Beth Hart, The Big Nose Attack @ Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, 27/06/19

Η Hart κατέθεσε την ψυχή της και το ελληνικό κοινό «ρούφηξε» κάθε ανάσα, νότα και τσαλίμι της σε μια σπουδαία - από όλες τις απόψεις - συναυλία

Από τους Αντώνη Μουστάκα, Θοδωρή Ξουρίδα, 29/06/2019 @ 18:30

Τέσσερα χρόνια -παρά τρεις ημέρες- μετά την παρθενική της εμφάνιση στην Ελλάδα, η σπουδαία Beth Hart επέστρεψε στην χώρα μας υπό αρκετά διαφορετικές -προς το καλύτερο- συνθήκες. Η ιστορία με τα capital controls φαντάζει πλέον σχετικά μακρινή και το φετινό καλοκαίρι θυμίζει Ευρώπη. Όχι όσον αφορά τη ζέστη βεβαίως, καθώς εμείς την παλεύουμε ενώ Γάλλοι και λοιποί ψήνονται, αλλά στον συναυλιακό τομέα, με ένα φεστιβάλ να έχει ήδη κερδίσει το κοινό, και τρία event να διεξάγονται επιτυχώς την ίδια ημέρα.

Από την επίσης σπουδαία Loreena McKennitt και τη δεύτερη μέρα του Plissken Festival δεν ήταν δύσκολο να διαλέξουμε την επάνοδο της Καλιφορνέζας ερμηνεύτριας για πολλούς λόγους οι οποίοι μας δικαίωσαν τελικά. Ένας από αυτούς ήταν και το opening act των πάντοτε απολαυστικών The Big Nose Attack. Παρότι το garage/blues ντουέτο από το Μπραχάμι είχε περιορισμένο χρόνο στη διάθεσή του -μόλις 22 λεπτά- πραγματοποίησε μία άκρως δυναμική εμφάνιση, με άψογη απόδοση και τρομερά καλό και δυνατό ήχο, σε ένα ήδη γεμάτο, πάνω και κάτω, θέατρο.

The Big Nose Attack

Με πολύ καλή διάθεση σε μία ήδη όμορφη βραδιά, ακούσαμε κατά σειρά τα παλιότερα "Left Alone", "Yeah! (That Girl)", "Down With Me", με το "She's A Witch" από το ολόφρεσκο "Deader Than Disco" να παρεμβάλλεται δεύτερο. Τα αρκετά τραγούδια που θα θέλαμε - και λόγω πίεσης χρόνου δεν γινόταν - να ακούσουμε θα τα περιμένουμε την επόμενη φορά, ευελπιστώντας ότι κάπου εκεί θα είναι και η Beth, η οποία αργότερα αφενός ευχήθηκε να μπορούσε να έρχεται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, και αφετέρου αναφέρθηκε με ιδιαιτέρως κολακευτικά λόγια για τους Big Nose (Οι καλύτεροι που είχαμε πότε (σ.σ. support), πρέπει να πάρω όλους τους δίσκους τους»). Θ.Ξ.

The Big Nose Attack

Μετά το δυνατό «σφηνάκι» των Big Nose σειρά είχε η καλιφορνέζα Beth Hart. Από τότε που γράφαμε για την ανησυχία μας όσον αφορούσε στην προσέλευση της πρώτης της συναυλίας έχει περάσει αρκετός καιρός. Η συνεργασία της με τον Bonamassa, οι απόδοσή της στην Τεχνόπολη, το σταθερά αξιόλογο ρεπερτόριο και το πάντα πολύτιμο σε αυτά τα είδη μουσικής promotion τύπου «από στόμα σε στόμα» έχει αλλάξει την εικόνα.

Beth Hart

Πλέον η αμερικανίδα τραγουδίστρια έχει ταγμένους οπαδούς και μπορεί να «τραβάει» στο Θέατρο Βράχων 3500 χιλιάδες κόσμου και να βάζει τις βάσεις για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα.

