Skyclad, Dreamrites @ Eightball, 17/04/17

Another Fine Mess

Από τον Γιάννη Βόλκα, 21/04/2017 @ 12:06

Πριν από τρία χρόνια στον ίδιο χώρο μιλούσαμε για μια συναυλία-απωθημένο, για ένα όνειρο ζωής που εκπληρώνεται. Αυτήν τη φορά θεωρήσαμε ηθική υποχρέωση να παρεβρεθούμε στην εμφάνιση των Skyclad. Οι Βρετανοί με την εντυπωσιακή απόδοσή τους το 2014 σε συνδυασμό με την «κεφάτη» ατμόσφαιρα που ανέκαθεν επικρατούσε στις συναυλίες τους οδήγησαν στο αποτέλεσμα αυτό. Ιδανική περίπτωση για την εορταστική περίοδο. Η μειωμένη προσέλευση συγκριτικά με την προηγούμενη φορά θεωρούμε ότι δημιουργήθηκε από την απουσία του metal κοινού της επαρχίας οι οποίοι πάντα στηρίζουν τις συναυλίες των μεγαλουπόλεων. Αυτήν τη φορά όμως, οι Skyclad πραγματοποιούν έξι στάσεις στη χώρα μας επιβραβεύοντας με τον τρόπο τους τους metalheads μικρότερων σε πληθυσμό πόλεων.

Τη βραδιά άνοιξαν οι Λαρισαίοι Dreamrites οι οποίοι είχαν να αντιμετωπίσουν, μεταξύ άλλων, τις επιπτώσεις του πασχαλινού «τραπεζιού». Το μεγαλύτερο μέρος του κοινού δεν είχε φτάσει ακόμα στον χώρο, ενώ οι παρευρισκόμενοι παρακολουθούσαν με χαλαρότητα τα δρώμενα. Το συγκρότημα από την πλευρά του, όμως, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του. Κλασικό και αρκετά μελωδικό heavy metal με πολλά Iron Maiden σημεία αλλά και αρκετά ενδιαφέρουσες συνθέσεις. Άνετη και κινητική η σκηνική τους παρουσία, άριστη η τεχνική τους κατάρτιση και πολύ αξιόλογα τα φωνητικά του frontman. To ντεμπούτο τους βρίσκεται εκεί έξω και αξίζει να το τσεκάρουν οι λάτρεις του είδους.

Dreamrites

Με την κλασική πλέον σεμνή και ταπεινή συμπεριφορά τους, ανέβηκαν στη σκηνή του Eightball οι Skyclad. Οι παρευρισκόμενοι αυξήθηκαν σε ποσότητα και δειλά δειλά ολοένα και πλησίαζαν το stage. Η εισαγωγή του "Forward Into The Past" μας θύμισε ότι οι Βρετανοί επέστρεψαν φέτος με νέο δίσκο, αλλά η ουσιαστική αρχή της βραδιάς πραγματοποιήθηκε με άμεση «βουτιά» στο παρελθόν. "Earth Mother, The Sun And The Furious Host" και "Spinning Jenny" ζέσταναν την ατμόσφαιρα και όλα έδειχναν ότι θα παρακολουθούσαμε ακόμα μια πανηγυρικά εντυπωσιακή βραδιά. "Another Fine Mess" για τη συνέχεια, τίτλος ιδανικός για να περιγράψει την κατάσταση που επικρατούσε στις πρώτες σειρές του club. Η απουσία του Steve Ramsey δεν έδειξε να επηρεάζει ιδιαίτερα το κοινό αλλά ούτε το ίδιο το συγκρότημα το οποίο παρουσιάστηκε το ίδιο δεμένο συγκριτικά με το παρελθόν.

Skyclad

Πρώτη νέα σύνθεση, το "Change Is Coming" το οποίο παρουσιάζει τους Skyclad ισχυρά πολιτικοποιημένους, όπως πάντα άλλωστε. Η συνέχεια περιείχε ένα μείγμα νέων, πρόσφατων και παλιότερων συνθέσεων με τις αντιδράσεις του κοινού να διαφέρουν αισθητά δείχνοντας την ξεκάθαρη υπεροχή των classics του παρελθόντος. Από τους τελευταίους δίσκους, νικητής ανακηρύχτηκε με χαρακτηριστική ευκολία το "The Parliament Of Fools" για ευνόητους λόγους.

O Kevin Ridley και η Georgina Biddle μοιράστηκαν τα βλέμματα του κοινού. Ο πρώτος, σεμνός και ευχαριστημένος από την ανταπόκριση των παρευρισκόμενων προλόγιζε λιτά αλλά και χιουμοριστικά  τις συνθέσεις. Η δεύτερη αποτελεί εδώ και χρόνια σήμα κατατεθέν της μπάντας αλλά ταυτόχρονα κερδίζει τις εντυπώσεις με το γλυκύτατο χαμόγελό της.

Skyclad

Το τελευταίο ημίωρο αποτέλεσε και το «κερασάκι στην τούρτα» με κομμάτια τα οποία όλοι περιμέναμε να ακούσουμε. "Penny Dreadful", "Inequality Street", "A Great Blow For A Day Job", "Thinking Allowed?" και φυσικά η κλασική διασκευή στο "Emerald" των γιγάντων Thin Lizzy. Μισή ώρα απόλυτης μεταλικής διασκέδασης η οποία ήρθε να επισφραγίσει άλλη μια ονειρεμένη βραδιά. Τελικά αν αγαπάς τους Skyclad δεν θα απογοητευτείς ποτέ.

Φωτογραφίες: Γιάννης Βόλκας

SETLIST

A Storyteller's Moon (Intro)
Earth Mother, The Sun And The Furious Host 
Spinning Jenny
Another Fine Mess
Change Is Coming
Cry Of The Land
The Song Of No-Involvement
State Of The Union Now
The Declaration Of Indifference
A Well-Travelled Man 
The One Piece Puzzle
Starstruck?
The Widdershins Jig
The Parliament Of Fools
The Antibody Politic
The Queen Of The Moors
Penny Dreadful
Inequality Street
Great Blow For A Day Job
Anotherdrinkingsong
Thinking Allowed?
Emerald (Thin Lizzy cover)
  • SHARE
  • TWEET