Kirk Hammett: «Με είχε εκπλήξει το πόσο μεγάλος οπαδός μας ήταν ο Kurt Cobain»

Ο κιθαρίστας των Metallica θεωρεί πως το "Black Album" έπαιξε ρόλο στην αποδοχή του "Nevermind"

24/08/2021 @ 13:03

Μιλώντας στο Classic Rock Magazine με αφορμή την επικείμενη επέτειο 30 χρόνων του μυθικού "Black Album", ο Kirk Hammett σχολίασε μεταξύ άλλων την επιρροή του δίσκου σε μετέπειτα κυκλοφορίες.

Ανάμεσα στα όσα δήλωσε ο κιθαρίστας των Metallica, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αναφορά του στον Kurt Cobain και τους Nirvana, των οποίων το "Nevermind" κλείνει επίσης 30 χρόνια ύπαρξης φέτος:

«O Kurt είχε έρθει σε μια από τις συναυλίες μας στο Seattle στην περιοδεία για το "Black Album". Τον γνώριζα αρκετά καλά, και κάναμε καλή παρέα. Ήταν αρκετά μεγάλος οπαδός των Metallica. Μου είχε προκαλέσει μεγάλη έκπληξη το πόσο μεγάλος οπαδός μας ήταν.

Το γεγονός πως οι rock ραδιοφωνικοί σταθμοί αγκάλιασαν τον ήχο μας, το πόσο heavy ήμασταν, βοήθησε ολόκληρο το grunge κίνημα να απογειωθεί. Όχι πολύ καιρό μετά την κυκλοφορία του "Black Album", οι Nirvana κυκλοφόρησαν το "Nevermind".

Θεωρώ πως σίγουρα είχαμε ρόλο αναφορικά με το μέγεθος της αποδοχής των Nirvana.

Το "Black Album" είναι μια πολιτισμική δύναμη από μόνο του. Όσο και εάν η σύγχρονη κουλτούρα διαμορφώνεται και αλλάζει διαρκώς, υπάρχει κάτι σε αυτόν το δίσκο που συνεχίζει να τον καθιστά επίκαιρο και να βρίσκει ανταπόκριση στον κόσμο σήμερα».

Υπενθυμίζεται πως στην ίδια συνέντευξη ο Hammett είχε αποκαλύψει πως οι Metallica είχαν στο νου τους το "Back In Black" κατά τη δημιουργική διαδικασία του κλασικού δίσκου.

Σε σχετική διαδικτυακή ψηφοφορία του Rocking, κορυφαίο τραγούδι του δίσκου αναδείχθηκε το "Wherever I May Roam".

  • SHARE
  • TWEET