Η αλήθεια είναι πως όλα ήταν ιδανικά την Πέμπτη στο Θέατρο Βράχων. Φτάσαμε εύκολα στον χώρο, ο καιρός ήταν ιδανικός με πολύ λιγότερη ζέστη λόγω του αέρα αλλά κυριως αυτό που ανέβασε επιπεδο την εμπειρία μας ήταν η απόδοση της σπουδαίας αυτής τραγουδίστριας.

Beth Hart

Από το πρώτο λεπτό της παρουσίας της στη σκηνή πήρε μαζί της το κοινό και για 90 και πλέον λεπτά δεν το έχασε ούτε για μια στιγμή.

Και πώς να το έχανε άλλωστε, αφού επέλεξε να ξεκινήσει με το τόσo απαιτητικό "Sinner's Prayer" και να το απογειώσει με μια παθιασμένη, αλάνθαστη ερμηνεία.

Από τη μεριά του το κοινό πήρε από την αρχή ό,τι του προσέφερε η φοβερή αυτή τραγουδίστρια και το γύρισε πίσω σε αυτήν δημιουργώντας από το πρώτο λεπτό ένα ηλεκτρισμένο αποτέλεσμα.

Ειδικά όταν τα χέρια στις πρώτες σειρές της πλατείας κουράστηκαν και κατέβασαν τα κινητά η ενέργεια μεταξύ καλλιτέχνη και θεατών άγγιξε τα κόκκινα. Στα πιο διασκεδαστικά, σέξι και χορευτικά τραγούδια (π.χ. "Baby Shot Me Down", "Jazz Man") η διάθεση ανέβαινε αυτόματα ενώ στα πιο συγκινητικά και προσωπικά ("Close To My Fire", "Love Is A Lie") όλοι αμίλητοι παρακολουθούσαν εκστασιασμένοι τη γεμάτη ενέργεια, νάζι, πάθος και φυσικά φωνητικές ικανότητες παρουσία της Hart.

Beth Hart

Η κορύφωση της συγκίνησης έφτασε όταν μόνη στο πιάνο ερμήνευσε το "Leave The Light On", δηλαδή ουσιαστικά την ιστορία του αγώνα της να επανέλθει στη μουσική και στη ζωή. Ακόμα και αν δεν μας είχε ανοίξει την καρδιά της στην εισαγωγή του τραγουδιού η ερμηνεία της θα καταστούσε ξεκάθαρα τα πράγματα ακόμα και για κάποιον που ερχόταν για πρώτη φορά σε επαφή με τη συγκεκριμένη σύνθεση και τη συγκεκριμένη καλλιτέχνιδα.

Όταν τελείωσε και το προγραμματισμένο encore λίγο πριν τις δώδεκα ο κόσμος δεν έιχε χορτάσει, ήθελε και άλλο. Και πώς να ένοιωθε διαφορετικά;

Beth Hart

Ακούσαμε επιλογές από όλη την καριέρα της, την είδαμε ενθουσιασμένη να χώνεται μέσα στο κοινό και να φτάνει στις κερκίδες, μοιράστηκε μαζί μας τις προσωπικές της ιστορίες και έδειξε σε τρομερό ενθουσιασμό για την αποδοχή που ένοιωθε (δικαίως) να λαμβάνει από εμάς.

Από την άλλη όταν κάποιος επαγγελματίας προσφέρει το 100% και κάτι παραπάνω αυτό που πρέπει να ζητάς είναι ένα: την ανανέωση του ραντεβού.

Και επειδή αυτό που ζήσαμε είναι δύσκολο να επαναληφθεί αλλά και επειδή το Θέατρο Βράχων ίσως να μην είναι αρκετό, να προτείνω το Ηρώδειο στα παιδιά της Menta Art Events; Με ή χωρίς τον Joe Bonamassa. Α.Μ.

Φωτογραφίες: Χρήστος Λεμονής / Chris Lemonis Photography

SETLIST
 

Sinner’s Prayer
Baby Shot Me Down
Close To My Fire 
I’ll Take Care Of You 
Jazz Man
Spirit of God
Bang Bang Boom Boom
Love Is A Lie
Your Heart Is As Black As Night
Them There Eyes
Love Gangster
If I Tell You I Love You
Lullaby Of The Leaves
Leave The Light On
My California

Encore: 

Waterfalls
Fire On The floor

  • SHARE
  • TWEET