«Η χρηματοδότηση από οπαδούς είναι προσβολή προς αυτούς»

Ο Morrissey δεν βρίσκει δισκογραφική αλλά θεωρεί τη μέθοδο του crowdfunding ως κίνηση απελπισίας

29/04/2015 @ 17:36
Αμέσως μετά την κυκλοφορία του περσινού "World Peace Is None of Your Business" ο Morrissey τσακώθηκε με την εταιρεία του Harvest Records με αποτέλεσμα να μην έχει από τότε δισκογραφικό συμβόλαιο.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais, δήλωσε πως έχει επικοινωνήσει με αρκετές δισκογραφικές για να λάβει την άρνηση από όλες. «Η pop μουσική είναι στην εποχή του μάρκετινγκ και την ευκολία να ξεφορτώνεσαι καλλιτέχνες όταν η εξάμηνη δόξα τους, έχει εξατμιστεί».

Ο Morrissey ξεκινά το καλοκαίρι αμερικανική περιοδεία μαζί με τους Blondie και την Amanda Palmer, η οποία του προτείνει να ζητήσει, μέσω crowdfunding, την οικονομική βοήθεια των οπαδών του για το νέο δίσκο. «Η μέθοδος αυτή είναι μια κίνηση απελπισίας και είναι προσβολή προς τους οπαδούς σου» είπε χαρακτηριστικά ο Moz.

O 56χρονος δηλώνει πως η μοναδική πηγή εσόδων του είναι οι συναυλίες. «Ευτυχώς είναι κάτι που απολαμβάνω και πάει καλά. Μόνο που όταν ακυρώνεται μια συναυλία, όλοι ασχολούνται μαζί μου, ενώ όταν γίνεται, κανείς. Πολλοί διασκεδάζουν γράφοντας μόνο αρνητικά σχόλια για μένα. Δεν με πειράζει, αν αυτό τους κάνει ευτυχείς…»
  • SHARE
  • TWEET