Η ευαίσθητη πλευρά των Red Hot Chili Peppers

02/07/2012 @ 13:35
Η πιο συγκινητική στιγμή του τελευταίου άλμπουμ των Red Hot Chili Peppers, "I'm With You", είναι πιθανότατα το "Brendan's Death Song", μία μπαλάντα που το συγκρότημα έγραψε για τον εκλιπόντα φίλο τους, Brendan Mullen, ιδρυτή του ιστορικού punk club του Hollywood, "the Masque".

Μετά το κλείσιμό του, το 1978, ο Mullen εργάστηκε στο club "Sunset Strip Club", κλείνοντας ονόματα για να εμφανιστούν στη σκηνή του. Μία μέρα του 1983, ο Anthony Kiedis και ο Flea εμφανίστηκαν στο μαγαζί ζητώντας από τον Mullen να ακούσει ένα demo τους. Αυτός το άκουσε και τους πρότεινε να ανοίξουν τη συναυλία των Bad Brains.

«Το να κλείσουμε αυτή την συναυλία ήταν ένα τεράστιο βήμα για εμάς», παραδέχθηκε ο Flea σε μία συνέντευξή του το 2009. «Αλλά, κυρίως, ένιωσα βαθιά επιβεβαίωση σκεπτόμενος ότι ο Brendan Mullen μας αναγνωρίζει και μας δέχεται σαν καλλιτέχνες, ένας άνθρωπος ο οποίος κατείχε ένα κρίσιμο πόστο μιας σκηνής που για μένα ήταν μυθική.» Ο Mullen παρέμεινε φίλος της μπάντας μέχρι τον θάνατό του, το 2009. Εκείνη την περίοδο συνυπέγραφε μαζί με το συγκρότημα το βιβλίο τους, "An Oral / Visual History".

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το video για το "Brendan's Death Song", το οποίο γυρίστηκε στην Νέα Ορλεάνη μέσα σε μία μέρα και σκηνοθετήθηκε από τον Marc Klasfeld.

  • SHARE
  • TWEET