Πέθανε στα 93 του ο Christopher Lee

O Kόμης Δράκουλας του παγκόσμιου σινεμά και γνωστός για την αγάπη του για τη metal μουσική «έφυγε» το πρωί της Κυριακής

11/06/2015 @ 15:31
O Sir Christopher Lee πέθανε στα 93 του χρόνια όπως μετέδωσε αποκλειστικά το Βρετανικό Telegraph.co.uk.

Ο Κόμης Δράκουλας του σινεμά, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, ενώ υπέφερε από αναπνευστικά προβλήματα, στις 8.30 το πρωί της Κυριακής στο London’s Chelsea and Westminster Hospital. Η είδηση του θανάτου του ήρθε με τρεις μέρες καθυστέρηση κατόπιν απαιτήσεως της γυναίκας του να ενημερωθούν πρώτα τα μέλη της οικογένειάς του.

Ο Lee ήταν ένας αληθινός metaller. «Πρωτομπήκα στο metal τραγουδώντας σε μία μπάντα που ονομαζόταν Rhapsody (Iταλοί, (μετέπειτα Rhapsody Of Fire)», σχολίασε παλιότερα στο BBC Radio. «Αυτό που τραγουδούσα δεν ήταν metal, τραγουδούσα με έναν τενόρο. Αργότερα συνεργάστηκα με τους Manowar σαν αφηγητής, αλλά και πάλι, δεν τραγουδούσα metal. Όλο αυτό με συνεπήρε. Αν είναι καλά φτιαγμένο και μπορείς να καταλάβεις την ιστορία των τραγουδιών και αυτό για το οποίο τραγουδούν οι άνθρωποι, και αν έχεις τις κατάλληλες μπάντες και τους κατάλληλους τραγουδιστές, τότε είναι πολύ εντυπωσιακό»

Ο τελευταίος metal δίσκος του Christopher Lee -και διάδοχος του "Charlemagne: The Omens Of Death"- ήταν το περσινό EP "Metal Knight". Το 2013 ο μεγάλος ηθοποιός στα 91 του χρόνια έγινε ο γηραιότερος που μπήκε στο αμερικανικό chart με το χριστουγεννιάτικο single. Το 2010 είχε τιμηθεί και με το βραβείο "Spirit of Metal" στα Metal Hammer Golden God awards.

Εκτός από τον διάσημο ρόλο του Κόμη Δράκουλα, ο Λι έπαιξε και τον «κακό» Francisco Scaramanga στο "James Bond: The Man with the Golden Gun" το 1974, ενώ έγινε ευρύτερα γνωστός στις νέες γενιές ως μάγος Saruman στην τριλογία του "The Lord of the Rings" αλλά και αυτή του "The Hobbit". Επίσης, ήταν και ο Κόμης Dooku στις δύο τελευταίες ταινίας της τριλογίας του "Star Wars", ενώ έπαιξε σε σχεδόν 300 ταινίες.
  • SHARE
  • TWEET