Ο Hugh Cornwell των Stranglers αυτή την Κυριακή στο Underworld

14/11/2006 @ 02:50
Hugh Cornwell of The Stranglers, Κυριακή 19 Νοεμβρίου στο Underworld Club. Opening acts: Sugah Galore + D-Fault. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00. Τιμή εισιτηρίων: 25 ευρώ (προπώληση) και 28 ευρώ (ταμείο). Αυστηρά περιορισμένα, αριθμημένα εισιτήρια...

Προπώληση:
Ticket House (Πανεπιστημίου 42)
Metropolis (καταστήματα Πανεπιστημίου / Πειραιά / Χαλανδρίου)
Vinyl Microstore (Διδότου 34)
Rock & Roll Circus (Σίνα 21)

Hugh Cornwell Bio
Έγραψε ιστορία ως ηγέτης και τραγουδιστής των Stranglers, μια από τις σημαντικότερες μπάντες της δεκαετίας του ’80, ποτέ όμως δεν εγκατέλειψε το όραμά του και το πάθος του να διηγείται ροκ ιστορίες που μιλούν κατευθείαν στην καρδιά. Ο ιστορικός «μαυροντυμένος» Hugh Cornwell δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του λέξη και οι συγκλονιστικές του ερμηνείες καθηλώνουν το κοινό μέχρι σήμερα. Με τις αποσκευές του γεμάτες παλιά και νέα τραγούδια ο Hugh Cornwell, από τα αδιαμφισβήτητα φετίχ του Βρετανικού punk/new wave, καταφθάνει στην Αθήνα για μια μοναδική εμφάνιση, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, στο Underworld.

Με frontman τον Hugh Cornwell οι Stranglers άγγιξαν το αποκορύφωμα της αισθητικής τους στη δεκαετία του ’80 – οι ερμηνείες του σε κλασικά πλέον κομμάτια όπως τα “Golden Brown”, “Always The Sun”, “No More Heroes”, “Peaches” και “Midnight Summer Dream” παραμένουν αξεπέραστες! Το καλοκαίρι του 1990, αμέσως μετά την sold out συναυλία των Stranglers στο Alexandra Palace, o Hugh Cornwell ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη μπάντα για να ασχοληθεί με την προσωπική του καριέρα. “To να εγκαταλείψεις το συγκρότημα με το οποίο ήσουν δεμένος για δεκαεπτά χρόνια είναι μια συναισθηματική απόφαση και πρέπει να το νιώσεις μέσα σου για το κάνεις. Το πιο σκληρό πράγμα ήταν ότι δεν ήμουν ικανός να μιλήσω σε κανέναν γι’ αυτό. Αλλά ήθελα να το κάνω και αυτό ήταν όλο. Παρόλο που συνεχίζαμε να πειραματιζόμαστε με τη μουσική μας, η μπάντα είχε γίνει σαν ένα ίδρυμα, πράγμα το οποίο σήμαινε ότι ο κίνδυνος και το ρίσκο δεν υπήρχαν πια…», είχε δηλώσει τότε.

O Ηugh Cornwell ποτέ δεν σταμάτησε να συνθέτει τραγούδια με πάθος στην κιθάρα του. Στη διάρκεια της καριέρας του έχει κυκλοφορήσει αρκετά σόλο άλμπουμ. Ανάμεσά τους τα: “Nosferatu” (1979), “Wolf” (1988), “'Wired” (1993), “Guilty”(1997) και “Hi-fi”(2001). To 2004 ηχογράφησε, στη Νέα Ορλεάνη και στη Νέα Υόρκη, το άλμπουμ “Beyond Elysian Fields”, με παραγωγούς τον θρυλικό Tony Visconti και τον Danny Kadar (My Morning Jacket). Δύο χρόνια αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2006, κυκλοφόρησε το ζωντανά ηχογραφημένο άλμπουμ “Dirty Dozen”, στο οποίο ερμηνεύει πολλά κλασικά τραγούδια των Stranglers. Επίσης, έχει γράψει τρία βιβλία: το χρονικό της φυλάκισής του για κατοχή ναρκωτικών “Inside Information” (1980), τον οδηγό στη μουσική των Stranglers “The Stranglers-Song By Song” και την αυτοβιογραφία του “A Multitude of Sins" (2004), η οποία για τον ίδιο ήταν λυτρωτική.

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET