Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας 2010 Best Of Tour: Όλοι οι σταθμοί της καλοκαιρινής τους περιοδείας

19/05/2010 @ 16:04
Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας
2010 Best Of Tour

10 Χρόνια Μετά
Καλοκαιρινή Περιοδεία 2010



Οι Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, μετά τη μεγάλη επιτυχία των δύο πρώτων τους συναυλιών στο Βελλίδειο, στη Θεσσαλονίκη και στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο, στην Αθήνα, θα πραγματοποιήσουν μία προσεκτικά σχεδιασμένη και περιορισμένη σε εμφανίσεις περιοδεία.

Με το ίδιο μεράκι και με μία εκλεκτή ομάδα μουσικών ξεκινούν από το Ηράκλειο της Κρήτης την Τετάρτη 16 Ιουνίου, για να μας αγκαλιάσουν με τις αισθαντικές φωνές τους και να μας ταξιδέψουν με αγαπημένες μελωδίες, σε μέρη που μόνο εκείνοι ξέρουν να μας οδηγούν...

Σε αυτή την πολυαναμενόμη περιοδεία, θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε αγαπημένα τραγούδια από όλο το φάσμα της δισκογραφίας τους. Από τα "Ζεστά Ποτά" του 1985 έως το τελευταίο live album τους που κυκλοφόρησε είκοσι χρόνια αργότερα, το 2001 και το "Στους Ελαιώνες Της Αγάπης" που κυκλοφόρησε το 2002.

"Νύχτωσε Νύχτα"... "Μια Βραδιά Στο Λούκι"... "Της αγάπης Μαχαιριά"... "Φάνης"... "Ανόητες Αγάπες"... "Ρίτα Ριτάκι"... "Μη Γυρίσεις"... είναι μερικά από τα τραγούδια, που αναμένουμε να μας ταξιδέψουν στα παλιά, ξυπνώντας μας συναισθήματα ζεστά, αληθινά, αυθεντικά, ουσιαστικά!

...Μετά από δέκα χρόνια, φαίνεται ότι «τίποτα δεν έχει αλλάξει»!

Το πρόγραμμα των συναυλιών τους έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Ηράκλειο Κρήτης - Τετάρτη 16 Ιουνίου - Παγκρήτιο Στάδιο
Βόλος - Τρίτη 22 Ιουνίου - Θέατρο "Μελίνα Μερκούρη"
Αθήνα - Σάββατο 26 Ιουνίου - TerraVibe Park
Ιωάννινα - Τετάρτη 30 Ιουνίου - Θέατρο ΕΗΜ
Θεσσαλονίκη - Παρασκευή 2 Ιουλίου - Θέατρο Γης
Λευκωσία, Κύπρος - Πέμπτη 8 Ιουλίου - Πύλη Αμμοχώστου
Αρχαία Ολυμπία - Παρασκευή 16 Ιουλίου - Θέατρο Φλόκα
Αλεξανδρούπολη - Σάββατο 31 Ιουλίου - Στάδιο "Κοσμάς Φώτης"
Καβάλα - Κυριακή 1 Αυγούστου - Αμυγδαλεώνας, Παλιό Αεροδρόμιο, Φεστιβάλ Φιλίππων

Σημεία Προπώλησης:

Ticket House
Αθήνα, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), Τηλ: 210-3608366
Θεσσαλονίκη, Μητροπόλεως 102, Τηλ: 2310-264880

Ιανός
Αθήνα, Σταδίου 24, Τηλ: 210-3217917
Θεσσαλονίκη, Πλατεία Αριστοτέλους 7, Τηλ: 2310-277004

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο: www.ticketpro.gr



Λίγα στοιχεία για τη μουσική διαδρομή των αδελφών Κατσιμίχα

Ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας είναι οι πιο γνωστοί, στην Ελλάδα, εκπρόσωποι των τραγουδοποιών της γενιάς τους. Μια γενιά μουσικών που ξεκίνησε, από τη δεκαετία του '80 και παντρεύει το ροκ με τη λαϊκή μουσική, τη μπαλάντα με τους δημοτικούς ήχους, το μπουζούκι με τα σαξόφωνα και τα συνθεσάιζερ.

Οι αδερφοί Κατσιμίχα γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Αθήνα. Η μουσική τους πορεία στην Ελλάδα ξεκίνησε ουσιαστικά το 1982, τη χρονιά που συμμετείχαν στους αγώνες ελληνικού τραγουδιού στην Κέρκυρα, με το αστείο και ανάλαφρο τραγούδι "Μια βραδιά στο Λούκι". Το τραγούδι βραβεύτηκε και άνοιξε το δρόμο για την ηχογράφηση του πρώτου τους δίσκου "Ζεστά Ποτά", τρία χρόνια αργότερα, το 1985 δηλαδή.

Τα "Ζεστά Ποτά", σε παραγωγή του Μανώλη Ρασούλη και με τη βοήθεια του Γιάννη Σπάθα και του Νίκου Αντύπα στην ενορχήστρωση, σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, βρίσκοντας απήχηση σε ένα πλατύ και ταυτόχρονα ετερόκλητο κοινό, ένα κοινό που είχε κάθε είδους ακούσματα, από heavy metal και ροκ, μέχρι pop αλλά και λαϊκή μουσική.

Το καλοκαίρι του 1987 οργώνουν την Ελλάδα δίνοντας συναυλίες με μεγάλη επιτυχία και συγχρόνως κυκλοφορεί ο δεύτερος προσωπικός τους δίσκος με τον τίτλο "Όταν Σου Λέω Πορτοκάλι Να Βγαίνεις".

