"Mexrrissey": Morrissey α λα Μεξικάνα

Ο Moz λατρεύει το Μεξικό και οι καλύτεροι μουσικοί της χώρας του το ανταποδίδουν, ερμηνεύοντας τα τραγούδια του σε μία περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο

24/04/2015 @ 08:11
Ένας στίχος για τον Reggie Kray ήταν αυτός που άφησε άναυδο τον Camilo Lara. Το να μεταφράσεις του στίχους του Morrissey στα ισπανικά αποδείχθηκε αρκετά απαιτητική δουλειά για τον dj των Mexican Institute of Sound, αλλά άξιζε τον κόπο. Τα αποτελέσματα του μόχθου του θα μπορούμε να τα θαυμάσουμε το Σάββατο, στο Λονδίνο, όταν στον πολυχώρο Barbican θα ξεκινήσει η βραδιά με τραγούδια των Smiths και του Moz από μία μεγάλη μπάντα Μεξικανών μουσικών με τον εύγλωττο τίτλο "Mexrrissey: Mexico goes Morrissey".

Εμπνεόμενος από την τεράστια αγάπη του Λατινοαμερικανικού κοινού προς τον Morrissey αλλά και τον ισχυρό δεσμό του καλλιτέχνη με την χώρα του Μεξικό, ο Lara θέλησε να δώσει ένα άρωμα κούμπιας και μαριάτσι στο α αλ Moz μενού, αλλά αποφάσισε να μην την γλυτώσει φθηνά. «Θα μισούσα να έβλεπα ένα cheesy Μεξικανικό tribute στον Morrissey» λέει, προσθέτοντας «το ήξερα πως έπρεπε να στρατολογήσω διάσημους Μεξικανούς καλλιτέχνες».

Κι έτσι κι έκανε! Μεταξύ αυτών, το γκρουπ του rock ινδάλματος Chetes, ο τρομπετίστας Alex Escobar και ο βιολονίστας του Cafe Tacuba, Alejandro Flores. «Έπρεπε να το αναμείξω όλο αυτό με ηλεκτρονικά στοιχεία και άλλα, εκτός Μεξικού. Το να παίξεις απλά τα τραγούδια με τρομπέτες και μαριάτσι θα ήταν απλά τουριστικό, δεν θα ήθελα να πάω στο Λονδίνο ντυμένος με πόντσο!».

Ο Morrissey έχει αναφερθεί στο Μεξικό μέσα από πολλά τραγούδια του και ο έρωτας είναι αμοιβαίος. Ίσως λόγω των οικονομικών δυσκολιών που έχουν αντιμετωπίσει στη χώρα, πολλές γενιές μπορούν να δεθούν με τον τρόπο που τα τραγούδια του Moz αντικατοπτρίζουν καταθλιπτικά το Manchester του '80. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, η δουλειά του Morrissey χαίρει μεγάλης εκτίμησης και ανταπόκρισης από ένα τεράστιο κοινό στην Λατινική Αμερική.

Με συνθέσεις του Sergio Mendoza (Orkesta Mendoza/Calexico), αυτή η all-star μπάντα –ένας συνδυασμός ακορντεόν και χάλκινων- θα ακουστεί αύριο στο Λονδίνο σαν την μεγάλη, αιμορραγούσα καρδιά του Μεξικού, με την ελπίδα οι εμφανίσεις να επεκταθούν και να πραγματοποιηθούν κάποιες και στο Μεξικό και τις ΗΠΑ. Ο Lara φέρεται να μην γνωρίζει αν ο Morrissey θα κάνει την εμφάνισή του σε κάποια από τις συναυλίες επί βρετανικού εδάφους.

Ακούστε εδώ ένα δείγμα της δουλειάς "Mexrrissey" και εδώ τον Moz να τραγουδάει το τραγούδι του, "Mexico".

Από τις πρόβες: Chetes - Jay de la Cueva
  • SHARE
  • TWEET