Οι Nirvana απαντούν στην μήνυση αναφορικά με το εξώφυλλο του "Nevermind"

Η νομική εκπροσώπηση των Cobain, Grohl, Novoselic και Love χαρακτηρίζει μη σοβαρές τις καταγγελίες του Spencer Elden

27/12/2021 @ 13:41

Την επίσημη απάντησή της έδωσε η πλευρά των Nirvana στην περιβόητη μήνυση του Spencer Elden, πρωταγωνιστή του εξωφύλλου του εμβληματικού "Nevermind".

Υπενθυμίζεται πως, ο Elden είχε κατηγορήσει τον περασμένο Αύγουστο το συγκρότημα, τον φωτογράφο και τις αρμόδιες δισκογραφικές για παιδική πορνογραφία και σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκου, ζητώντας την απόσυρση του εξωφύλλου από κάθε μελλοντική χρήση, με τον Dave Grohl να τοποθετείται σχετικά τον περασμένο Οκτώβριο.

Τώρα, η νομική εκπροσώπηση των Grohl, Krist Novoselic, Courtney Love, του φωτογράφου Kirk Weddle καθώς και της πλευράς που διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα του Kurt Cobain, απάντησε επίσημα στις 22 Δεκεμβρίου, καταθέτοντας πρόταση απόρριψης της μήνυσης στο αρμόδιο ομοσπονδιακό δικαστήριο της California.

Σύμφωνα με το νομικό έγγραφο, η μήνυση του Elden δεν έχει ισχύ αφού παραγράφεται από την ισχύουσα νομοθεσία, καθώς θα είχε υπόσταση μόνο εάν είχε κατατεθεί τα δέκα πρώτα χρόνια από τη στιγμή που ο Elden είχε επίγνωση της χρήσης της φωτογραφίας.

Επιπρόσθετα, η νομική εκπροσώπηση χαρακτηρίζει τις καταγγελίες στον πυρήνα τους ως μη σοβαρές, καθώς και τον Elden ως πλήρως ενήμερο της φωτογραφίας και των χρήσεων της, ενώ εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες εισπράττει κέρδη από την παρουσία του στο εξώφυλλο, προχωρώντας μεταξύ άλλων σε αρκετές περιστάσεις σε αναπαράσταση του εξωφύλλου, ενώ διαθέτει και τατουάζ με τον τίτλο του δίσκου.

Υπενθυμίζεται πως το Rocking.gr, με αφορμή την επέτειο 30 χρόνων του "Nevermind". πραγματοποίησε μια μεγάλη ψηφοφορία με θέμα το καλύτερο τραγούδι του άλμπουμ, της οποίας τα αποτελέσματα μπορείτε να δείτε εδώ.

  • SHARE
  • TWEET