Το 1989 κυκλοφορεί το άλμπουμ "Απρίλη Ψεύτη!".

Το Σεπτέμβριο του 1992, κυκλοφορεί ένας ακόμη δίσκος με τίτλο "Η μοναξιά Του Σχοινοβάτη". Ένας δίσκος που επιβεβαιώνει την επιτυχημένη πορεία και την ωριμότητα των δύο δημιουργών.

Το 1993 συμμετέχουν στις συναυλίες του Bob Dylan στο Λυκαβηττό.

Το Δεκέμβριο του 1994 κυκλοφορεί  ο νέος δίσκος των αδελφών Κατσιμίχα, το ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο "Της Αγάπης Μαχαιριά". Τα τραγούδια "Του Έρωτα", "Παλιά Καλοκαίρια", "Το Δωμάτιο" είναι βασισμένα σε ομώνυμα ποιήματα της Λένας Παππά. Το τραγούδι "Αμοργιανό Μου Πέραμα" είναι παραδοσιακό και σε αυτό συμμετέχει φιλικά η Χορωδία των εκπαιδευτηρίων Γιάννη Τσιαμούλη από το Περιστέρι. Το τραγούδι "Έτσι Τρελαίνεσαι" είναι του Θύμιου Παπαδόπουλου. Φιλική συμμετοχή στο τραγούδι "Η Τσατσάρα" έχουν η Αρλέτα και ο Λάκης Παπαδόπουλος.

Τα Χριστούγεννα του 1995, κυκλοφόρησε το μελοποιημένο μουσικό παραμύθι, που έγραψαν ο Χάρης και ο Πάνος, "Η Αγέλαστη Πολιτεία Και Οι Καλικάντζαροι" που αγαπήθηκε αμέσως από μικρούς και μεγάλους.

Οι αδελφοί Κατσιμίχα συμμετείχαν σε δίσκους πολλών συναδέλφων τους, των Πυξ Λαξ, του Θάνου Μικρούτσικου, του Αντώνη Βαρδή, του Διονύση Τσακνή αλλά και άλλων. Το καλοκαίρι του 2000 συνεργάστηκαν με τους Πυξ Λαξ σε μια πετυχημένη σειρά συναυλιών ανά την Ελλάδα.

Μία γεύση από τις πολυάριθμες συνεργασίες, τόσο δισκογραφικά όσο και σε ζωντανές εμφανίσεις των Κατσιμιχαίων μπορεί να πάρει κανείς ακούγοντας την "Παράλληλη Δισκογραφία", μια δουλειά που κυκλοφόρησε το 1997, και εκτός από τις συμμετοχές, περιλαμβάνει όλα τα τραγούδια των αδερφών Κατσιμίχα που ερμηνεύτηκαν από άλλους καλλιτέχνες. Ο δίσκος έγινε διπλά πλατινένιος.

Το 2000, λίγο πριν το -πραγματικό- τέλος της χιλιετίας κυκλοφορεί το album "Τρύπιες Σημαίες", που δικαιώνει τους δημιουργούς αλλά και το κοινό που περίμενε ανυπόμονα τα καινούρια τραγούδια τους.

Το 2001 οι αδερφοί Κατσιμίχα ανακοίνωσαν την απόφαση τους να σταματήσουν τις κοινές τους εμφανίσεις. Μάλιστα η αποχαιρετιστήρια περιοδεία τους χαρακτηρίσθηκε ως μια από τις πιο συναισθηματικές και έντονες στιγμές στην ιστορία της σύγχρονης ελληνικής μουσικής. Ενώ την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το διπλό live album με αποσπάσματα από τις συναυλίες του Χάρη και του Πάνου Κατσιμίχα σε αρκετές πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το album αυτό σηματοδοτεί το τέλος των συναυλιών μιας 20ετους πορείας. Εικοσιοκτώ τραγούδια που έχουμε γνωρίσει, αγαπήσει, τραγουδήσει από ολόκληρη τη δισκογραφική τους παρουσία. Το Νοέμβριο του 2002 κυκλοφορεί το album "Στους Ελαιώνες Της Αγάπης" με μελοποιημένα ποιήματα.

Το Μάρτιο του 2004 ο Πάνος Κατσιμίχας κυκλοφορεί την πρώτη του προσωπική δισκογραφική παραγωγή, το cd "Οι Μπαλάντες Των Πολυκατοικιών".

Το Δεκέμβριο του 2006 κυκλοφορεί η έκδοση "Μουσική Αυτοβιογραφία" που περικλείει την εικοσάχρονη πορεία του Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα, μέχρι το 2002, που εκδόθηκε ο τελευταίος κοινός τους δίσκος. Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει 2 DVD και 4 cd συν το μουσικό παραμύθι "Η Αγέλαστη Πολιτεία Και Οι Καλικάντζαροι".

Δισκογραφία:
1985 Ζεστά Ποτά
1987 Όταν Σου Λέω Πορτοκάλι Να Βγαίνεις
1989 Απρίλη Ψεύτη
1992 Υπάρχει Λόγος
1996 Η Αγέλαστη Πολιτεία Και Οι Καλικάντζαροι
1997 Παράλληλη Δισκογραφία
2000 Τρύπιες Σημαίες
2001 20 Χρόνια Live
2002 Στους Ελαιώνες Της Αγάπης

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET