Το Stages A/Live εκπέμπει και πάλι από τη Θεσσαλονίκη με τους 63 High

Η σκηνή του Eightball ζωντανεύει αυτήν την Κυριακή μέσω του YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση

31/03/2021 @ 11:51

Onassis presents: STAGES A/LIVE

63 High στο Eightball στη Θεσσαλονίκη

STAGES A/LIVE: Μια σειρά συναυλιών για την υποστήριξη της ανεξάρτητης ελληνικής μουσικής σκηνής.

Live YouTube premiere: Κυριακή 4 Απριλίου | 21:00

We stay close, not closed

Συντονιστείτε στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση

Δεν μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς τις μουσικές σκηνές που μας διαμόρφωσαν. Tο Ίδρυμα Ωνάση υποστηρίζει τους συναυλιακούς χώρους της εγχώριας ανεξάρτητης σκηνής. Την Κυριακή 4 Απριλίου, στις 21:00, οι 63 High έρχονται στο STAGES A/LIVE και ζωντανεύουν τη σκηνή του θρυλικού Eightball στη Θεσσαλονίκη. Μια από τις καλύτερες ska-punk μπάντες των ‘90s έρχεται στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση για να ξεσηκώσει.

Πώς χορεύεται η ska-punk; Μια αυθεντική μπάντα ανεβαίνει ξανά στη σκηνή για να αλλάξει τον κόσμο μας, από έναν χώρο που έχει φιλοξενήσει μερικούς από τους σπουδαιότερους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.

Tο Ίδρυμα Ωνάση υποστηρίζει τους συναυλιακούς χώρους της εγχώριας ανεξάρτητης σκηνής, με μια σειρά κινηματογραφημένων live performances συγκροτημάτων και καλλιτεχνών της ελληνικής εναλλακτικής μουσικής σκηνής, τo STAGES A/LIVE. Με αυτή την κίνηση, βρίσκεται δίπλα στους καλλιτέχνες, αλλά και σε όλους όσοι αποτελούν μέρος της μουσικής σκηνής - τεχνικούς, φωτιστές και όλους τους επαγγελματίες, χωρίς τους οποίους δεν θα έφτανε ποτέ σε εμάς η μουσική που μας έχει (δια)μορφώσει.

Το STAGES A/LIVE εκπέμπει και πάλι από τη Θεσσαλονίκη. Την Κυριακή 4 Απριλίου, στις 21:00, οι 63 High παίζουν στο Eightball και μας χαρίζουν μια συναυλία που θα μας θυμίσει όλα εκείνα που μας λείπουν έναν χρόνο τώρα. Τραγούδια που πηγάζουν από την καθημερινότητα και μιλούν για τους ανθρώπους γύρω μας, εκείνους που έφυγαν, αλλά και εκείνους που θα έρθουν, ήχος που μεταδίδεται στο κοινό και ηλεκτρίζει ακόμη και μέσα από τις οθόνες μας, στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση, με μια συναυλία κινηματογραφημένη από τον Χρήστο Σαρρή.

Ξεκίνησαν την πορεία τους πριν από σχεδόν 25 χρόνια στη Θεσσαλονίκη, με επιρροές από την τζαμαϊκανική reggae, το βρετανική ska και τον punk-funk ήχο της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ. Με τις αρχές της DIY κουλτούρας βαθιά ριζωμένες μέσα τους, από τα τέλη των 90s οι 63 High έχουν κερδίσει επάξια μια θέση ανάμεσα στις καλύτερες live μπάντες των μουσικών ιδιωμάτων που υπηρετούν, έχοντας στο ενεργητικό τους εκατοντάδες συναυλίες, εντός κι εκτός συνόρων: σε μικρά venues και μεγάλα φεστιβάλ, πότε μόνοι τους και πότε στο πλευρό γκρουπ-θρύλων.

Το Eightball είναι ένας ακόμη ιστορικός συναυλιακός χώρος που άλλαξε εντελώς τη νυχτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης. Από το 2006 έως σήμερα, οι δύο σκηνές του έχουν φιλοξενήσει αμέτρητους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, προσφέροντας στο κοινό αναρίθμητες συναυλίες, parties, μουσικά events και στηρίζοντας κάθε μορφή έκφρασης και πολιτισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο, στη σκηνή του Eightball έχουν ανέβει ιστορικά ονόματα, όπως οι Nightstalker, Orange Goblin, Rotting Christ, Septic Flesh, Pavlov’s Dog, V.I.C., Moonspell, Primordial, Planet of Zeus, 1000mods, Sodom, Βad Movies, 2002GR, 12ος Πίθηκος και άλλα.

