Πλούσιο το πρόγραμμα του Block33 τις τελευταίες ημέρες του χρόνου. Κερδίστε προσκλήσεις!

23/12/2010 @ 11:00
Πλούσιο είναι το συναυλιακό πρόγραμμα του Block33 της Θεσσαλονίκης για τις τελευταίες μέρες του έτους που πλησιάζει στο τέλος του.

Ξεκινώντας από την Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου, οι Speakeasies' Swing Band ανεβαίνουν στη σκηνή του Block33, ενώ δύο μέρες αργότερα, την Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου, οι Biri Biri έρχονται από την Κρήτη για ένα funk/jazz/blues/rock party. Και για να «κλείσει» κατάλληλα η χρονιά, το βράδυ της παραμονής του έτους, το New Years Fest υποδέχεται τους Bullets, 63 High και άλλους, για να χαιρετήσει με τον ιδανικό τρόπο το 2010 και να υποδεχτεί το 2011.

Το Rocking.gr, χορηγός επικοινωνίας και των τριών εκδηλώσεων, προσφέρει στους αναγνώστες του από δύο μονές προσκλήσεις για την κάθε βραδιά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας στείλετε ένα e-mail στο contest@rocking.gr, συμπληρώνοντας στο θέμα του ένα εκ των "Speakeasies", "Biri Biri" ή "New Years Fest" (ανάλογα με το event που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε) και στο κυρίως μέρος τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

Οι συμμετοχές σας θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου στις 21:00. Οι νικητές, οι οποίοι θα προκύψουν από κλήρωση, θα ειδοποιηθούν μέσω e-mail μία μέρα πριν τη διεξαγωγή του κάθε event.

Καλή τύχη!

The Speakeasies' Swing Band
Τρίτη 28 Δεκεμβρίου στο Block33 (26ης Οκτωβρίου 33)

Το κίνημα των “Speakeasies” διαμορφώθηκε τη δεκαετία του '20 ως αντίδραση στην επιβολή του νόμου της ποτοαπαγόρευσης. Στα τέλη της δεκαετίας, για κάθε νόμιμο κατάστημα διακίνησης αλκοόλ που έκλεινε, δεκάδες παράνομα (speakeasies) άνοιγαν για να προμηθεύσουν με αλκοόλ την πλειοψηφία των πολιτών που αντιδρούσε στην παράλογη νομοθεσία. Η “οικονομική κρίση” και η παράλογη νομοθεσία ξαναφέρνουν στο προσκήνιο το κίνημα των “Speakeasies”.

Οι “the Speakeasies' Swing Band!” δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη στις αρχές του 2010, αν και η ιδέα μιας Swing μπάντας υπήρχε πολύ καιρό πριν στα πρώτα μέλη του συγκροτήματος, και πήρε τη σημερινή του μορφή τον Μάιο του 2010, με την εισαγωγή  δύο νέων μελών. Οι “Speakeasies” συνεργάζονται συχνά με την ομάδα χορευτών  “lindy hop Greece” (φεστιβάλ SwingALONICA 2010 στο Block 33.) , και έχουν συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ, όπως στο Δεκαήμερο φεστιβάλ μουσικής των Τ.Ε.Ι. Καβάλας, στο project «η Θεσσαλονίκη αλλιώς: ένα αστικό πείραμα» του parallaxis και στο Street Parade της Θεσσαλονίκης.

Οι “the Speakeasies’ Swing Band!” αποτελούνται από τους:
Κατερίνα Σισίννι - Φωνητικά
Παναγιώτης Καρνούτσος - Σόλο κιθάρα
Γιάννης Νταλιάνης - Ρυθμική κιθάρα,
Παναγιώτης Βουλγαράκης - Κοντραμπάσο
Ηλίας Γκίρμπας - Κλαρινέτο
Θάνος Αναγνωστόπουλος - Βιολί
Μανώλης Σταματιάδης - Πιάνο
Στέργιος Κόιας– drums

Ωρα έναρξης: 21.00
Προπώληση (Metropolis, Tickethouse) – Ταμείο: 5 ευρώ

Biri Biri
Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου στο Block33 (26ης Οκτωβρίου 33)

Οι biri biri είναι οι biri biri. Δημιουργήθηκαν το 2003 στο Ηράκλειο Κρήτης και την τελευταία τριετία βρίσκονται σκορπισμένοι μεταξύ της κρητικής πρωτεύουσας, της Αθήνας και της Γαλλίας. Το οκταμελές σύνολο των biri biri έκανε την παρθενική του δισκογραφική εμφάνιση υπό τη σκέπη της ελληνικής Spinalonga Records το Δεκέμβριο του 2009.

