Πέθανε σε ηλικία 70 χρονών ο Marv Tarplin

06/10/2011 @ 10:58
Ο Marv Tarplin, ο κιθαρίστας που με τα riff και τις μελωδίες του διαμόρφωσε τον ήχο ενός από τα μεγαλύτερα αστέρια της δισκογραφικής εταιρίας Motown, του Smokey Robinson, πέθανε στις 30 Σεπτεμβρίου στο σπίτι του στο Las Vegas. Ήταν 70 ετών.

Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμη.

Ο Tarplin απέδειξε τις μοναδικές κιθαριστικές του ικανότητες για πρώτη φορά στα τέλη το '50, όταν υπήρξε βοηθητικός μουσικός στις Primettes. Όταν ο Smokey Robinson δημιούργησε τους The Miracles, πήρε τον Tarplin και τον έκανε βασικό μέλος.

Το συγκρότημα ήταν γνωστό για τα φωνητικά του και έτσι ο κιθαρίστας σπάνια βρισκόταν στο προσκήνιο όταν οι The Miracles έφτασαν στο απόγειο της επιτυχίας τους. Οι διευθύνοντες της Motown συνήθιζαν να τον αποκαλούν το μυστικό όπλο τους.

«Δεν περιγράφεται το πόσα πολλά σήμαινε αυτός ο άνθρωπος για όλους όσους ονειρεύονταν να μπουν στη μουσική βιομηχανία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Motown. «Οι δημιουργικές συνθέσεις του στην κιθάρα απελευθέρωναν δυνάμεις που απεδείκνυαν ότι κατείχε ό,τι χρειαζόταν για να δημιουργήσει ένα τραγούδι που θα γινόταν αμέσως επιτυχία».

Ως συνθέτης ο Tarplin συνυπέγραψε γνωστά τραγούδια των The Miracles, όπως το "Tracks Of My Tears", το "My Girl Has Gone" και το "The Love I Saw in You Was Just a Mirage". Μπορεί το "Tears" να μην είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα σε πωλήσεις άλμπουμ της Motown, όμως θεωρείται ως μία κορυφαία στιγμή του συγκροτήματος και έχει διασκευαστεί από πολλούς εκλεκτούς καλλιτέχνες, όπως η Aretha Franklin και η Linda Ronstadt.
  • SHARE
  • TWEET