The LoveLight productions Xmas Massacre: 14-15 & 20-21 Δεκεμβρίου

11/12/2012 @ 12:09
Στα πλαίσια των Χριστουγέννων, η Lovelight Productions προσφέρει σε μια εβδομάδα τέσσερα μοναδικά live σε μια σπάνια ευκαιρία να απολαύσετε με έναν μοναδικό τρόπο τις τελευταίες στιγμές του πλανήτη όπως ισχυρίζονται μερικές απαισιόδοξες προβλέψεις. Ένας εκρηκτικός, μελαγχολικός, ψυχεδελογκαράζ, fuzz, βίαιος και προκλητικός αποχαιρετισμός στη Γη κι ότι άλλο κρίνετε απαραίτητο.

Love Light Productions Jingly Presents: The Love Light Week before Xmas Massacre

Παρασκευή 14/12 | Doors Open: 20:30
I Like Trains | Psychedelic Trips To Death | Samsa The Vermin
Eightball Club, Πίνδου 1

Σάββατο 15/12 | Doors Open: 20:30 | Starting Strictly: 21:01
Baby Woodrose | 45 Rats | Roundlights
Γαία Live, Δόξης 5 & Σαλαμίνος, Λαδάδικα

Πέμπτη 20/12 | Doors Open: 21:00
Afformance | Sleepstream
Γαία Live, Δόξης 5 & Σαλαμίνος, Λαδάδικα

Παρασκευή 21/12 | Doors Open: 20:00 | Starting Strictly: 20:31
The Boy | Monovine | Not Yet Darling
Eightball Club, Πίνδου 1

I Like Trains

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου ένα από τα σπουδαιότερα alternative, indie, post rock, dark wave συγκροτήματα που έβγαλε η Μεγάλη Βρετανία τα τελευταία χρόνια θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για ένα μοναδικό show στο Eightball Club με opening acts από τους Psychedelic Trips To Death & Samsa The Vermin. Από το πρώτο τους κιόλας album "Elegies To Lessons Learnt" [2007] οι I Like Trains έδωσαν το στίγμα τους με μελαγχολικά τραγούδια με πιάνο, κιθάρες, βαρύτονα φωνητικά, έντονα χωροδιακά σημεία και δυνατά ορχηστρικά κρεσέντα. Κάτι απόλυτα λογικό αφού αντλούν την έμπνευση τους από ιστορικές αποτυχίες και μια ευρύτερη απαισιόδοξη οπτική του κόσμου δουλεύοντας πάντοτε πάνω σε concept album. Σε κάθε περίπτωση πριν τη κυκλοφορία κάθε κομματιού στην τελική του μορφή προηγείται ενδελεχή έρευνα και μελέτη. Όπως συνέβη στο "Elegies To Lessons Learnt" που είναι βασισμένο σε τραγικά ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα. Το δεύτερο άλμπουμ τους, "He Who Saw The Deep", κυκλοφόρησε το 2010, και το τρίτο με τίτλο "The Shallows" το 2012. I Like Trains έχουν εμφανιστεί δίπλα σε μπάντες όπως British Sea Power, The Cooper Temple Clause, The Sisters of Mercy και Editors. Έχουν δώσει τη μουσική τους σε trailer ταινιών, διαφημιστικά καθώς και σε ένα επεισόδιο του "CSI: Miami".

I Like Trains Videos:

I Like Trains - "Beacons" (official video)
I Like Trains - "Mnemosyne" (official video)
I Like Trains - "Terra Nova"

