Ένα ελληνικό μπουζούκι συνόδεψε τον Al Di Meola στη Γαλλία

18/07/2011 @ 13:11
Η περιοδεία του με τη «World Sinfonia» έφερε τον διάσημο Αμερικανό κιθαρίστα Al Di Meola στη γαλλική πόλη της Reims, στις 9 Ιουλίου 2011, με προσκεκλημένο τον Κουβανό πιανίστα Gonzalo Rubalcaba. Ένας άλλος προσκεκλημένος, όμως, κατάφερε να «κλέψει την παράσταση», λίγο πριν το τέλος της, και να αποθεωθεί από τους 15.000 θεατές.

Ο ταλαντούχος Μιχάλης Παούρης είναι ένας βιρτουόζος του μπουζουκιού, ο οποίος έχει αναπτύξει ένα ιδιαίτερο στιλ, συνδυάζοντας το παραδοσιακό ελληνικό όργανο με τη jazz. Κατά την επίσκεψή του στη Γαλλία, για να παρακολουθήσει την εν λόγω συναυλία στο Parc de Champagne, ο νεαρός Έλληνας συνάντησε τους δύο καταξιωμένους μουσικούς της αμερικανικής ηπείρου, οι οποίοι, εντυπωσιασμένοι από την εξαιρετική ταχύτητα και την αξιοζήλευτη τεχνική του, αποφάσισαν να τον καλέσουν επί σκηνής.

Στο encore της συναυλίας, λοιπόν, ο Al Di Meola παρουσίασε μια αναπάντεχη πρωτότυπη εκτέλεση του "Mediterranian Sundance" συνοδεία μπουζουκιού, χωρίς να παραλείψει προηγουμένως να ζητήσει, αστειευόμενος, από τον Μιχάλη Παούρη «να μην παίξει και πολύ γρήγορα».

  • SHARE
  • TWEET