Scott Reeder: «Δύο μέλη των Kyuss με μαχαίρωσαν πισώπλατα»

05/07/2012 @ 12:02
Ο μπασίστας των Kyuss, Scott Reeder, ένιωσε αναγκασμένος να πάρει το μέρος του Josh Homme στην τρέχουσα δικαστική μάχη του συγκροτήματος, αφού, όπως ισχυρίζεται, οι John Garcia και Brant Bjork «τον μαχαίρωσαν πισώπλατα».

Οι δύο μεριές εμπλέκονται σε αντιδικία αφότου ο Homme και ο Reeder εμπόδισαν τις προσπάθειες των δύο ιδρυτικών μελών να κατοχυρώσουν το όνομα της μπάντας σαν εμπορικό σήμα.

Τα χαρτιά που δημοσιεύθηκαν από το δικαστικό τμήμα του Los Angeles αποκαλύπτουν πως ο Homme άρχισε να ανησυχεί όταν η «για μία φορά» χρήση του ονόματος από τον Garcia εξελίχθηκε σε ένα μόνιμο project.

Ο Bjork πρόσφατα ονόμασε την αγωγή του Homme ας κάτι που γίνεται με «δύο μέτρα και δύο σταθμά», ισχυριζόμενος πως ο πρώην frontman ήθελε να έχει τον έλεγχο των Kyuss Lives! άσχετα με την άρνησή του στην πρόσκληση να συμμετέχει και αυτός στο συγκρότημα. Ο drummer δήλωσε: «Ο Josh και ο Scott θέλουν έλεγχο και χρήματα, αλλά δεν θέλουν εμάς να υπάρχουμε.»

Τώρα, ένα email που γράφτηκε από τον Reeder και κυκλοφόρησε στο δικαστήριο περιέχει μία εξήγηση στην απόφαση του μπασίστα να στηρίξει τον Homme.

Ο Reeder έγραψε στους Garcia και Bjork: «Τα έχω χαμένα με το πως μπορούσαμε να λύσουμε τα πάντα σε καλό κλίμα και μετά μέσα σε μία μέρα, ο John λέει στον Josh ότι χρειαζόμαστε να κάνουμε ένα meeting για να ξεκαθαρίσουμε, και την επόμενη ο Brant προτείνει να αλλάξω στάση προς τον Josh και να μπω στην μπάντα.»

«Ο Josh διασύρεται γιατί με τη στάση του σας τιμωρεί, όπως το θέτει ο Brant, αλλά η αλήθεια είναι πως οι λανθασμένες σας αποφάσεις μας έφεραν εδώ. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή για εμάς από το να αντιδράσουμε γρήγορα και να σταματήσουμε την αίτησή σας για το σήμα κατατεθέν.»

Ο μπασίστας αναρωτιέται αν οι δύο μουσικοί έχουν πλήρη γνώση του τι κάνουν οι αντιπρόσωποί τους, γράφοντας πως «οι δικηγόροι ήλπιζαν πραγματικά πως η προθεσμία θα περνούσε χωρίς να το αντιληφθεί κάποιος από τη δική μας πλευρά». Και προσθέτει: «Έχουν γίνει κάποιοι χειρισμοί κάτω από το τραπέζι για τους οποίους προφανώς δεν έχετε ιδέα.»

Ο Reeder συνεχίζει: «Εσείς και οι manager σας με μαχαιρώνετε πισώπλατα αλλά και πάλι ο Josh είναι ο δακτυλοδεικτούμενος σαν να είναι ο κακός της υπόθεσης. Δεν είναι σωστό. Αυτός είναι μόνο φιλικός μαζί μου και μαζί σας.»

«Υπήρξε και κάποιο σχέδιο το οποίο θα μας βόλευε όλους, αλλά εσείς και οι άνθρωποί σας το διαλύσατε.»

«Γελάω όταν ο Brant μου λέει ότι η συμφωνία για το συγκρότημα λήγει μετά από δέκα χρόνια. Όταν ο διαχωρισμός των δικαιωμάτων των τραγουδιών με τους παραγωγούς αμφισβητούταν πριν μερικά χρόνια, εσύ δέχθηκες ότι η συμφωνία συνεργασίας θα είναι διηνεκής. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα φίλε μου.»

Ένα email που είχε σταλθεί νωρίτερα δείχνει πως η αρχική πρόταση του Garcia στα υπόλοιπα μέλη των Kyuss  ξεκίνησε σαν ένα αίτημα να του επιτραπεί να χρησιμοποιήσει το όνομα της μπάντας για ένα και μοναδικό project. Όλοι συμφώνησαν και αυτό οδήγησε σε μία συζήτηση για μία πιθανή επανασύνδεση. Παρ' όλα αυτά, δεν υπάρχουν μηνύματα του Homme δημοσιευμένα ώστε να πέσει φως και στη δική του θέση.
  • SHARE
  • TWEET