Μακελειό με θύματα τα μέλη rock μπάντας στη Νέα Υόρκη

Τέσσερις μουσικοί έχασαν τη ζωή τους

12/11/2013 @ 10:10
Το τραγικό περιστατικό συνέβη εχθές τα ξημερώματα στη Νέα Υόρκη, όταν έπειτα από δολοφονική επίθεση με όπλο τέσσερις μουσικοί -μεταξύ των οποίων δύο μέλη των Yellow Dogs- έχασαν την ζωή τους.

Νεκροί είναι τα αδέρφια Sourosh και Arash Farazmand, κιθαρίστας και drummer του post-punk σχήματος Yellow Dogs, ο μουσικός και συγγραφέας φίλος τους, Ali Eskandarian, και ο δράστης, Raefe Ahkbar, ο οποίος αυτοκτόνησε όταν περικυκλώθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ένα ακόμη πρόσωπο τραυματίστηκε κατά την επίθεση, είναι όμως καλά στην υγεία του και ήδη έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Οι Yellow Dogs σχηματίστηκαν το 2006 στην Τεχεράνη του Ιράν και το 2010 εγκαταστάθηκαν στην Νέα Υόρκη. Είχαν λάβει μέρος στο φεστιβάλ South By Southwest, ενώ είχαν συμπεριληφθεί και σε αφιέρωμα του περιοδικού Spin.

Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της μπάντας που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο δράστης ήταν μέλος ενός άλλου Ιρανικού συγκροτήματος, το οποίο συνδεόταν στο παρελθόν με τους Yellow Dogs. Όπως έγινε επίσης γνωστό, η σχέση των δύο συγκροτημάτων διακόπηκε εξαιτίας διαφορών μεταξύ των μελών το 2012.
  • SHARE
  • TWEET