Ο διευθύνων σύμβουλος του Spotify αντιδρά στο λανσάρισμα της νέας Apple Music: "Oh ok"

Ο «παλιός» του μουσικού streaming δεν δείχνει να φοβάται τον (τεράστιο) ανταγωνισμό

11/06/2015 @ 11:53
O διευθύνων σύμβουλος του Spotify, Daniel Ek, οδηγήθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter για να μοιραστεί τις σκέψεις του πάνω στο λανσάρισμα μιας ανταγωνιστικής πλατφόρμας μουσικού streaming από την Apple.

Η θυγατρική Apple Music «αποκαλύφθηκε» την Δευτέρα που μας πέρασε -8 Ιουνίου-, στο εταιρικό συνέδριο στο San Francisco. Ποστάροντας στο Twitter κατά τη διάρκεια του ζωντανά μεταδιδόμενου event, ο Daniel Elk του Spotify φέρεται να έγραψε: «Oh ok.», πριν αργότερα διαγράψει το tweet. Μπορείτε να δείτε αποδείξεις της ύπαρξης του επίμαχου tweet παρακάτω.

Δεν είναι κι άσχημη αντίδραση, μάλλον θα την χαρακτηρίζαμε υπερ-cool, δεδομένου ότι ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε και την ενσωμάτωση της πλατφόρμας Siri στην νεοσυσταθείσα Apple Music, με την υπηρεσία να είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε αιτήματα όπως «Παίξε μου τα καλύτερα τραγούδια από το 1994». Και δεν τελειώνει εδώ!

Η Apple Music θα περιλαμβάνει επίσης το Beats 1, τον πρώτο 24/7 παγκόσμιο ραδιοφωνικό σταθμό. Οι ακροατές σε όλο τον κόσμο θα είναι σε θέση να ακούν τις ίδιες εκπομπές ταυτόχρονα, ενώ ο σταθμός έχει ως στόχο να προσφέρει αποκλειστικές συνεντεύξεις και παρουσιαστές επισκεπτών. Διάφοροι DJs θα δημιουργήσουν τα δικά τους κανάλια και θα υπάρξουν σταθμοί αφιερωμένοι σε διαφορετικά είδη. Ακόμα κι αν ο Beats 1 είναι ένας ραδιοφωνικός σταθμός, οι ακροατές θα είναι σε θέση να παραλείψουν κομμάτια και να κάνουν skip. Καλλιτέχνες θα είναι επίσης σε θέση να ανταποκριθούν άμεσα σε οποιαδήποτε «αιτήματα» των θαυμαστών τους.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Guardian, ο ιδρυτής της Beats, Jimmy Iovine, δήλωσε ότι η Apple Music θα χρησιμοποιήσει αλγόριθμους σε συνδυασμό με την ανθρώπινη επιμέλεια του προγράμματος. Η Apple Music θα μπει στην αγορά στις 30 Ιουνίου, και η συνδρομή στην πλατφόρμα της θα κοστίζει γενικά $9,99 το μήνα, αλλά η τοπική τιμολόγηση θα ανακοινωθεί σύντομα. Οι υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες για iPhone, iPad, iPod touch, Mac, PC, Apple TV αλλά και Android τηλέφωνα.

Εσείς, στην θέση του Daniel, θα ήσαστε τόσο άνετοι;

Το επίμαχο tweet του σούπερ-cool CEO!
  • SHARE
  • TWEET