H Kristyn Hayter αποσύρει την Lingua Ignota

«Δεν θα αφήσω τις πληγές μου να με καταστρέψουν»

03/11/2022 @ 14:55

Με εκτενή ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Kristyn Hayter ανακοίνωσε πως το 2023 θα αποσύρει την καλλιτεχνική περσόνα της Lingua Ignota.

Το πειραματικό avant-garde project της μουσικού, θα ρίξει αυλαία έπειτα από τέσσερα άκρως ενδιαφέροντα άλμπουμ, με πιο πρόσφατο το εξαιρετικό "Sinner Get Ready" του 2021.

Όπως δήλωσε η Hayter, επιθυμεί πλέον να απομακρυνθεί καλλιτεχνικά από κάτι που ήταν ασύμμετρα οδυνηρό, προς νέα μονοπάτια, ενώ αναμένεται να πραγματοποιήσει τις τελευταίες συναυλίες της στις αρχές του νέου έτους:

«Αυτή την εποχή πριν από ένα χρόνο ήμουν δυσλειτουργική. Τότε, από απόγνωση, επέτρεψα στον εαυτό μου να θεραπευτεί για πρώτη φορά. 

Δεν θα αφήσω τις πληγές μου να με καταστρέψουν. Θέλω να ζήσω μια υγιή, χαρούμενη ζωή και να αλλάξω πολλά στον εαυτό μου και στους γύρω μου για να φέρω περισσότερο φως. Ως αποτέλεσμα, οφείλει και η τέχνη να αλλάξει. Δεν είναι υγιές για μένα να ξαναζώ τις χειρότερες εμπειρίες μου ξανά και ξανά μέσω της Lingua Ignota, και η θεραπεία μου μου επέτρεψε επιτέλους να αισθανθώ πόσο με πλήγωνε.

Θα ακολουθήσω νέα κατεύθυνση με τη μουσική μου και ανυπομονώ για το μέλλον. Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω πως θα ανακοινώσω στο μέλλον μερικά πολύ cool πράγματα και πως αποσύρω αυτό τον κατάλογο, αυτό τον πόνο. Αυτή η εποχή τελείωσε για μένα».

Υπενθυμίζεται πως η συντακτική ομάδα του Rocking παρακολούθησε την επιβλητική εμφάνιση της Lingua Ignota στο Roadburn Festival 2022, ενώ το "Sinner Get Ready" αναδείχθηκε ένα από το σάιτ ένα από τα 30 καλύτερα άλμπουμ της περασμένης χρονιάς.

  • SHARE
  • TWEET