Μέχρι σήμερα έχουν εμφανιστεί σε δεκάδες εμφανίσεις στην Κρήτη και όλη την Ελλάδα. Το μουσικό σύνολο των biri biri αποτελείται απο δύο τρομπέτες, ένα σαξόφωνο, μία κιθάρα, μπάσο, ντραμς, φωνή καθώς και καθιερωμένα και αυτοσχέδια κρουστά. Η μουσική τους κινείται στο χώρο του φανκ διανθισμένη με τζαζ, μπλουζ και ροκ στοιχεια με αγγλικό στίχο.

Οι biribiri αποτελούνται από τους:
Φωνη: Μιχάλης Paul-Μιχαίλος
Κιθάρα: Μάνος Καμαράτος
Μπάσο: Γιώργος Διαπούλης
Τρομπέτα: Σίμος Δεληκάρης-Μανιας
Τρομπέτα: Νίκος Λαβράνος
Τενόρο σαξόφωνο: Γιώργος Τσώτσης
Κρουστά: Χρήστος Sayient
Ηχος: Μάρκος Πινακουλάκης

Για περισσότερες:
Website: http://www.biribiriband.com www.myspace.com/biribiriband
Contact: info@biribiriband.com

Ωρα έναρξης: 21.00
Προπώληση (Metropolis, Tickethouse) – Ταμείο: 5 ευρώ

Reviews:
“Μια παρέα μουσικών, που αν και νέοι εκπλήσσουν με τις μουσικές τους δυνατότητες και φαίνεται να κατανοούν την μουσική στο σύνολό της και όχι μεμονωμένα, κατατάσσοντάς την σε είδη.”
Στέλιος Χατζηιωάννου – rocking.gr

“Τα παιξίματα μα και οι ενορχηστρώσεις διαθέτουν εκείνο το μίγμα επαγγελματικής δεξιοτεχνίας και συναισθηματικής εμπλοκής, το οποίο φανερώνει εμπειρία και τη δέουσα τριβή με το αντικείμενο.”
Χαρης Συμβουλίδης – avopolis.gr

“Αυτή η χρυσή τομή μεταξύ των χρόνων δράσης των οργανικών και φωνητικών μερών, όπως και η αποτελεσματική συνύπαρξη αυτων, είναι που απογειώνει το εγχείρημα”
Παναγιώτης Σταθόπουλος – stereoworld.gr

“Να παλεύει την σήμερον μια 10μελής… ελληνική (!) μπάντα να επαναφέρει το τζαζ φανκ στον σωστό μπλουζίστικο δρόμο δίχως όμως να το ξαποστείλει να μαζέψει σκόνη τίποτε ξεπεσμένες γειτονιές-φάντασμα, αυτό κι αν είναι νέτη τρέλα!
Αργύρης Ζήλος – athinorama.gr

” ..αφού αποτελούν μια σύγχρονη φανκ-ροκ μπάντα με τιις επιρροές από την τζαζ και τη σόουλ να περισσεύουν.”
Μιχάλης Παπαμακάριος – Δίφωνο

31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 @ BLOCK 33
NEW YEAR’S FEST


Εκείνο το βράδυ

Ένας χώρος
Δύο σκηνές

Τέσσερις ομάδες djs
Πέντε συγκροτήματα live

Στη live σκηνή του BLOCK 33 ζωντανά κατά σειρά:
Οι A.T.A.R.Y. – το electro ντουέτο
Οι NASA FUNK – οι funk δυναμίτες
Ο 12ος ΠΙΘΗΚΟΣ – το νέο αστέρι του ΗΙP HOP
Οι 63 HIGH – oι ska-punk θρύλοι
και οι BULLETS – η κλασσική rock ‘n’ roll αξία

Στο CLUB του BLOCK 33 μιξάρουν κατά σειρά:
Η κολεκτίβα ZOLTAN TRIBE
Ο ροκ «σκύλος» ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το απίστευτο πάρτυ τρίο THE TROUBLE (Chris ex & Wicked & Drop )
και στο τέλος dubstep και drum ‘n’ bass από τους PONY LICKS

Projections στο video wall από τον Pixels On Space

NEW YEAR’S FEST στο BLOCK 33

Μια μαγική νύχτα – μια μουσική γιορτή

Είσοδος 10 ευρώ – πριν τη 01.30
15 ευρώ – μετά τη 01.30

Μπύρες 5 ευρώ – ποτά 7 ευρώ
  • SHARE
  • TWEET