Official Facebook Page
Official myspace Page

Facebook Event

Baby Woodrose

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου σειρά παίρνουν οι Baby Woodrose. Έχουν κατηγορηθεί ότι προκαλούν έναν από τους πιο fuzz ήχους στην Ευρώπη. Χωρίς αμφιβολία οι Δανοί, Baby Woodrose αποτελούν μια από τις καλύτερες γκαραζοψυχεδελικές μπάντες της Ευρώπης την τελευταία δεκαετία. O πληθωρικός και υπέρ-παραγωγικός frontman Lorenzo Woodrose, (On Trial, Spids Nogenhat, Pandemonica, Disconnected Flowers, Dragontears) κι η εκλεκτή του παρέα, έρχονται στην Θεσσαλονίκη στο Γαία Live, με το ολόφρεσκο super album "Third Eye Surgery" στις αποσκευές τους, έτοιμοι να βάλουν φωτιά στις ψυχές μας και μαζί μας να καούν πάνω στη σκηνή, μέσα στο συναίσθημα, τις βρώμικες κιθάρες, και τα νοσταλγικά τους σόλο! Ξεκίνησαν ή καλύτερα ξεκίνησε, το 2001, στην Κοπεγχάγη αφού στην αρχή ο Lorenzo Woodrose έγραφε τα τραγούδια, έπαιζε όλα τα μουσικά όργανα και τραγουδούσε. Έτσι το 2001 κυκλοφορεί το πρώτο του album "Blows Your Mind" που προκαλεί έντονα το ενδιαφέρον αφού πρόκειται για ένα one-man εγχείρημα και μάλιστα με εντυπωσιακό αποτέλεσμα! Μάλιστα ο Woodrose έκανε και την ηχογράφηση και την παραγωγή του δίσκου και όχι μόνο αυτό αλλά δημιούργησε και τη δική του δισκογραφική [Pan Records], κάτω από την ετικέτα της οποίας κυκλοφόρησε! Σύντομα, το 2003, το ιδιοφυές αλλά μοναχικό αυτό project απέκτησε τη διάσταση της μπάντας κι οι επιρροές των νέων μελών του συγκροτήματος αντανακλώνται χαρακτηριστικά στο επόμενο, καθοριστικό και κλασικό πλέον, album "Money For Soul" [2003]. Ο ήχος τους γίνεται μοναδικός, προσωπικός, μοιάζει να ξεκινά από τα βάθη των 60s και μέχρι να σκάσει σαν βόμβα αδρεναλίνης στη σκηνή μέσα από την punk attitude σπαρακτική ερμηνεία του Lorenzo, έχει προλάβει να «λερωθεί» με όλες τις υποτροπές του rock'n'roll, της soul και της ψυχεδέλειας. Ακολουθεί μια τρομερά παραγωγική και αποδοτική περίοδος που γεννά πληθώρα παραγωγών από τις οποίες ξεχωρίζουν, το βαρύ και προκλητικό "Love Comes Down" [2006], το μουντό και ψυχεδελικό "Chasing Rainbows" [2007], το αυτοσαρκαστικό ομώνυμο άλμπουμ του 2009 και φυσικά το ολόφρεσκο "Third Eye Surgery" [2012] που έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές. Οι Baby Woodrose για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη to blow your mind.

The Baby Woodrose Videos:

Baby Woodrose - "Pouring Water"
Baby Woodrose - "Love Like A Flower"

Official myspace Page
Facebook Event

Afformance | Sleepstream

Την Πέμπτη 20/12 θα απολαύσουμε ένα post rock evening με τους  Afformance και Sleepstream.

Οι Afformance δημιουργήθηκαν γύρω τον Απρίλιο του 2005 με σκοπό να δημιουργήσουν instrumental ηχοτοπία εμπνευσμένα από post rock, alternative, ambient, postcore και post math electronica και φημίζονται για τις live εμφανίσεις τους. Αποτελούν ακόμα ένα ζωντανό παράδειγμα ότι η ελληνική underground σκηνή παραμένει δημιουργική και παράγει σπουδαία συγκροτήματα αλλά και  δίσκους. Οι Afformance με το ντεμπούτο τους "A Glimpse To The Days That Pass" το 2010 μας έδωσαν ταξιδιάρικες μελωδίες που οδηγούν τις instrumental συνθέσεις τους σε οικείες ατμοσφαιρικές εξάρσεις, με τα “Will Teasle Hope", "Countryside Somnabulance", "A Tide Before The Flickering Sun", "Do" να ξεχωρίζουν. Με τη μουσική των Afformance το μυαλό ταξιδεύει, γεμίζει χρώματα, σκέφτεται το παρελθόν κι έχει στο τέλος και μια έντονη αίσθηση θλίψης.

Official Facebook Page
Official myspace Page

Οι Sleepstreem αποτελούν ένα alternative, experimental, progressive συγκρότημα
με έντονα στοιχεία καθαρού post rock και βάση «ζεστές» μελωδίες, ικανές να προκαλέσουν ανάμεικτα συναισθήματα χαράς και μελαγχολίας στον ακροατή. Οι επιρροές από progressive μπάντες μένουν καλά κρυμμένες στα βάθη ενός πλούσια δημιουργημένου ήχου καθώς όλα είναι τοποθετημένα με προσοχή και λεπτομέρεια. Το βιολί, τα φωνητικά σε τραγούδια όπως τα "Sunlight" και "Blue (Ascension)", αλλά κυρίως οι συνθέσεις οι ίδιες εντυπωσιάζουν. Οι Sleepstream δεν παίζουν απλοϊκά, παίζουν όσο απλά θέλουν, ώστε να καταφέρνουν να δημιουργήσουν όμορφη, ατμοσφαιρική μουσική, πλούσια σε συναίσθημα. Ο περσινός τους δίσκος και δισκογραφικό ντεμπούτο τους "A Waltz With The Seventh Crane", αποτέλεσε μια από τις σημαντικότερες post rock στιγμές αλλά κι ένα από τα καλύτερα ακούσματα του 2011. Ένας δίσκος ικανός να διαφημίσει την εγχώρια σκηνή στο εξωτερικό.