Ασταμάτητο, κεφάτο, ακούραστο και πάντα σε εγρήγορση, σύμφωνα με τους ιδρυτές του, το Eightball συμβάλλει διαρκώς στην ανάπτυξη της περιοχής προσελκύοντας αναρίθμητους επισκέπτες στα 15 χρόνια λειτουργιάς του. Από τα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης και τις δύο ανεξάρτητες αίθουσες του Eightball, όλοι μπορούν να βρουν αυτό που ψάχνουν. Από την disco των 80s στην κορεάτικη pop και το darkwave, στο rock των 70s και το ακραίο metal.

Η τελευταία συναυλία στο Eightball πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαρτίου 2020.

Ο συναυλιακός χώρος ξανάνοιξε σχεδόν έναν χρόνο μετά, για να υποδεχτεί τους 63 High, που σχηματίστηκαν στη Θεσσαλονίκη το 1997. Μετά την πρώτη τους συναυλία στην Επανομή της Θεσσαλονίκης και πολλές πρόβες, το 1998 ηχογράφησαν το πρώτο τους demo με τίτλο "Fight, Fight or Celebrate". Στις δύο δεκαετίες που μεσολάβησαν, οι 63 High έχουν εμφανιστεί ζωντανά, δίνοντας αμέτρητες συναυλίες, σε σχολεία, κάμπινγκ, extreme sports sites, πάρκα, μπαρ, κλαμπ και, φυσικά, σε μεγάλα φεστιβάλ όπως τα Ireon Festival, Street Mode Festival και Rockwave Festival, ενώ έχουν κάνει και μία περιοδεία στην Ευρώπη. Ως μια από τις πιο συναρπαστικές live ελληνικές μπάντες της εναλλακτικής σκηνής, έχουν μοιραστεί τη σκηνή με πολλά σημαντικά και διεθνώς αναγνωρισμένα συγκροτήματα του είδους τους, όπως οι Sex Pistols, Ska-P, Los de Abajo, Sublime, Toasters, Meteors, Jaya the Cat, No Fun At All, Aggrolites, Oi Polloi, Leftover Crack, A Wilhelm Scream και άλλοι. Είναι από τις πιο σημαντικές ενεργές και δημοφιλείς μπάντες του είδους ska-punk της τρίτης γενιάς στην Ελλάδα. Το γκρουπ έχει ακολουθήσει τη δική του πορεία, αυτοχρηματοδοτούμενο, τυπώνοντας κασέτες, τέσσερα CD και ένα βινύλιο, και ηχογραφώντας στο δικό τους στούντιο. Για το 2021-22 έχουν προγραμματίσει μια σειρά βινυλίων με καινούριο υλικό.

Το STAGES A/LIVE είναι μια σειρά από συναυλίες χωρίς θεατές, αλλά με πολλή μουσική, στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση. Ένα εναλλακτικό, ψηφιακό world tour με αγαπημένες μπάντες και καλλιτέχνες, καθώς και όλα όσα έχουμε ζήσει μαζί τους σε ιστορικά live του παρελθόντος, και σημεία αναφοράς το Gagarin 205, το An Club και άλλες μουσικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Μέχρι να καταφέρουμε να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί σε κάποιο live, η μουσική μάς φέρνει λίγο πιο κοντά, ακόμη κι αν είμαστε μακριά. Μέσα από τις οθόνες μας, ξαναζούμε μνήμες από συναυλίες που μοιραστήκαμε μαζί με χιλιάδες γνωστά και άγνωστά μας πρόσωπα.

Οι ανεξάρτητες μουσικές σκηνές της Ελλάδας, που δημιουργήθηκαν για να στηρίξουν τους νέους καλλιτέχνες, έχουν στηρίξει ακόμη περισσότερους θεατές με ανώνυμα στην αρχή συγκροτήματα που έγιναν στην πορεία ιστορικά.

Μνήμες θολές, που πυροδοτούν σήμερα τη νοσταλγία και την ανάγκη να μη σταματήσουν να υπάρχουν αυτές οι σκηνές, στις οποίες νιώθουμε ενέργεια και ασφάλεια.

Σε μια περίοδο δύσκολη για τους ανθρώπους που εργάζονται στον τομέα του πολιτισμού, το Ίδρυμα Ωνάση δείχνει την έμπρακτη υποστήριξή του στους χώρους που κινδυνεύουν λόγω της πανδημικής συνθήκης, στις σκηνές που πλέον έχουν αδειάσει από καλλιτέχνες, τεχνικούς και θεατές, από ζωή. Ο πολιτισμός συνεχίζει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ύπαρξής μας και η μουσική παραμένει ένας χώρος μέσα στον οποίο νιώθουμε ασφαλείς. Η ανεξάρτητη μουσική σκηνή της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, κάθε ελληνικής πόλης, είναι πλέον εξαρτημένη από όλους εμάς. Για όλα όσα μας συνδέουν με τους συναυλιακούς χώρους, αλλά και για όλες τις στιγμές που αυτοί μας χάρισαν. Κοιτώντας μαζί το μέλλον, νοσταλγούμε το κοινό μας μουσικό παρελθόν. Ας δυναμώσουμε τον ήχο στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση: η ανεξάρτητη ελληνική μουσική σκηνή είναι live.

Συντελεστές

Σύλληψη & Επιμέλεια: Χρήστος Σαρρής
Συντονισμός Παραγωγής: Σμαράγδα Δογάνη, Έλενα Χωρέμη
Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

63 High

Χρήστος Λιαγκούρης: τύμπανα & φωνή
Αλέξης Δούμος: κιθάρα & φωνή
Πάρης Παπαδόπουλος: μπάσο
Διονύσης Κωσταντινίδης: κιθάρα
Ηλίας Δέλλιος: τρομπόνι
Δημήτρης Χαραντζίδης: σαξόφωνο 

Eightball

Υπεύθυνος Χώρου: Βαγγέλης Kαμαρέτσος 
Ηλεκτρολόγος: Αντώνης Παπανικολάου 

Εκτέλεση Παραγωγής

Συντονισμός & Διεύθυνση Παραγωγής: Γιώτης Ποσπορέλης 
Εκτέλεση Παραγωγής: Τάκης Γιαννακόπουλος
Βοηθός Παραγωγής: Χρήστος Παπαναντσίδης

Κινηματογράφηση

Σκηνοθεσία & Κάμερα: Χρήστος Σαρρής
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Έβαν Μαραγκουδάκης
Εικονοληψία: Δημήτρης Ζιβόπουλος, Φίλιππος Ζαμίδης, Κοραλία Δογάνη
Ηχογράφηση – Επεξεργασία & Μίξη Ήχου: Γιώργος Ταχτσίδης, Αλέξης Αρχοντής
Τεχνικός Monitor: Κώστας Κακουλίδης
Τεχνικοί Σκηνής: Σάββας Χρήστου, Θέμης Δημητρακόπουλος
Τεχνικός Φωτισμού: Νίκος Κεχαγιάς
Βοηθός Τεχνικού Φωτισμού: Γιώργος Κοσμίδης
Τεχνική Υποστήριξη: Νίκος Ντούλας
Μοντάζ: Τρύφωνας Καρατζίνας 
Χρωματική Επεξεργασία: Μάνθος Σάρδης 
Φωτογράφιση: Αλέξανδρος Αβραμίδης

Διαβάστε περισσότερα για τη συναυλία εδώ.

Διαβάστε περισσότερα για το STAGES A/LIVE εδώ.

Διατίθενται ήδη στο Onassis Channel στο YouTube οι συναυλίες του STAGES A/LIVE

Gagarin 205 - Nightstalker

Gagarin 205 - Ath Kids

An Club - Puta Volcano

WE Club - Θραξ Πανκc

Principal Club Theater - Παύλος Παυλίδης Trio

Onassis Channel στο YouTube

Μένουμε σπίτι. Αλλά επιμένουμε να βγαίνουμε έξω, μέσα από το YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση. Στην Αθήνα, στη Νέα Υόρκη, στο Λος Άντζελες, σε όλο τον κόσμο. Το Ίδρυμα Ωνάση ανεβάζει και μοιράζεται στο κανάλι του στο YouTube στιγμές, εικόνες, συζητήσεις, ήχους, συναισθήματα. Παραστάσεις, συναυλίες, podcasts, συναντήσεις, εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, virtual κινηματογραφικές πρεμιέρες, online μαθήματα.
Η πραγματικότητα του Ιδρύματος Ωνάση γίνεται ψηφιακή. Μια Στέγη σε κάθε σπίτι, σε ένα σημείο που δεν υπάρχει στον χάρτη, για να διασκεδάζει, να επιμορφώνει, να ενώνει, να ανοίγει συζητήσεις.

New Releases (Όλα τα νέα βίντεο): onassis.link/newreleases

On Stage (Παραστατικές τέχνες): onassis.link/onstage

Onassis Encounters (Συζητήσεις, ομιλίες, συναντήσεις): onassis.link/encounters

Future In Common (Digital, έρευνα, sustainability κ.ά.): onassis.link/futureincommon 

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET