Steven Wilson: «Γράφω τραγούδια που με κάνουν να μελαγχολώ, να λυπάμαι και να θυμώνω»

Ο δημιουργός του κορυφαίου δίσκου της χρονιάς για το Rocking.gr δεν βρίσκει λόγο να γράφει χαρούμενα τραγούδια

24/12/2015 @ 09:40

Ο Steven Wilson σε συνέντευξή του στο Metal Wani εξήγησε γιατί υπάρχει ομορφιά ακόμα και μέσα στη λύπη.

«Δεν συνηθίζω να γράφω μουσική για όσα με κάνουν χαρούμενο και ευτυχισμένο. Η τάση μου είναι να γράφω για όσα με θυμώνουν, με μελαγχολούν και με λυπούν. Αυτά θέλω να εκφράσω μέσω της μουσικής μου. Υπάρχει πολύ ομορφιά σε πράγματα που δείχνουν καταθλιπτικά και πολλοί δεν κατανοούν αμέσως. Και στη μουσική και στην λογοτεχνία. Κάποια από αυτά, ειρωνικά ίσως, αλλάζουν προς το καλύτερο τη διάθεση πολλών. Οταν ακούς κάτι που σε κάνει να νιώσεις πως δεν είσαι μόνος στο συναίσθημα του πόνου, νομίζω πως είναι μια καθαρτική εμπειρία».

Το τελευταίο video του σημαντικότερου εκπρόσωπου του progressive rock για το "Routine", το οποίο εξιστορεί την ιστορία μιας γυναίκας που χάνει δύο παιδιά και σύζυγο από επίθεση στο σχολείο, αποδεικνύει τα όσα υποστηρίζει.

Ο 48χρονος Βρετανός, λίγους μήνες πριν την εμφάνισή του στην Αθήνα για πρώτη φορά ως σόλο καλλιτέχνης, θα κυκλοφορήσει στις 22 Ιανουαρίου, το νέο δίσκο με 6 τραγούδια, και τίτλο "4 ½". Το φετινό του ""Hand. Cannot. Erase." φιγουράρει στην κορυφή της ετήσιας λίστας του Rocking.gr.

  • SHARE
  • TWEET