Official Facebook Page
Official myspace Page

Facebook Event

The Boy

Την τελευταία μέρα ύπαρξης της Γης διαλέγουμε για soundtrack το electro-dance περιβάλλον, του The Boy, ένος από τους καλύτερους Έλληνες μουσικούς της γενιάς του. Την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου ο The Boy στο Eightball Club θα γράψει τον επίλογο στα μουσικά δρώμενα του πλανήτη κ της Θεσσαλονίκης όπως μόνο αυτός ξέρει. Ξεκίνησε γράφοντας τραγούδια και παίζοντας πιάνο στο συγκρότημα f(a39) από το 1997 έως το 2003. Κατόπιν έγινε μέλος του electro-trash συγκροτήματος Sportex. Το 2004 άρχισε να ηχογραφεί ως The Boy, ενώ σχημάτισε και την piano-punk performance των Mary and The Boy. To 2007 κυκλοφόρησε με το Μουσικό Κίνημα: (Μαύρες) Τρίχες δυο προσωπικά του άλμπουμ σε μορφή cd-r (50 God damned songs / BEAT). Έγραψε μουσική και έκανε μουσική επιμέλεια στην ταινία του "Ροζ", η μουσική της οποίας βραβεύτηκε στο φεστιβάλ του Μπέλφορτ στην Γαλλία. Επίσης, συνεργάζεται ως τραγουδιστής στο σχήμα του Felizol κι ως πιανίστας στο σχήμα του Lolek. Έχει ανοίξει συναυλίες για ονόματα όπως Barry Adamson, Spiritualised, Selfish Cunt, No bra, The caretaker, Baby Dee ως The Boy και για τους Marc Almond, Lydia Lunch, Four Tet, Cocorosie, Holly Golightly με τους Mary and The Boy. Το 2007 έγραψε και έπαιξε ζωντανά της μουσική της θεατρικής παράστασης "Οξυγόνο" του Ivan Vyrypaev. Το 2007 κυκλοφόρησε με τους Mary and The Boy το ομώνυμο πρώτο τους άλμπουμ με την Low Impedance Recordings και το 2008 με τους Mary and The Boy και σε συνεργασία με τον Felizol το άλμπουμ "Timemachine" απο την Inner Ear Records. Τον Μαϊο του 2009 κυκλοφορεί απο την Inner Ear Records το άλμπουμ του "Please Make Me Dance", λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές. Τον Απρίλιο του 2010, κυκλοφορεί το "Κουστουμάκι" από την Inner Ear Records. Αυτά τα χρόνια έχει κάνει περισσότερες από 200 εμφανίσεις σε θέατρα και συναυλίες. Έχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ όπως Synch, Rockwave, Schoolwave, Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.

Την ίδια μέρα θα απολαύσουμε και τους Monovine, το grunge dirty pop, punk ελληνικό σχήμα από την Πάτρα που έχει πλέον γίνει γνωστό σε όλη την Ελλάδα με τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του. Με αυστηρά τριμελή διάταξη, (Stratos: φωνή/κιθάρα, Xeno: μπάσο και Sotiris: ντραμς), με την καθοδήγηση του μεσσία αρουραίου Rat Messiah, ωμοί και πεινασμένοι, με νέα κομμάτια αλλά και τις παλιότερες συνθέσεις τους, ετοιμάζονται για το Fuck OFF tour, μια σειρά από εμφανίσεις που συμπίπτουν με το τέλος του κόσμου, το κλείσιμο του έτους και την αρχή της διεθνούς πορείας του σχήματος. Ωμοί και πεινασμένοι, με νέα κομμάτια αλλά και τις παλιότερες συνθέσεις τους, μην τους χάσετε στη συναυλία στο Eightball, που αποτελεί την εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του tour.

Λίγα λόγια για τους Monovine:

«...κυνισμός χαβαλές, άγνοια. Έχουν ακούσει τόσο λίγη μουσική, έχουν όμως θράσος! ...μίμηση, αντιγραφή, βιασύνη, και γουστάρουν το πατάρι- μου θυμίζουν σκυλάδες... Το LP τα 'σπάει' γιατί είναι πρόχειρο, μέτριο και πουλά μούρη στο άσχετο ελληνικό κοινό!» *

*ανώνυμου «fan» των Monovine

The Boy Videos:

The Boy - "P.M.M.D. 2"
The Boy - "Κουστουμάκι"

Official Myspace Page
Facebook Event

Προπώληση Events:

Παρασκευή 14/12 | I Like Trains
Προπώληση: 18 ευρώ (μέχρι την ημέρα της συναυλίας)
Ταμείο: 20 ευρώ
Σημεία προπώλησης: Ticket House, Nephilim, Lotus, Stereodisc, Rover Bar

Σάββατο 15/12 | Baby Woodrose
Προπώληση: 15 ευρώ
Ταμείο: 18 ευρώ
Σημεία προπώλησης: Ticket House / Lotus Record Store / Stereodisc

Πέμπτη 20/12 | Afformance | Sleepstream
Προπώληση/ Ταμείο: 3 ευρώ
Σημεία προπώλησης: Ticket House / Lotus / Stereodisc / Rover Bar

Παρασκευή 21/12 | The Boy + Monovine
Προπώληση/ Ταμείο: 8 ευρώ
Σημεία προπώλησης: Ticket House / Lotus / Stereodisc / Rover Bar

Χορηγοί Επικοινωνίας:
Postwave.gr | Cosmo.gr | Μic.gr | Rocking.gr | Elculture.gr | Stereoworld.gr | Jointhecity.gr | Rockandroll.gr | Indiegroundradio.gr | rockoverdose.gr | Νoizy.gr | exit210.gr | Burst | Mixtape | Rockway | exit210.gr

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET