz gigs

περήφανα παρουσιάζει

τους ηγέτες του blackgaze

ALCEST

για μία μοναδική ζωντανή εμφάνιση στην Αθήνα

την Τετάρτη 23/10/24

στη σκηνή του Gagarin205!

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024 @ Gagarin205
Πόρτες : 20:30
Έναρξη : 21:00
Τιμές εισιτηρίων : από €25
Σημεία προπώλησης :
Rhythm Records
Εμμανουήλ Μπενάκη 74, Εξάρχεια
τηλ. 210 384 1550
Metal Era
Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Εξάρχεια
τηλ. 210 330 4133
Sound Effect Records
Σπύρου Τρικούπη 50 & Καλλιδρομίου, Εξάρχεια
τηλ. 210 825 9883
και μέσω more.com :
- Online στο
https://bit.ly/3w5HcIk
&
http://www.athinorama.gr/
- Τηλεφωνικά στο 11 876
- Σε φυσικά σημεία : καταστήματα NOVA, Public, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης και Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στο χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00)

Οι Γάλλοι Alcest είναι από τις ελάχιστες μπάντες τα τελευταία 15-20 χρόνια, που μπορούν να υπερηφανεύονται ότι έφτιαξαν κάτι δικό τους, παρά τις δεδομένες επιρροές τους και όχι μόνο το έφτιαξαν, αλλά δημιούργησαν και ακόλουθους, που ολοένα και περισσότερο προσπαθούν να παίξουν έτσι. Ο ιθύνων νους Neige, κατά κόσμον Stéphane Paut, θεωρείται επίσημα νονός του blackgaze κινήματος, έχοντας και την βραχύβια αλλά επιβλητική παρουσία του με τους εξαιρετικούς Amesoeurs, που διέλυσαν δυστυχώς απότομα το 2009, ώστε να μπορέσει να συγκεντρωθεί στους Alcest.

Ξεκινώντας το ταξίδι του με τους Alcest μόλις στα 16, με το θρυλικό πλέον demo “Tristesse hivernale”, χρειάστηκαν άλλα 4 χρόνια στη συνέχεια για να έρθει το πρώτο ιστορικό ΕΡ “Le secret” το 2005 στην ηρωική Drakkar Productions, που κυκλοφόρησε μόλις σε 1.000 αντίτυπα και με τον Neige να παίζει όλα τα όργανα παρακαλώ.

2 χρόνια μετά έρχεται η στιγμή για ένα επίσης ιστορικό split με τους συμπατριώτες τους blackmetallers Angmar από την Northern Silence Productions, με την πλευρά των Angmar να είναι το “Aux Funerailles du monde” και των Alcest το αρχικό demo “Tristesse hivernale”.

Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί το ντεμπούτο “Souvenirs d'un autre monde” από την Prophecy Productions, λαμβάνοντας φοβερές κριτικές για την διαφορετικότητά τους, με το νερό για όσα ακολουθούν να μπαίνει για τα καλά στο αυλάκι.

Η στιγμή που αλλάζει τα πάντα στην ιστορία των Alcest έρχεται το 2009, με την είσοδο στο συγκρότημα του drummer Winterhalter, κατά κόσμον Jean Deflandre, ο οποίος θα λύσει μια για πάντα τα χέρια του Neige, κι έκτοτε οι Alcest απογειώνονται, κυκλοφορώντας αρχικά το split με τους Les Discrets το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς εκ νέου από την Prophecy Productions και στη συνέχεια, την επόμενη χρονιά, έρχεται το δεύτερο άλμπουμ τους που θα τους κάνει για πάντα σημείο αναφοράς. Το μαγευτικό “Écailles de lune” είναι το σημαντικότερο άλμπουμ τους γιατί τους κάνει να πατήσουν γερά στα πόδια τους εν έτει 2010, όπου και θα τους δούμε για πρώτη φορά στη χώρα μας σε μια βράδιά όπου έμοιαζαν παράταιροι δίπλα στην ακρότητα των Anaal Nathrakh και τον όγκο των Triptykon. Μια βραδιά που ο Neige προσπαθεί πάντα να ξεχάσει, καθώς θεωρεί ότι δεν ήταν σε καλό επίπεδο συναυλιών ακόμα (αν και όσοι ήμαστε παρόντες διαφωνούμε κάθετα).

Το 2011 έρχεται η ώρα της επανηχογράφησης των 2 κομματιών του θρυλικού EP “Le Secret”. Προς τιμήν τους, κράτησαν και τις αυθεντικές ηχογραφήσεις στην κυκλοφορία και τιμώντας το παρελθόν τους, ήταν έτοιμοι να ανοίξουν τα φτερά τους στο μέλλον.

Πράγμα που θα γίνει το 2012 με την κυκλοφορία του κορυφαίου “Les voyages de l'âme”, το οποίο θα αποσπάσει εκ νέου διθυραμβικές κριτικές και τους Alcest με το πάντρεμα postblack/shoegaze ήχων, να γίνονται αντικείμενο συζήτησης και ό,τι πιο απρόβλεπτο και hot υπήρχε στον εναλλακτικό μεταλλικό ήχο από καλλιτεχνικής άποψης.

Οι Alcest θα συνεχίσουν να χτυπάνε με δισκάρες και για τα επόμενα χρόνια σε τακτά χρονικά διαστήματα, με το “Shelter” του 2014 να είναι ό,τι πιο διαφορετικό είχαν ηχογραφήσει ως τότε και να συνεχίζει αδιάκοπα το σερί της ποιότητας, ενώ ένας μικρός χαμός ακολούθησε την κυκλοφορία του “Kodama” το 2016, φέρνοντάς τους ξανά στη χώρα μας για δεύτερη και τελευταία φορά το 2017.

Γι’ αυτό και η Smoke The Fuzz αποφάσισε να τριτώσει το καλό και να τους ξαναφέρει, καθώς πέρασαν ήδη 7 μακρά χρόνια και το κοινό τους ειδικά στη χώρα μας έχει μεγαλώσει κατά πολύ. Μάλιστα, για πρώτη φορά έχουν τόσο μεγάλο δισκογραφικό κενό, καθώς από την κυκλοφορία του ξανά ποιοτικότατου “Spiritual Instinct” το 2019, τα ίχνη τους είχαν χαθεί, παρότι περιόδευαν εκτενώς για την επέτειο του “Écailles de lune”.

5 χρόνια χωρίς δίσκο Alcest είναι πάρα πολλά και το νέο τους άλμπουμ με τίτλο “Les Chants de l’Aurore” θα κυκλοφορήσει στις 21 Ιουνίου 2024 από τη Nuclear Blast, ενώ μια γεύση μπορούμε να πάρουμε ήδη με το μαγευτικό κομμάτι “L’envol”, που κυκλοφόρησε μόλις μία ημέρα πριν από τη χαρμόσυνη αυτή ανακοίνωση, οπότε σε αυτή την περίπτωση, η Αθήνα θα γίνει μια από τις πρώτες πόλεις που θα παρουσιάσουν νέο υλικό, το οποίο καθιστά το χαρακτήρα της εμφάνισης ακόμα πιο απαραίτητο.

Οι συναυλίες των Alcest, για όσους γνωρίζουν, αποτελούν ελεγειακά ταξίδια σε ένα κόσμο που το μυαλό σταματάει τις σκέψεις και τις κάνει εικόνες και συναισθήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι, παρότι έπαιζαν κάτι τόσο ξένο και άγνωστο στα αυτιά του μέσου μεταλλά, έγιναν πολύ αγαπητοί και κερδίζουν το σεβασμό και εκτός των τειχών της αγαπημένης μας μουσικής. Πιο έμπειροι από ποτέ, με σχεδόν 300 εμφανίσεις παραπάνω από την τελευταία τους εμφάνιση στη χώρα μας και παρότι η πανδημία καθυστέρησε τη συγγραφή του δίσκου τους, οι Γάλλοι αφέντες του λυρισμού έχουν όλα τα εχέγγυα να μας χαρίσουν την καλύτερή τους εμφάνιση στη χώρα μας –τρίτη και καλύτερη που λέμε πάντα- αλλά και με το πολυπληθέστερο κοινό που θα τους έχει παρακολουθήσει, λόγω και της απουσίας τόσων ετών.

Στις 23 Οκτωβρίου στο Gagarin, πείτε ένα μεγάλο “oui” στο ερώτημα της παρουσίας σας. Για τα υπόλοιπα αναλαμβάνουν οι Alcest και οι εικόνες που θα γίνουν παντοτινές αναμνήσεις μετά την εμφάνισή τους. Τους ζητούσατε επίμονα, ειδικά όσοι δεν τους είχατε δει, και όσο περνάει από το χέρι μας, προσπαθούμε να κάνουμε κάθε επιθυμία σας πραγματικότητα.


Made of Stone Productions περήφανα παρουσιάζει

ALCEST [FRA] LIVE IN THESSALONIKI!

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024 | Πολυχώρος WE, Θεσσαλονίκη

Special guests: Halocraft [GRE]

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
-- Περιορισμένη Προπώληση : 23€
-- Προπώληση : 25€
-- Ταμείο : 28€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
-- more.com (πανελλαδικά)
-- Καταστήματα Public (πανελλαδικά)
-- Καταστήματα Nova (πανελλαδικά)
-- The Nephilim Store (Θεσσαλονίκη)

Ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα πράγματα που συνέβησαν στο metal στον 21ο αιώνα, ήταν η επέκταση του παραδοσιακά μονολιθικού black metal στο indie στερέωμα.

Νέες λεωφόροι ανοίχτηκαν σε όσους ήταν πρόθυμοι να ακούσουν και οι Γάλλοι Alcest ήταν από τους κύριους εκπροσώπους του ρεύματος αυτού.

Ταγμένοι στο καλλιτεχνικό τους όραμα που περιέπλεκε το κραταιό shoegaze και τις καταθλιπτικές του απολήξεις με το σκληροτράχηλο ευρωπαϊκό black metal, δημιούργησαν μια σχολή εκφραστικού ακραίου ήχου, με μια σειρά κυκλοφοριών που τους καθιέρωσαν στα μάτια των μουσικόφιλων σε όλο τον κόσμο.

Συνδυάζοντας τη νέα πρόταση με καθηλωτικά live shows, η μπάντα από το Bagnols-sur-Cèze ανελίχθηκε σε ένα από τα κορυφαία σχήματα του χώρου και έχαιρε εκτίμησης και από το ελληνικό κοινό την τελευταία 10ετία, η οποία δεν παραλείπεται ανανέωσης σε κάθε τους επίσκεψη.

Μια ακόμα τέτοια ευκαιρία θα δοθεί για πρώτη φορά στο προοδευτικό κοινό της Θεσσαλονίκης στις 24.10, στο πολυχώρο WE που θα φιλοξενήσει αυτή την ξεχωριστή μπάντα.


Μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις συναυλίες στην Ελλάδα εδώ.

  • SHARE
  • TWEET