Διοργανωτής συναυλιών προσευχόταν η Courtney Love να έχει δολοφονήσει τον Κurt Cobain για να μην χάσει χρήματα

Τελικά έβγαλε περισσότερα εκμεταλλευόμενος τον θάνατο του grunge ειδώλου

27/01/2014 @ 19:43
Μία αρκετά περίεργη ιστορία διηγείται ο διοργανωτής συναυλιών και πρώην ιδιοκτήτης του Brixton Academy του Λονδίνου, Simon Parkes, στο βιβλίο του "Live At The Brixton Academy", όπως αποκαλύπτει η Guardian.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Parkes ρίσκαρε, επενδύοντας ένα τεράστιο μέρος των χρημάτων που διαχειριζόταν, ώστε να «κλείσει» τους Nirvana για μια σειρά συναυλιών στο Brixton Academy και το festival In Bloom, με headliners φυσικά τους grunge ήρωες από το Seattle.

Το άκουσμα της είδησης του θανάτου του Kurt Cobain τον έφερε αντιμέτωπο με την οικονομική καταστροφή, καθώς θα έπρεπε να επιστρέψει περισσότερες από 250 χιλιάδες λίρες, εφόσον όλοι όσοι είχαν αγοράσει εισιτήρια στη προπώληση ζητούσαν πίσω τα χρήματά τους.

Στη προκειμένη περίπτωση, σύμφωνα με τα συμβόλαια που είχαν υπογραφεί, η μοναδική πιθανότητα να τον καλύψει η ασφαλιστική εταιρία ήταν ο Cobain να έχει δολοφονηθεί. Καθώς το τοπίο ήταν ακόμη θολό όσον αφορά τις συνθήκες του θανάτου, κάποιες αναφορές που ήθελαν τη σύζυγο του Cobain, Courtney Love, να τραβάει τη σκανδάλη τον έφεραν στο σημείο να προσεύχεται «Θεέ μου, πείτε ότι το έκανε η Courtney».

Τελικά αυτό που έσωσε τον Parkes από την οικονομική καταστροφή ήταν τα όσα επινόησε και ανέφερε στο Radio 1 του BBC για τις ακυρωμένες συναυλίες των Nirvana:

«Οπαδοί των Nirvana από όλον τον κόσμο επικοινωνούν μαζί μας προσπαθώντας να αγοράσουν εισιτήρια για αυτές τη συναυλίες. Προσφέρουν πάνω από 100 λίρες για να αποκτήσουν αυτά τα εισιτήρια των Nirvana και να έχουν ένα κομμάτι της ιστορίας.»

Σύντομα η ιστορία διαδόθηκε από τα διεθνή μέσα και ενισχύθηκε από διαφημιστικές καταχωρήσεις, οι οποίες ανέφεραν ότι τα εν λόγω εισιτήρια πωλούνται σε ιδιαίτερα αυξημένες τιμές. Υπήρχε μάλιστα κόσμος που προσέφερε μέχρι και 150 λίρες για εισιτήρια που κανονικά θα έπρεπε να επιστραφούν προς εξαργύρωση, ενώ ο Parkes εκτιμά ότι μόλις το 20% όσων είχαν αγοράσει αρχικά εισιτήρια τα επέστρεψαν.

Εν τέλει ο Parkes όχι μόνο δεν έχασε χρήματα, αλλά κατάφερε να βγάλει ενδεχομένως περισσότερα από όσα θα κέρδιζε εάν οι επίμαχες συναυλίες γινόντουσαν κανονικά, καθώς μπορούσε να δεχτεί μία επιστροφή καταβάλλοντας το αντίτιμο του εισιτηρίου (13,50 λίρες) και να το πουλήσει για 100!
  • SHARE
  • TWEET